RMS Beauty [ prirodna kozmetika za osjetljivu kožu ]

RMS Beauty [ prirodna kozmetika za osjetljivu kožu ]

Sjećam se da je sve krenulo negdje krajem 2015. godine sa lagom konceptom, koji mi se na prvu dopao a propagirao je umjerenost i balans. Sitne promjene su počele da oblikuju moj način života i zaista su krenule malim koracima, da bi dovele do velikih rezultata. Prva transformacija je nastala u kuhinji, mnogo zdravijim (balansiranim) odabirom hrane, potom vježbanjem koje je na početku bilo u svrsi regulisanja kilaže da bi se to pretvorilo u način života. U taj moj lifestyle se prestala uklapati ideja gomilanja stvari – nemojte me shvatiti pogrešno, još uvijek uživam u kupovini, odjeći i šminkanju no moj fokus se samo prebacio na malo drugačiju vrstu tih stvari i učestalost kupovine je smanjena.

Konzumerizam je dio svačije svakodnevnice i, bez obzira na stavove i okolnosti, nimalo loša ideja je barem malo ga smanjiti i dovesti pod kontrolu. Upravo osjećaj kontrole nad vlastitim životom može biti jedan od pokretača. Moj definitivno jeste, pogotovo nakon pojave p.dermatitisa koji ne samo da mi je količinski smanjio preparativu i dekorativu – već im je u potpunosti promjenio opis i namjenu. Moram priznati da sam vremenom došla do toga da sam zadovoljna svakim proizvodom u svom vlasništvu – što je samo po sebi satisfakcija.

Vjerovatno je jedan od faktora bio i sazrijevanje koje dolazi sa godinama. Jednostavno se moje viđenje šminke promijenilo – tako da je super što sam tinejdžerske godine pa i dvadesete provela u eksperimentisanju sa bojama, teksturama i tehnikama. Imam taj luksuz da sam sve što je imalo veze sa kreativnošću i šminkom izbacila iz sistema. Neki nisu te sreće jer, otkako sam se okrenula kozmetici sa odabranim sastojcima koji su prilagođeni osjetljivoj koži – tek sam shvatila koliko je tržište za taj tip kože malo, ograničeno i prilično skupo.

I dok još uvijek držim u kolekciji preostali MAC puder, Urban Decay palete sjena za oči i desetak karmina (sa ciljem da ih potrošim) – glavnina moje šminke koju koristim svaki dan se oslanja na proizvode i brendove koje prije nisam koristila. Jedan od tih brendova je RMS Beauty.

RMS Beauty prirodna kozmetika za osjetljivu kožu

Kao iza mnogih kozmetičkih brendova, i iza ovog možete pročitati priču kako osnivač(ica) zbog vlastitih razloga, nerijetko zdravstvenih, nije na tržištu mogla pronaći adekvatnu kozmetiku. I na svoju ali i sreću drugih, osnovala je brend prema vlastitim standardima i popunila tu “rupu” u kozmetičkom tržištu. I dok ta romanticizirana bajka koju mnogi novi brendovi predstavljaju poput nekog dara nama smrtnicima zaista počinje zvučati kao kliše – vjerujem da RMS ipak ima konkretnu osnovu, jednostavan ali efektan koncept koji će se održati. Pored čistih sastojaka prirodna kozmetika mora biti jednako efikasna kao i konvencionalna da bi bila konkurentna. Nisam isprobala sve RMS proizvode, ali one koje jesam bih stavila rame uz rame sa bestsellerima brojnih drugih mainstream brendova.

Za koga RMS Beauty nije? Prije nego vam prenesem detaljne dojmove, moram skrenuti pažnju na par stvari. Prije svega, treba imati na umu da je RMS kozmetika na bazi kokosovog ulja. Ukoliko je vaša koža takva da je po nju kokosovo ulje komedogeno, onda preskočite ovu kozmetiku. Iz ovog razloga sam prvo naručila njihov korektor – rekla sam sebi da ću na njemu testirati i pratiti kako moja koža reaguje, te na osnovu toga odlučiti da li nastaviti istraživanje RMS Beauty ponude. Druga stvar je također vezana za kokosovo ulje – zbog njega su RMS proizvodi malo više “dewy”. Nisu masni ali na masnoj koži ne bi imali dobru trajnost, pa čak ni uz pomoć fiksiranja puderom. Ovaj pristup bi možda mogao funkcionisati kod mješovite, ali ne i masne kože. Također, njihova šminka je namijenjena ljubiteljicama prirodne šminke – ne samo prema sastavu, već i prema estetici. Ako volite srednje do jako prekrivanje, mat završnicu, jaku pigmentaciju i generalno vam kremastija vrsta kozmetike nije omiljena – preskočite RMS.

Pa za koga onda RMS Beauty jeste? Za osobe čija koža dobro reaguje na kokosovo ulje, za osobe normalne, dehidrirane, suhe i blago mješovite kože. Pogotovo je divna za osobe sa osjetljivom kožom. Za ljubiteljice je kremastih formulacija i dewy izgleda kože. Sa njihovom šminkom koža nikada nije sakrivena, te izgleda veoma prirodno na jedan šarmantan način. Zbog toga bih rekla da je idealna i za zrelu kožu. Pigmenti nisu preočigledni, boje kao da su iskočili iz nekog vrta pa očekujte pastelne, zemljane tonove. Također, imajte na umu da RMS Beauty kozmetika ne sadrži UV filtere, ali pošto je kozmetika na bazi kokosovog ulja sa mineralnim bojama – odlično se slaže uz zaštitne kreme sa mineralnim filterima.

RMS Beauty ‘Un’ Cover Up (5.6g) – ovo bih opisala kao kremasti korektor koji se može koristiti preko cijelog lica i prekrivanje mu je lagano do srednje. Veoma lijepo prekriva tamne kolutove ispod očiju i umjereno crvenilo. Uspješno ujednači ton kože i ublaži nesavršenstva tako da su znatno manje primjetna. Ali ne može u potpunosti prekriti veoma ljubičaste podočnjake, rozaceju, akne. Niti je pogodan za jaku Instagram i You Tube šminku.

Trajnost je malo kraća od trajnosti konvencionalnih korektora – ali ne značajno, što je mene iznenadilo. Recimo da mi većina korektora pruža lijepo prekrivanje cca 5-6h. RMS Un Cover Up mi to radi cca 4h. Što je izvrsno s obzirom na kremastu formulaciju (i da ga većinom koristim bez prajmera). Fantastično se nanosi preko cijelog lica (ili samo njegovog dijela), pošto se potpuno stapa sa kožom i djeluje kao da je dio nje. Nosim nijansu 22 sada tokom ljeta (samostalno ili za dodatno prekrivanje gdje mi treba, preko MyChelle zaštitne tonirane kreme), dok ću tokom zime vjerovatno nabaviti nijansu 11.

RMS Beauty Mod Collection Signature Set (5.6g)moj Pinterest sadrži slike ove palete par godina unazad, toliko dugo sam je priželjkivala. Nakon što sam utvrdila da mi koža super toleriše kokosovu bazu u kozmetici, odvažila sam se za kupovinu ove palete. Bila je rođendanski poklon samoj sebi. Ono što me jedno vrijeme spriječavalo da realizujem kupovinu je bila mala količina proizvoda u paleti – nakon što sam je otpakovala, mogu reći da uopšte nije tako mala. Čak bih rekla da je veoma praktična, te količinski više nego dovoljna za nekoga ko se ne šminka svaki dan. Šta se nalazi u paleti?

Master Mixer je hajlajter u brzonzanoj boji koja ima rose gold primjesa. Living Luminizer je RMS bestseller i legenda među hajlajterima jer daje “mokri” izgled. Lip2Cheek Smile je koraljni kremasti proizvod koji se može koristiti na usnama, očima i obrazima. Lip2Cheek Spell je “mesnata” prirodna nijansa koja daje divan monohromatski efekat kada se nosi i na usnama, na očima i obrazima. Simply Cocoa Lip and Skin Balm je univerzalni balzam za suhe usne.

RMS Beauty kozmetika se pokazala tačno onim što odgovara meni i mojoj koži. Postaje okosnica svakodnevnog šminkanja i vjerujem da ću sebi nabaviti još par komada iz njihove ponude. Namjeravam nabaviti još samo par stvari kojima ću nadopuniti svoj neseser i onda ću njegov sadržaj da podijelim sa vama. Želim imati malu ali funkcionalnu kozmetičku kolekciju koja je prilagođena mojoj osjetljivoj koži, koja mi brzo osvježi lice, uklapa se u prirodnu estetiku koja mi odgovara. Mislim da sam na pravom putu ka tome sa ovim proizvodima.

rms beauty mod collection
rms beauty un cover up 22
rms beauty
RMS Beauty

2 Comments

  1. Zina
    6 Aprila, 2021 / 9:00 pm

    Pozdrav, gdje kupujes RMS proizvode?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *


Looking for Something?