Clinique Take The Day Off Cleansing Balm

Clinique Take The Day Off Cleansing Balm

Evo jedne old-school recenzije jednog old-school blogerskog favorita. Nije u pitanju nikakav novitet u preparativi a konkretno, ovaj proizvod je opjevan tokom godina na brojnim blogovima. Međutim, pošto mi je dugo bio želja a nisam imala priliku ranije da ga nabavim – pomislila sam kako bi bilo lijepo pridodati ga arhivi voljenog bloga. On to svakako zaslužuje.

Clinique Take the Day Off Cleansing Balm (67KM | 125ml) je dio Take The Day Off kolekcije proizvoda koja se sastoji od mlijeka, ulja, stika, maramica pa do specifično skidača za uklanjanje šminke sa očiju, trepavica i usana. Lično sam velika ljubiteljica dvostrukog čišćenja kože – ništa fensi nije u pitanju već koncept da se prvim čišćenjem skida šminka a drugim temeljito čisti koža. Detaljno čišćenje koje uklanja sve nečistoće i SPF a ne isušuje kožu. Upravo to rade dobri balzami za skidanje šminke. Inače koristim ili micelarnu + gel/krema/sindet za umivanje ili balzam + gel/krema/sindet za umivanje. Clinique mi je oduvijek privlačio pažnju svojim Take The Day off balzamom jer je jednostavan, ima kratak i jasan sastav, ne treba se mnogo masirati da bi se pretvorio u ulje a time razgradio šminku.

Što se sastava tiče, baziran je na ulju egipatskog čička, alkoholu palmitinske kiseline (neisušujuća vrsta) te esterima oleinske kiseline i glicerina. Ne sadrži parfeme, parabene, sulfate, ftalate, SLS, talk, silikone, mineralno ulje, gluten ni jednostavni alkohol. U pakovanju ga zatičemo u čvrstom stanju, pomalo je voskaste teksture. Veoma lako se pod toplinom prstiju topi te se sa lakoćom može izdvojiti količina potrebna za skidanje šminke – a nije ga zaista potrebno mnogo po korištenju, tako da je pakovanje od 125ml u kombinaciji sa ovom formulacijom veoma isplativo. Vani se za ovaj balzam smatra da spada u povoljan cjenovni rang dok je za naše uvjete ipak luksuznija kupovina (kupila sam ga u INOMA parfumeriji u SCC-u). Još uvijek ne znam da li bih ponovila kupovinu jer volim povremeno mijenjati čistače ali zasigurno mogu reći da sam ovim veoma, veoma zadovoljna.

Iako je jednostavan proizvod, nevjerovatno je pouzdan i mogu ga koristiti i kada sam najumornija. Po funkciji je gotovo identičan The Ordinary balzamu sa skvalanom koji je znatno jeftiniji ali – TO balzam se mora malo duže masirati kako bi se otpustio skvalan koji razgrađuje šminku. Tokom zimskih mjeseci je pogotovo potrebno odvojiti malo više vremena na masažu dok je Clinique balzam uljaniji i lakše topiv – a ne ostavlja nikakav film na koži. Recimo da je to jedna od njegovih prednosti koju ću maksimalno koristiti ove jeseni i zime. Koža je nakon korištenja čista, mekana i nimalo isušena. Odgovara svim tipovima kože, uključujući osjetljivu ali i masnu pošto neće začepiti pore. Super proizvod, kratko i jasno.

Ethylhexyl palmitate, carthamus tinctorius (safflower) seed oil, caprylic/capric triglyceride, sorbeth-30 tetraoleate, polyethylene, peg-5 glyceryl triisostearate, water/aqua/eau, tocopherol, phenoxyethanol

Clinique Take The Day Off Cleansing Balm SASTOJCI
Clinique Take The Day Off Cleansing Balm
Clinique Take The Day Off Cleansing Balm
Clinique Take The Day Off Cleansing Balm

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *


Looking for Something?