33

33

“Kako se osjećaš sa 33” su me pitali više puta tokom dana a moj je odgovor bio – “isto kao sa 25 i sa 28”. I to je zaista tako, jer brojevi ne znače mnogo već okolnosti pod kojima dočekujemo i ispraćamo neke životne periode. 

2020. je prema svemu sudeći jedna veoma, veoma čudna godina koju ćemo svi pamtiti po mnogo stvari – a rijetko koja od njih će ostati upamćena po nečemu pozitivnom. Sve rutine na koje smo navikli su se poremetile, može se reći da se način življenja definitivno promjenio – i baš zato za ovaj 33 rođendan nisam poželila ništa novo niti drugačije. 

Dan sam provela kao i svaki drugi, uz zdravi doručak koji nam je muž spremio. Malo smo pospremili stan, osvježili se voćem a ja sam se počastila sladoledom uz izgovor da sam birthday girl i može mi se. Kasnije sam naravno nadoknadila sve u teretani, prilično intenzivnim kardiom. Mala rođendanska želja koja mi se ispunila je novi ljetni parfem a odabir je pao na Mancera Lemon Line – prava niche ljetna bombonica od mirisa. Navečer smo slušali muziku i pili micheladu dok smo razgovarali o svim dogodovštinama koje smo zajedno prošli tokom šesnaest godina koliko smo zajedno. I upravo je taj razgovor bio hajlajt dana jer me podsjetio na toliko lijepih momenata. 

Imam nadu da ćemo naredne godine da radimo isto na ovaj dan, samo bih voljela da su okolnosti u svijetu nešto bolje. Ali način na koji bih provela dan, uopšte ne bih mijenjala. Ako me nečemu naučila ova turbulentna prestupna godina, onda je da sreću uvijek čine one male stvari koje inače uzimamo zdravo za gotovo a najbolje su. Više ih ne uzimam zdravo za gotovo i uprkos svim dešavanjima, nikada lakše mi osjećaj sreće i ispunjenosti nije dolazio.

Pošto sam dan provela sa minimalnim korištenjem mobitela, nemam fotke svih navedenih aktivnosti ali zato sam pripremila niz fotografija sa odmora u Blagaju, dok smo bili u posjeti roditeljima. Mali bjeg od grada, žurbe i standardnih tema je prijao. Osim krasnog voćnjaka, ljekovitih trava poput smilja, nevena i kantariona te bogate lavande, društvo su nam pravile obližnje mace i jedna simpatična kornjača. 

33
33
33
33
33
blagaj
blagaj
blagaj

2 Comments

 1. Dejana
  3 Jula, 2020 / 1:57 pm

  Draga Selma,

  Pravo je zadovoljstvo čitati tvoj blog, jedan je od rijetkih koji je odrastao zajedno sa mnom. Hvala ti na godinama kvalitetnog sadržaja.

  Jedan veliki virtuelni zagrljaj!

  • selma
   Autor
   3 Jula, 2020 / 6:52 pm

   Utoliko mi je naše druženje dragocjenije – hvala od srca draga Dejana na višegodišnjoj podršci i druženju ❥
   Malo je reći da je to veliki faktor zbog kojeg uživam u ovome čime se bavim.
   Nadam se da ćemo se još dugo družiti i šaljem najveći, topli zagrljaj 🙂

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *


Looking for Something?