Narciso Rodriguez Rouge EDP

Jednako kao što sam iznenađujuće kasno otkrila čari Elie Saab parfema, tako su me tek u tridesetim godinama života pronašli Narciso Rodriguez parfemi. Istina, znala sam za njih odavno ali nisu me toliko privlačili – sve dok nije kreirana NARCISO linija “kockica” koja je apsolutno sve što bih poželjela u nekom parfemu. Jao Narciso! Pa ovo je fantazija…

Mala pozadinska priča: Narciso Rodriguez je američki modni dizajner kubanskog porijekla. Radio je za Donnu Karan, Calvina Kleina, Cerruti, Loewe. Kasnije je osnovao svoj brend. Prvi miris Narciso Rodriguez for Her je napravio 2003. Miris se zasniva na egipatskom mošusu koji Narciso smatra svojim srećnim talismanom. I upravo je taj njegov mekani mošus karakterističan te prožima sve njegove parfeme.

Od njegove klasične postave parfema mi je srce ukrao jedino L'Absolu Narciso Rodriguez sa svojom opojnom tuberozom. Preostala pažnja i ljubav koju gajim ka ovoj parfemskoj kući se fokusirana ka kockicama – bijeli Narciso (gardenija, kedar, mošus), kremasti Poudree (jasmin, tonka, mošus), topli Ambree (ylang-ylang, frangipani, mošus), Rouge EDP (iris, bugarska ruža, mošus) i Rouge EDT (mahune tonke, ruža, mošus). Svi imaju tu kremasto-mošusnu zajedničku nit ali nema sumnje da svaki ima zaseban karakter. Zamalo je EDT postao prvi Narciso u mojoj kolekciji ali je originalni EDP ipak bio sudbonosan.

Narciso Rodriguez Rouge EDP

Sve u vezi Narciso parfema je visoka klasa – zaista je pravi luksuz, tako je i ova crvena kockica prava kockica luksuza. Narciso Rodriguez Rouge EDP je magija. Prezentacija ostavlja bez daha i intenzivna karmin (rouge) crvena je više nego upečatljiva. Ali jednostavnost linija djeluje umirujuće te se granica dobrog ukusa nikada ne prelazi, čak ni kada je strast u bočici u pitanju. Rouge posjeduje toplinu, pikantan je i oštar a istovremeno pitomo ženstven. Inače nisam ljubiteljica ruže u parfemima ali ovdje je tako krasno ukomponovana sa irisom. Dašak meni veoma drage tuberoze i još dražeg cvijeta narandže savršeno uvezuju cvijetne note u kompoziciji. Vanilija i mahune tonke uz kedar, sandalovinu i vetiver se međusobno balansiraju. Toplo i hladno, sve je u savršenom balansu.

Na meni je ovo gotovo pa radijalan miris koji se vremenom umiri i stiša na neku pristojnu frekvenciju. Niti u jednom trenutku ne postaje skin scent ali ne guši – čak ni tokom ljetnih večeri, što je sjajno. I tačno znam da će me nježno provesti kroz posljednje ljetne dane a skupa ćemo dočekati i prve jesenje. No, dobiti će društvo – još jedan Narciso će se pojaviti na mojoj polici, to je sigurno.

iris, bugarska ruža
mošus, cvijet narandže, tuberoza
vetiver, ekstrakt bijelog kedra, kedar, mahune tonke, vanilija, sandalovina

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *


Looking for Something?