Giardini di Toscana Discovery Set

Giardini di Toscana Discovery Set

Kada sam pisala o Bianco Latte parfemu, zaista nisam mogla pretpostaviti da će se dopasti samom brendu. Kada sam dobila poruku a potom i mejl da Giardini di Toscana želi odobrenje za podijeliti naš reel na svom oficijelnom Instagram profilu – mogu reći u ime nas oboje da smo bili oduševljeni. Kao i uvijek, reel je nastao kao rezultat zajedničke kreativnosti – Ado je osmislio prelijepu kompoziciju za fotke dok sam ja sastavila video na osnovu te kompozicije. Mislila sam da je teško nadmašiti oduševljenje jer toliko smo komentara i poruka dobili baš vezano za taj reel ali – dodatno smo bili obradovani poklonom koji nam je poslao Giardini di Toscana tim. Za par dana nam je na adresu stigao Discovery Kit i Bianco Latte mlijeko/ losion za tijelo. Znači, vau! 

Ako ste ikada imali priliku isprobati Bianco Latte parfem onda znate da ima fantastične performanse. Radijalne. Ali u kombinaciji sa losionom one postaju radijacijske haha. Losion miriše identično kao parfem i samo mu dodatno pojača auru i trajnost. Ali to nije razlog zbog kojeg sam poželjela da pripremim ovaj tekst za vas. Kada smo oboje sjeli i zajedno počeli istraživati testere čak dvanaest Giardini di Toscana parfema, ta noć se pretvorila u pravo-pravcato iskustvo. Čovjek itekako može na osnovu jednog parfema određene parfemske kuće da dobije ne samo utisak o tom parfemu, već može “pokupiti” stil te parfemske kuće jer parfemi jesu jedan vid umjetničkog izražavanja (pogotovo niche parfemi). Ali kada imate pred sobom dvanaest testera, te ukoliko im se posvetite, vi možete na mnogo sveobuhvatniji način doživjeti odabranu parfemsku kuću. Mislim da je ovaj Discovery Set jedna od najboljih stvari koju sam imala priliku isprobati u smislu kompletnog iskustva koje su kao brend pripremili za svoje klijente i kupce. Voljela bih da vas provedem kroz svaki od njih, barem u kratkim crtama, jer znam koliko recenzije mogu biti korisne pri odabiru (pogotovo ako volite adrenalin rush kakav pruža blind buy :)). 

Giardini di Toscana Discovery Set 

Kao što sam spomenula, Giardini di Toscana Discovery Set (12 x 2ml | €39) nam je poslat kao poklon. Ne mogu sa sigurnošću reći da bih ga prije testiranja kupila ali nakon što sam ga imala priliku isprobati – naj, najtoplije ga preporučujem svima vama koji ste zaintrigirani ovom parfemskom kućom. Radi se o decentnoj poklon kutiji u kojoj se nalazi 12 bočica od po 2ml Eau de Parfum visoke koncentracije od >25%. Parfemi koje poklon set sadrži su; Almafolia ,  Milk White, Gold White, Indigo Blue, Borabora, Celeste, Christos, Colonia Nobile, Radice Red, Ruby Red, Scintilla, Shabby Chic.

Iako sam zbog Bianco Latte recenzije sprovela istraživanje o ovoj parfemskoj kući te se prilično dobro upoznala sa njihovom historijom, zanimljivim putem od farmacije do niche parfumerije, modernih vrijednosti koje njeguju (poput težnje ka održivosti i visokokvalitetnim sastojcima), ipak nisam bila potpuno svjesna umješnosti i umjetnosti kojom se ova parfemska kuća uistinu bavi. Kada krenete isprobavati njihove parfeme, prva stvar koju ćete primjetiti jeste da izazivaju spontane reakcije. Definitivno nisu bili nešto što smo očekivali – taj element iznenađenja je divan, tako da ste u konstantnom iščekivanju; kakav će slijedeći tester biti, kakav se parfem u slijedećoj bočici krije? Veoma su intrigantni. I veoma su kvalitetni jer je skoro svaki od dvanaest parfema u setu iznadprosječno jak. Možda su dva u nekom umjerenom rasponu ali velika većina neočekivano jako udara nosnice. Ne samo da ih inicijalno iznenadi mirisni udar, naredno iznenađenje je u ogromnoj auri i monstruoznoj trajnosti koje ovi parfemi imaju. Nemojte ih potcjenjivati jer baš veliki broj među njima su zvijeri.

No, ono što je mene nekako najviše dojmilo jeste super neobičan odabir parfemskih nota i kompozicija. Apsolutno niko i ništa me nije moglo pripremiti na iznenađenja koja sam doživjela tokom istraživanja ovog seta. Neki od njih su mi izazvali nostalgiju sok su me drugi potpuno zbunili i šokirali. Vjerujte da nećete ostati ravnodušni – pa čak i ako ste tip osobe koji u porukama šalje milion emojija dok na licu nema nikakve mimike. Da li sam vas zainteresovala? Nadam se da jesam a sada idemo uroniti u čarobni Giardini di Toscana Discovery Set.

GIARDINI DI TOSCANA ALMAFOLIA 

tuberoza, breskva slatka narandža 
tuberoza, ylang-ylang, jasmin, kokos, ružino drvo/ palisander, bijela ruža 
amber, bijeli mošus, vanilija, benzoin

Ovo je tako fino tropska kombinacija tuberoze, ylang-ylanga i mirisa kreme za sunčanje. Morate voljeti tuberozu ako planirate nositi ovaj parfem jer ona je kičma Almafolia parfema i ona se osjeti od samog početka do kraja mirisne kompozicije.  Otvaranje je čista tuberoza, prilično ženstvena. Veoma brzo se uz nju umiješaju narandža, ylang-ylang koji je gotovo pa uljan, jasmin i palisander koji daje gotovo drvenastu kvalitetu. Vjerujem da on spašava kompoziciju od toga da postane retro tip parfema. Lagano se javljaju kokos, ruža i vanilija dok ambra, benzoin i bijeli mošus tvore najmekšu bazu na koju se sve prethodne note naslanjaju.

Ja sam inače osjetljiva na parfeme koji sadrže ovako žestoke kombinacije bijelog cvijeća – iako jako volim tuberozu. Međutim, ako bijelo cvijeće počinje naginjati ka zelenim, chypre notama to meni izaziva glavobolju. Zbog toga sam se morala rastati od Cartier Boise Vole. Ali ovdje se to ne dešava i tuberoza zajedno sa ostalim cvijetnim notama dobija super sočan, tropski vajb. Miriše na tiare cvijet, na najfiniju kremu za sunčanje (malo me Almafolia podsjetila na Lancaster kreme). Baš je divan parfem, iako je jak nije mi izazvao glavobolju, nije mi pretežak i nije mi dosadio. Iznenađujuće je lijep, tropski komadić raja.

GIARDINI DI TOSCANA BIANCO LATTE

karamela 
kumarin, med 
vanilija, bijeli mošus

Ah, moj miljenik koji je i započeo cijelu ovu priču i parfemsku avanturu. Ako volite laktonske parfeme – ovaj će vam postati adiktivan. Način na koji se otvara, kako “pleše” na koži, na odjeći, u zraku oko nas čini mi se da svaki put bira neku svoju putanju. Iako ima jednostavnu parfemsku piramidu, ne bih rekla da je linearan. Nekada se na koži snažno osjeti miris upženog šećera sa mlijekom. Nekada Bianco Latte miriše kao Raffaelo kuglice. Miris bijele čokolade sa mrvicama kokosa i kremom od badema. Fenomenalno. Tečni Raffaelo! Nekada miriše kao burbon vanilija sa daškom gorkastog marcipana. Nekada kao pecivo uz latte. Povremeno miriše kao ugrijano mlijeko. A nekada kao čista karamela. Multipolaran je ali u sklopu jedne teme. 

Pustite da se nosnice na njega naviknu, te osluškujte kako progresivno ispunjava prostor oko vas. Garantujem vam da će prostorija u kojoj ste ga nanijeli da miriše po njemu cijeli dan. Cijeli dan. Na koži isto miriše cijeli dan, nerijetko i sutradan ćete mirisati na Bianco Latte. Kosa na njega miriše koliko god dugo možete pregurati do pranja (ja sam uspjela doći do četvrtog dana jednom prilikom). Odjeća miriše sedmicama na njega. Znači, uopšte nemojte brinuti o kvaliteti – ispuniti će apsolutno sve i jedno očekivanje.

GIARDINI DI TOSCANA BIANCO ORO

ružičasti biber, bergamot 
crni biber, ruža 
cetalox, javanol, pačuli

Uuu fino biberasto otvaranje – ali znate kakvo? Miriše perfektno kao ružičasti biber. Da li ste ikada kupili šareni biber pa razdvojili zrna? Ja jesam, uglavnom zbog potreba fotkanja za blog. I tom prilikom sam primjetila kako ružičasti biber ima specifično parfemski miris. Bukvalno kada ga pomirišete pomislite kako bi bio divan u parfemu. Na početku ga osvježi bergamot ali uskoro u priču uskače ruža – no ne slatka ruža već ima neobično medicinski karakter. Neko je napisao da ovaj parfem ima notu stomatološke čekaonice – i to je istina. Na meni ta faza traje kratko i uskoro se transformiše u dimastu ružu koja potom postaje puderasta. Definitivno nije linearan parfem. Neobično je što beragmot osjetim dugo (iako je naveden kao nota u otvaranju). Najednom se pretvara u pomalo unisex/ muškast miris pa tu ima i nekih začina, drvenastih nota uz pačuli. Vodi nas kroz pravu odiseju dok se ne umiri na koži i postaje iznimno prijatan. Rekla bih da mu malo više prija hladnije vrijeme, kako bi se sve ove faze baš fino izrazile. 

GIARDINI DI TOSCANA BLU INDACO

bergamot, ružičasti biber, frangipani 
badem, vanilija 
mošus, ambroksan

Dragi moji i drage moje, ovo je bio prvi parfem iz seta (osim Bianco Latte koji mi je od ranije poznat) koji me apsolutno oborio s nogu! Otvaranje ne bi bilo tako zanimljivo da uz biber i bergamot nema frangipanija. On mu daje neku neobičnu svježinu (ova kombinacija tri note u otvaranju se jako dobro slaže). Ali ovo je u suštini parfemčina za kojom će poludjeti ljubitelji note badema i puderastih nota. O kako si samo krasan, Blu Indaco. Ni na sekund slatki badem već onaj oštri prereže zrak. I dok stignete uhvatiti drugi udisaj – transformiše se u najelegantniji baby puder koji sam ikada, ikada pomirisala. Nije ni čudo što mi je zacementirana asocijacija na puder također italijanski Felce Azzura – oni stvarno umiju sa ovim notama kao niko. Kako ovako miriše mekano, čisto, cosy, puderasto, bademasto? Pitam se i sada dok ga mirišem sa zgloba… Pred očima se stvara more plave, beskrajno plavetnilo. Pomalo mi se javlja asocijacija na čistu posteljinu uz baby puder. Onaj klasični miris talka – bez sumnje osjetim i dosta mošusa. Na početku citrusno, potom bademasto i na kraju tapestrija talka i mošusa. Ako volite L'instant Magic od Guerlaina, isprobajte Blu Indaco. 

GIARDINI DI TOSCANA BORABORA

tiare, ylang-ylang, jasmin, kajsija 
kokosovo mlijeko, bijeli mošus, jasmolakton 
vanilija, bijeli mošus, karamela, amber

Ovo je tip parfema sa bijelim cvijećem o kojem sam pričala kada sam opisivala Almafoliju. Samo se meni više Almafolia dopada od BoraBora kompozicije koja je klasični miks kokosa i bijelog cvijeća. Iako mi ne izaziva glavobolju, opet je dosta jak i na mahove me podsjeća na slične parfeme koje sam osjetila mnogo puta u prolazu tokom ljetnih mjeseci. Ja znam da će se ljubiteljicama cvijetnih nota i kokosa jako dopasti – samo nije my cup of tea. Ali ako bih objektivno analizirala, ovdje mi nema note kreme za sunčanje. Slađi je od Almafolije i osjetim malo voćni prizvuk (kajsija, kokosovo mlijeko) dok mi nije laktonski/ mliječan. Slađi je zbog vanilije i karamele u bazi i uopšte nema nikakav vještački vajb. Note su dosta vjerne –  možda i previše jer na mojoj koži postaju monstruozne i sve su jače i radijalnije kako vrijeme odmiče. Ovo je zvijer od parfema. Osjeti se karamela ali kombinacija tiare, ylang-ylanga i jasmina vodi riječ od samog početka do kraja. Veeeoma intenzivan, jedan špric je gotovo pa ubojit. Biti ću hrabra pa ću ga isprobati na temperaturama 25+ i ako preživim, pričati ću kako je taj eksperiment prošao.

GIARDINI DI TOSCANA CELESTE

morska voda, limeta 
ljubičica, egzotično voće, malina 
vanilin šećer, ambroksan

Sada dolazimo do jednog od najnevjerovatnijih parfema iz seta – Celeste me uhvatio totlano nespremnu. Čovječe, kakvo otvaranje! Zbunjuje do maksimuma. Poput morskog talasa vas udara miris morskog zraka direktno od nosnica do mozga. Morska nota još uvijek ostaje u zraku i onda uskače limeta. Čekaj malo, paf -najluđa kombinacija kandirane ljubičice i maline me oduševila kao rijetko šta u posljednje vrijeme. Definitivno se osjeti malina ali ljubičica je baš intenzivna. Niste se stigli ni presabrati od ovih iznenađenja, nemate vremena da shvatite šta se dešava slijedeće – stiže miris guma. Čekaj, čekaj, šta je sad ovo? 

Pokušavam presabrati misli i dobijam slijedeće; ljubičica ima umirujući, gotovo uspavljujući efekat. Miris kandiranog voća dolazi od limete, maline i vanilin šećera. Podsjeća me na ukus i miris tvrdih voćnih bombona iz metalnih kutijica. Ali kombinacija ljubičice, ambroksana i morskih nota je najoriginalnija na koju sam do sada naišla. Kao da osjetim i neko tropsko gazirano piće pored puderaste ljubičice. Kako kontradiktorne note, zar ne? Ovo je tip parfema koji ćete voljeti ili mrziti. Meni je adiktivan. Ne znam da li bih imala cajones da ga iznesem ali voljela bih biti ta osoba koja to može. Volim kontradiktornosti i ekstreme u jednom, a to je Celeste. Dualna Celeste, povremeno girly vila a pomalo buntovnica koja pali gume. 

GIARDINI DI TOSCANA CHRISTOS

tamjan, amber xtreme, bergamot 
pačuli, labdanum, ruža 
tamjan, sandalovo drvo, ružičasti biber, vanilija, benzoin, amber

Veoma suho otvaranje, to je sigurno kombinacija amber xtreme note sa tamjanom. Čitam note i osjetim svega pomalo – definitivno kombinacija pačulija i ruže, tamjan je prisutan svo vrijeme i kao da uz sandalovinu i benzoin osjetim akord kože? Koža, dimaste note i ambra uz ružu me jako, jako podsjećaju na Xerjoff Alexandriju II. Ovo je dosta ozbiljnija, kompletnija, zaokruženija, manje slatka i dosta prirodnija Alexandrija. Vraćam nos koži i sada osjetim vaniliju, ambru i tamjan. Počinje umjereno ali vas onda zgrabi i ne ispušta iz zagrljaja – ovo je intenzivan parfem. 

U meni izaziva dvije reakcije. Prva je kao da evocira neka prethodna vremena. Zamjan me dosta usmjerava na antikvitete dok me potom odvlači u drugu, avanturističku stranu. Stavila bih svoj Indiana Jones šešir i otisnula se u avanture i istraživanja uz njega kraj sebe. Pa me vrati na zemlju prizvuk Alexandrije i osjetim ružu koja smekša moje ambicije. Usudila bih se nositi ga pod okriljem noći, kao neki alter ego. A ako niste sanjar poput mene, sasvim dovoljna vam je referenca manje slatka i dosta ozbiljnija Alexandrija.

GIARDINI DI TOSCANA COLONIA NOBILE

petit grain, neroli, bergamot 
jasmin, benzoin 
mahovina, ambroksan, ambrettolide

Ovo mi je možda najjednostavniji od svih parfema iz seta (nekome bi možda bio dosadan ali ne recite dva puta). Ovo je parfem u stilu 4711 kolonske vodice, Thierry Mugler Cologne (koju sam imala, zaista sliče), Acqua di Parma Colonia i mrvicu Tom Ford Neroli Portofina. Ima dosta zeleno otvaranje, gotovo da mi miriše na limunsku travu. Jako je citrusan i iskričavo zelen. Super svjež, super prirodan. Ovo su nabrojane kolonske vodice u jednom ali sa odličnim performansama. Bez sumnje se radi o sigurnom ljetnom parfemu, super svježem, nimalo sintetičkih nota. Definitivno unisex miris, sa najnježnijim naginjanjem ka muškoj strani. To mu i daje malo karaktera, da ne ostane upamćen kao još jedna citrusna vodica u nizu. Mahovina mu daje mrvicu gorčine – zbog nje mi je više svježi šumski umjesto svježi morski tip citrusa. Graniči sa mineralnom notom. Poznat ali ne dosadan. 

GIARDINI DI TOSCANA ROSSO RADICE

ružičasti biber, muškatna žalfija, bergamot 
kašmeran 
vetiver, ambrettolide, ambroksan

Poslije Blu Indaco, ovo je drugi parfem iz seta koji me stresao poput elektriciteta. Rosso Radice je mirisni raj za svaku osobu koja uživa u mirisu žalfije. Ja sam ta osoba. A znate kako Rosso Radice miriše? Kao Jo Malone Wood Sage & Sea Salt koji je protrčao kroz borovu šumu i sakrio se u drvenoj kabini za saunu. Možda i najfascinantniji iz seta, barem meni jer primjetila sam da me privlače ove neobične note koje djeluju umirujuće ali ne na uspavljujući način, već resetuju nervni sistem u bacaju ga u ekvilibrij. Mošusna mekoća u kontrastu sa zemljanim i herbalnim notama. Odmorio mi je dušu. 

Ponovo nebičan kontrast izuzetno prirodne note žalfije koji se sudara sa sintetičkim kašmeranom i ambroksanom – polarizovati će utiske i mišljenja, zasigurno. Ima pomalo unisex/ muževni vajb. Svojim moćnim performansama mi se čak izdigao u odnosu na Jo Malone Wood Sage & Sea Salt (koji je moj favorit poslije Pomegranate Noir). Nisam očekivala da ću uskoro pomirisati nešto slično njemu – kamoli da to nešto ima kvalitetnije, bolje performanse. U idealnom svijetu posjedujem ih oba…

GIARDINI DI TOSCANA ROSSO RUBINO

bergamot, narandža, limun 
mahune kakaa, ruža, šumsko voće 
mahovina, ružičasti biber, kumarin, kašmeran, pačuli

Otvaranje je citrusno sa bergamotom i limunom (narandžu nisam detektovala). Brzo se citrusi hvataju u koštac sa šumskim voćem, koje blago omekšava kompoziciju. Potom ruža pravi tranziciju ka mahunama kakaa – i tada se dešava nešto čarobno sa ovim parfemom. Vidjela sam poređenje sa Van Cleef & Arpels Moonlight Patchoulijem, kojeg imam i ne mogu se složiti jer uopšte mi ne sliče. Rosso Rubino ima interesantnu kvalitetu, no njegov pačuli je blago mentolast (a ne drvenast kao kod Moonlight patchouli – čak nema ni slada od ruže). Što više razmišljam o njemu, to mi se kombinacija citrusa, šumskog voća, kakaa i podatne baze čini unikatnom. Uz kakao je tu nešto drvenastih nota i mahovine. Ona ponovo daje interesantan šumski kvalitet – zemljane, drvenaste note i citrusi doprinose tom utisku. No, nimalo nije zelen u klasičnom smislui jer mahune kakaa daju neku mekoću koja je tako comforting. Sviđa mi se jer je balansiran i niti jedna nota nije previše dominantna. Sve su dio jedne simfonije. 

GIARDINI DI TOSCANA SCINTILLA

iso e super, ananas, jabuka, kruška, crna ribizla 
iris, ljubičica, jasmin 
iso e super, hrastova mahovina, ružičasti biber, pačuli, amber

Svježe cijeđeni ananas, malo crne ribizle i onda žestoki udar iso e super note .Polako proviruje krasna ljubičica, Giardini di Toscana parfemi su me svojim kreacijama približili ovoj noti za koju sam mislila da mi ne leži. Ta krasna ljubičica me opija u Scintilla parfemu, koji je baš tako nekakav iskričav i optimističan. Jasmin nisam uspjela pohvatati ali iso e super je sila nebeska. Sila koja se primiri na jastuku od mahovine. Ovo bih nosila, definitivno. Savršen muškasti parfem za žene. Voćkasta kvaliteta u otvaranju asocira na Creed Aventus, samo je ovdje dosta kremastija i maznija. Lijep blend voća i cvijeća – a ako niste pohvatali do sada, ja baš i nisam tip osobe koji voli izrazito cvijetne ili izrazito voćne parfeme. Ovaj mi se dopada. Miriše mi umirujuće, prijatno i sigurno. Djeluje mi univerzalno i dopadljivo. Umjeren, nema onu zlikovačku žestinu kao većina parfema iz seta.

GIARDINI DI TOSCANA SHABBY CHIC

božur 
bugarska ruža, bijelo cvijeće 
mošus, javanol, kedar

Za kraj imam jedan meni ludo, ludo nostalgičan miris. Ako me pamćenje dobro služi (a mislim da služi), prvo sjećanje na parfem koje imam je najmekši, najčarobniji božur u keramičko bijeloj bočici sa ružičastim čepom u obliku latica božura. Ne znam koliko sam godina imala ali u sjećanju mi je ostao Yves Rocher Pivoine, i senzorna ugoda dok su prsti prelazili preko svake latice na čepu. Evocira jednostavnija vremena, nježan, lagan, miris nevinosti i ženstvenosti. Voljela bih da ga i sada imam, nerijetko ga se sjetim i budi mi jaku nostalgiju. Shabby Chic je nešto najbliže njemu što sam pomirisala. Dok je Pivoine blago vodenkast, ovdje osjetim malo konkretniju bazu i kedar je odličan izbor po tom pitanju jer ne remeti balans nježnog božura i ruže – a opet mu je podario bolju trajnost.

A opet ostaje intiman, te je vjerovatno najblaži parfem iz cijelog seta. No, ne zamjeram mu jer ovakva kompozicija ima svoju čar upravo zbog toga – i pored nježne aure te pored toga što je više skin scent, jedan skromni Pivoine je ostavio snažan dojam da ga i dan-danas tražim u parfemima. Pronašla sam taj božur iz djetinjstva, on je nešto posebno. Ovo je parfem mojih djevojačkih dana, kada sam bila curetak i voljela bosa nositi lepršave haljine. Njegova snaga leži u nježnosti. 

Giardini di Toscana Discovery Set
Giardini di Toscana Discovery Set
Giardini di Toscana Discovery Set
Giardini di Toscana Discovery Set
Giardini di Toscana Discovery Set
Giardini di Toscana Discovery Set
Giardini di Toscana Discovery Set
Giardini di Toscana Discovery Set
Giardini di Toscana Discovery Set
Giardini di Toscana Discovery Set
Giardini di Toscana Discovery Set

*PR uzorak

8 Comments

 1. Z
  2 Aprila, 2024 / 8:18 am

  Draga Selma, inspirirana clankom o Bianco Latte, narucila sam tester i odusevila se! Volim tvoje osvrte na parfeme, iako mi se cini da imamo dosta razlicit ukus. Razmatrala sam ovaj discovery kit i nakon ovih opisa, definitivno ga narucujem :D
  Napisala si jednom da muz i ti pratite Youtube kanale o parfemima, imas li neku preporuku?
  Pozdrav, Z

  • Naida f.naidatz@gmail.com
   3 Aprila, 2024 / 6:47 am

   Poštovana Z, gdje ste naručili tester ako nije tajna 😁? A ovaj kit gdje god sam gledala je out of stock.😕 Ako budete imali informacije, molim podijelite. Možda nisam dovoljno tragala 😊

   • selma
    Autor
    3 Aprila, 2024 / 9:25 am

    Samo ću se brzinski ubaciti sa informacijom da je Discovery Set najbolje naručiti sa oficijelne stranice ali fluktuira dostupnost.

    Ako ti ne bude mrsko, možda da malo upratiš situaciju sa dostupnosti na njihovom shopu – prije neki dan je bio na stanju a prije toga sam vidjela da je bio out of stock. Nadopunjuju zalihe ali ne znam samo kojim tempom.

    • Naida f.naidatz@gmail.com
     3 Aprila, 2024 / 1:13 pm

     Super korisne informacije, hvala 😊

     • selma
      Autor
      2 Maja, 2024 / 4:09 pm

      Nema na čemu draga Naida ❤️

   • Z
    3 Aprila, 2024 / 2:04 pm

    Draga Naida, evo Selma me pretece s dobrim savjetom. Tester sam narucila iz ove trgovine (zivim u Irskoj) : https://cduparfums.com/
    A na discovery kit isto cekam da se vrati u ponudu :)

    • Naida f.naidatz@gmail.com
     4 Aprila, 2024 / 11:51 am

     Draga Z, hvala ti na odgovoru. Sad nam ostaje samo da budemo strpljive 😊

  • selma
   Autor
   3 Aprila, 2024 / 9:38 am

   Draga Z hvala ti puno ♥️
   Mislim da upravo i ne moramo svi da dijelimo isti ukus da bi se mogli dopisivati ili razmjenjivati utiske i mišljenja. Ja sam neke odlične parfeme otkrila upravo od ili preko ljudi koji imaju dijametralno suprotan ukus od mene.

   Evo bas kada su u pitanju preporuke You Tube kanala, dati ću ti ih par i to su ljudi koji nemaju nužno ukus sličan meni – gledam one osobe koje se ili zaista razumiju u parfeme ili ih istinski vole.

   Btw pravo mi je drago što ti je Bianco Latte “legao”.

   Evo mojih preporuka za parfemske You Tube kanale:

   @The Perfume Guy
   @The Top Note
   @Ramsey (posebno dobar znalac i ljubitelj parfema, izuzetno potcijenjen)
   @demirawling

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *


Looking for Something?