Boo-tiful Halloween manikir

Boo-tiful Halloween manikir

Kada sam pripremala prošli tekst o njezi zanoktica i noktiju (ukoliko vam je promakao, klik ovdje!), nekako mi se u mislima zadržala rečenica koju mi je napisala jedna čitateljica. Pošto je riječ o osobi koja me prati već dugi niz godina te nije isključivo pratiteljica na Instagramu već i čitateljica bloga, nekako mi je bilo žao znati da nedostaju tekstovi o noktima, lakovima kao i manikiri na kojima sam nekada prilično marljivo radila. Nekada je lošiji kvalitet noktiju bio razlog zbog kojeg sam preskakala nail art pošto je teško ukrašavati nokte koji su lomljivi, mekani i krhki. U to vrijeme mi je prioritet bilo poboljšanje zdravlja samih noktiju na čemu sam konačno poradila proteklih godina tako što pazim na prehranu, vježbam i ulažem u dodatke prehrani. Jednostavno se uvijek isplati kada i ako ulažemo svoje vrijeme i trud u nešto, pa rezultati pristignu prije ili kasnije. Zato je tako neobično što sada, kada sam zdravljem i čvrstoćom noktiju zadovoljna, nekako ne pronalazim vremena da se barem malo posvetim njihovom ukrašavanju. Jer stvarno volim vidjeti lijepe prirodne nokte – znam da je to stvar ukusa ali moja preferenca je oduvijek bila fokusirana na prirodne nokte.

Dodatni motiv da ponovo oživim taj mali hobi koji me prije toliko razveseljavao jeste i činjenica da imam slatku malu kolekciju lakova sa kojima mogu raditi. Istina, veliki dio nijansi je u neutralnom i nude spektru jer sam praktičar i prvenstveno gledam da mi nokti budu uredni i čisti (što i jeste efekat koji nude lakovi ostavljaju). Ako vas zanima šta se desilo sa mojom Essie kolekcijom lakova, mogu samo reći da je na pauzi. Nije to više to otkako Essie više nema u dm-u a kupovina preko ebaya je stopirana zbog pandemije tj. možete naručiti ali od kojeg SAD sellera a da dostavlja u BiH? Moram priznati da sam doživjela neku vrstu minimalizma kada su lakovi u pitanju i nail art nije nešto što često praktikujem. Ipak, mislim da ću rutinu povremeno razdrmati barem nekim minimalnim accent nail detaljem – što sam učinila za ovaj Halloween. Inače mi je Halloween presimpa praznik i super izgovor za dekoracije, recepte, pamper tematskim proizvodima ali i scary filmski maraton. Sve navedeno planiram jer imam slobodan dan i noć za ovaj Halloween, samim time i priliku da se zabavim.

Boo-tiful Halloween manikir

Što se manikira za ovaj Halloween tiče, nije ništa posebno ni komplikovano u pitanju – samo mali duhoviti (pun intended :)) hommage koji izgleda slatko te ga može iznijeti noktići u svakoj životnoj deceniji. Koristila sam se Essie nijansama: After School Boy Blazer, Fiji i Allure. Za accent nail možete odabrati prstenjak ili čak kažiprst, bitno je samo da imamo dovoljno prostora na nokatnoj ploči. Ostale nokte nalakiramo odabranom tamnom nijansom – u mom slučaju to je tamno plavi Essie After School Boy Blazer. Savršeno glossy gotovo crna indigo nijansa koja mi je bila velika patnja tokom početnih blogerskih dana i baš mi je drago što imam priliku da je upotrijebim za nail art. Accent nail sam prvo prelakirala slojem Essie Allure koji je gotovo transparentan ali ujednači nokat i lijepa je baza. Duha sam doslovno iscrtala četkicom laka Essie Fiji – bijela nijansa sa ružičastim podtonom. Čisto bijeli lak bi bio još idealniji ali i ovaj je poslužio. Ljepota duha jeste u tome što nema neki oštar obris tako da ne moramo biti perfekcionisti i svaki duh će biti simpatičan. Ako imate dovoljno strpljenja, možete svom duhu dodati malu ručicu ili pramičak kose. Kada se bijeli lak osušio, čačkalicom sam pokupila na vrh malo Essie After School Boy Blazera i iscrtala usta i oči. Nakon toga sam pustila da se sve lijepo osuši, prelakirala još jednim slojem Allure laka i accent nail je gotov. Boo-tiful Halloween manikir indeed!

Boo-tiful Halloween manikir
Boo-tiful Halloween manikir
Boo-tiful Halloween manikir

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *


Looking for Something?