NARS Laguna Bronzer – još jedna beauty ikona u mom neseseru

NARS Laguna Bronzer

NARS je jedan od brendova koje, nažalost, još uvijek mi u BiH moramo naručivati online (ili se počastiti prilikom putovanja van zemlje). Moje dvije najveće nade po pitanju kozmetike su da nam na domaće tržište stignu Bobbi Brown i NARS. Mislim da bi to bio žestok udar na moj novčanik ali kada se racionalna osoba poput mene potpuno povampiri i zaboravi na odgovorno trošenje, onda znate da nešto što toliko izaziva uzbuđenje i strast mora biti vrijedno pažnje. I zaista jeste, to sam se uvjerila nakon što je NARS Orgasm rumenilo postalo dijelom moje kolekcije. Nekada mi se čini da su klasici poput njega toliko puta spomenuti, opjevani, toliko se puta pisalo o njihovim čarima pa vjerovatno onda nema razloga da se i ja na njih fokusiram – zašto ne istražiti nešto potpuno nepoznatno, zar ne? Ne, Selma. Ne. Klasici su klasici sa razlogom i sada je moj pristup takav da ću prvo da nabavim takav jedan klasik a poslije njega idem korak dalje. Kao što sam prvo ispraksala nos sa dizajnerskim parfemima prije nego sam prešla na niche. Ovog puta želim ispoštovati hijerarhiju a kada su bronzeri u pitanju, NARS Laguna je naizostavan.

NARS Laguna Bronzer – još jedna beauty ikona u mom neseseru

Dugogodišnji miljenik, NARS Laguna bronzer je postao prava beauty ikona te je sa razlogom jedan od najpopularnijih bronzera na tržištu. Prefinjene formulacije, mekani ali fino presovani puder sa suptilnim shimmerom je definicija zdravog sjaja. Poput Orgasm rumenila i Laguna bronzer je kreiran sa svrhom da pristaje svakom tenu i boji kože – što je možda preambiciozno jer ipak su malo drugačija pravila kod bronzera u odnosu na rumenila. Ali recimo da je svakako dosta fleksibilne karamel-zlaćane nijanse koja će svjetlijem do srednje svijetlom tenu biti pravi saputnik u neseseru te pomoći pri tranziciji od neosunčanog do osunčanog tena tokom cijele godine. 

Francois Nars, osnivač istoimenog NARS brenda, uistinu je uspješno “odmjerio” koliko shimmera je prihvatljivo za prirodan efekat koji će uspjeti prevazilaziti trendove različitih dekada. Bitno je i to što nijansa Laguna nije narandžasta ali ni zelena (neki bronzeri za maslinasti ten mogu biti takvi). Čitala sam da je pogodan i za konturianje na nekim svjetlijim tonovima kože, no meni je tu i dalje neprikosnoven Kevin Aucoin The Sculpting Powder kojeg još uvijek imam (od 2015. godine!). Ali ja nisam više toliko sklona konturisanju kao prije, tako da sam Kevin Aucoin ostavila kao memento – da me podsjeća na jedno lijepo vrijeme. Ali kada je bronzer u pitanju, ja ga doživljavam kao univerzalan proizvod koji može “podići” cjelokupno lice u danima kada nisam raspoložena za rumenilo. On je taj kome se obraćam kada želim malo topline pa sa njim zagrijem oči (potez kistom za sjenu stvarno krasno “otvori” pogled). On također jeste prava adresa ako poput mene volite monohromatski makeup tako da ga rado nosim na očima ali i na obrazima. Bronzer mi je možda najkorisniji u prelaznim preiodima poput proljeća i jeseni, kada sam ili nakon zimskih mjeseci previše blijeda ili moj ljetni brončani ten počinje da blijedi. “Ono nešto”, ono čarobno nešto što je sitno i na oko neprimjetno je bronzer koji sve poveže i čini da lice djeluje skladno.

NARS Laguna bronzer je bio moj izbor jer sam se uvjerila preko rumenila ovog brenda da su im formulacije prijatne na koži – i dugotrajne. Kada želite pouzdanu kozmetiku, to znači da se ne morate brinuti da li će sve biti na mjestu satima poslije nanošenja. Činjenica da hoće, tu pouzdanost cijenim kod ovog brenda. Laguna je fino mljeveni prah koji se lako nanosi bilo kojim kistom za rumenilo. Ne mora to biti  NARS Cosmetics Kabuki Yachiyo Brush – i Real Techniques kist će savršeno poslužiti 😉 Nijansa je jako, jako “zahvalna” te bih potvrdila da je boje poput istopljene karamele. Nije mi toliko zlatna koliko sam mislila da će biti, na meni definitivno nema previše žutog podtona. Inače mi ne odgovaraju bronzeri koji previše “vuku” na žutu boju. Ima u sebi neku smirenu toplinu i efekat je veoma prirodan jer je i teksturom gotovo kremast. Svjesna sam da je ovo kompakt u prahu ali gotovo je “buttery smooth” kada se nanese na kožu. Kada smo kod toga, nanosi se ravnomjerno i kada se nakon cijelog dana počne blijediti – također se skida sa kože ravnomjerno.

Iako sadrži tek pokoju česticu shimmera (taj shimmer je zaista veoma sitan), pore nisu istaknute i tekstura kože je glatka poput mlijeka. Slobodno ga nanesite preko čela, na obraze, na nos, bradu i na ključnu kost jer će gdje god ga nanesete izgledati veoma prirodno. Lako ga je intenzivirati, a skoro je pa nemoguće pretjerati sa njim i sjaj koji podari tenu je dar s neba na kojem sam posebno zahvalna kada se iznutra osjećam premoreno i iscrpljeno – a moja vanjština to ne pokazuje. Možda bih nekada kolekciji dodala i nijansu Casino, kada bi moja koža bila dosta osunčana (što mi je doduše teško zamisliti uz moćne SPF-ove koje koristim). Ali, ako se i to desi, tamniju nijansu ću ponovo nabaviti od raskošnog NARS-a jer je pravi majstor svog zanata. Kao veoma zadovoljna korisnica Orgasm rumenila i Laguna bronzera, bila bih zainteresovana za prateće proizvode iz kolekcija koje po njima nose ime. Čujete li taj zvuk? Kao da možete u pozadini čuti moje prste dok kuckaju na tastaturi rođendansku wishlistu…

NARS Laguna Bronzer
NARS Laguna Bronzer
NARS Laguna Bronzer
NARS Laguna Bronzer
NARS Laguna Bronzer

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *


Looking for Something?