Najpopularnije rumenilo – NARS Orgasm

Najpopularnije rumenilo - NARS Orgasm

Moram priznati da sam super zadovoljna sa prvih par dekorativnih proizvoda kojima iznova gradim svoj kozmetički neseser. Ali iako imam entuzijazma i dosta se informišem prije kupovine, nikada nema garancije da je to – to. Može se desiti i da neka kupovina ne bude uspješna pa i u takvom slučaju, rado ću podijeliti svoje utiske sa vama jer svi znamo da bez promašaja i ne bi znali koju kupovinu možemo nazvati punim pogotkom. Ali ova? Ova je zaista pun pogodak. I nisam morala previše razmišljati jer konkretno ovo rumenilo ima sjajnu reputaciju širem svijeta – žene Australije su ga proglasile zvanično najboljim rumenilom od svih. Moja motivacija za kupovinu potiče i od Meghan Markle jer sada sam negdje na sredini pete sezone “Suits” serije koju sam napokon počela gledati od početka, bez preskakanja epizoda. I apsolutno me ubijedila da mi ovo rumenilo treba. Btw dijelimo i Essie Ballet Slippers favorita za nokte te vidim da neke klasike nema smisla preskakati. NARS Orgasm je upravo jedan takav klasik pa ako među vama ima neko ko ga još uvijek nije isprobao – zamisliti ću da mi je misija preporučiti ga jer niti jedan neseser nije kompletan bez ove univerzalne ružičaste nijanse.

Najpopularnije rumenilo – NARS Orgasm

Svjesna sam da će mi nekada na prelazu iz proljeća u ljeto biti potreban kvalitetan bronzer, ali moja ljubav su oduvijek bila rumenila. Kada se samo sjetim koliko sam luda bila za Sleek rumenilima, ah! Bila su nevjerovatno pigmentirana i uživala sam u naručivanju novih nijansi. Znam da su mi i njihove palete sjena za oči bile fetiš ali trio rumenila Flame i Pink Sprint? Čista nostalgija. Moje šminkanje je sada dosta jednostavno i funkcionalno pa računam da se mogu osloniti na rumenilo kada sam umorna ili u žurbi pa ne mogu prolaziti kroz petnaest koraka make-upa. Rumenilo u ružičastoj nijansi mi najbolje podari svježinu a pored Benefit Benetinta koji je ustvari tint i ne ostavlja sheen na koži, NARS Orgasm mislim da je jedino rumenilo koje ima savršen omjer boje i shimmera.

I dok su rumenila sa shimmerom u beauty blogerskoj zajednici godinama znala biti na stubu srama, situacija se mijenja tako da shimmer barem u malim dozama itekako može lijepo da izgleda. Jednom sam čula kako nikome iznad dvadeset godina shimmer ne pristaje – moramo se složiti da se ne slažemo. Moja koža odavno nije u dvadesetima ali i dalje može iznijeti decentno zlaćani shimmer na strateškim pozicijama na licu. Nekako se ne vodim previše strogim pravilima šminkanja kao prije tako da sam shvatila kako NARS Orgasm mogu koristiti za još jedan monohromatski makeup look (što je nešto što mi inače prija). Tekstura je jako mekana i lijepo se nanosi, tako da osim rumenila može poslužiti i kao sjena za oči.

I da, svjesna sam da sam do sada i ja imala neku verziju/ kopiju ovog rumenila preko drugih brendova pristupačnijeg cjenovnog ranga – ipak je Orgasm nijansa puštena u prodaju davne 1999. godine. Nije da je kombinacija ružičaste boje i zlatnog shimmera unikatna niti je teško pronaći. Ali cjelokupni doživljaj sa NARS Orgasm rumenilom je jako pozitivan i nekako kompletan, tako da nemam više potrebu tražiti bilo šta slično – sada imam original koji je poslužio kao inspiracija za brojne varijante tokom godina. Jedan ovakav proizvod je više nego dovoljan + ako kao ja kupujete NARS preko lookfantastic.com stranice, možete kupiti i mini verziju ovog rumenila (u slučaju da niste potpuno uvjereni u nijansu/ shimmer itd. ili jednostavno želite da ga uklopite u budžet).

Ali ono što ću vam reći jeste da je ovo onaj tip rumenila kojem ćete se vraćati makar imali u kolekciji još 20 nijansi i različitih brendova. Ima nešto u njemu zbog čega dobro izgleda na svim tipovima i nijansama kože, čime je istinski kameleon u kozmetici. Bilo da želite osvježiti blijedi zimski ten ili osunčanom podariti svježinu, tokom cijele godine ćete ga koristiti i još će vas impresionirati performansama. Za NARS Orgasm već dugo se priča kako je nijansa koja pristaje bukvalno svima, jer razvedrava vrlo svijetlu i blijedu kožu, daje zlatni sjaj srednjim tonovima kože i izgleda vibrantno na tamnim tonovima. Lično bih Orgasm opisala kao toplu kajsijasto-ružičastu boju sa zlatnim shimmerom visokog sjaja. Taj zlatni shimmer je jako, jako fin i sitan te se nanosi ravnomjerno. Ne ardi se o krupnim šljokicama, za to ne brinite. Pigmetacija je vrhunska i nije ga potrebno mnogo nanositi – vidjeti će se i boja i shimmer ako ga nanosite “laganom rukom”.

Pakovanje mi se sviđa jer volim minimalizam a da je sklon prljanju zbog gumenaste teksture kućišta, vrlo vjerovatno. Ja ga povremeno prebrišem micelarnom otopinom na blaznici i tako uklonim eventualne mrlje. Ogledalce u unutarnjoj strani poklopca je okej za brzinsku provjeru šminke dok je kompakt sitan i praktičan te skliznuti će u svaku torbicu bez problema. Na mojoj koži NARS Orgasm traje cijeli dan – bukvalno cijeli dan. Ako je ružičasta boja nježnija, to je jedina promjena nakon desetak sati (!) nošenja. Koža je od jutra do mraka sjajna i izgleda zdravo, što mi je i cijela poenta sa ovim rumenilom. Ukoliko imate masniji tip kože i/ili proširene pore, mislim da bi pametno bilo prije nego nanesete ovo rumenilo da kožu pređete matirajućim puderom (kompakt ili u prahu), čisto da zagladi kožu a tako će i nanošenje rumenila biti ravnomjerno. Ili ako imate neki kvalitetan prajmer, nemojte ga preskakati (ne zbog trajnosti već zbog pripreme kože za rumenilo i shimmer).

Meni se jako, jako dopada i zainteresovana sam za kupovinu još jednog proizvoda iz Orgasm porodice – riječ je o Afterglow Lip Balmu. Imam osjećaj da će lako postati još jedan NARS proizvod kojeg ću često koristiti jer tekstura mu je opisana da je poput maslaca + kremastu formulaciju prati i decentna Orgasm boja.

Najpopularnije rumenilo - NARS Orgasm
Najpopularnije rumenilo - NARS Orgasm
Najpopularnije rumenilo - NARS Orgasm
Najpopularnije rumenilo - NARS Orgasm
Najpopularnije rumenilo - NARS Orgasm
Najpopularnije rumenilo - NARS Orgasm
Najpopularnije rumenilo - NARS Orgasm

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *


Looking for Something?