Yin & Yang

Yin & Yang

Nekada se pitam, kako je lako pisati o omiljenim receptima, fitnessu, izgledu, kremama, kozmetici, ljetovanjima, skandalima, kupovini, druženjima i bukvalno o svemu – osim o osjećajima. U jednu ruku, ja sam barem uvijek mislila da se privatni život zove privatnim sa razlogom : najdragocjenije stvari ljubomorno želimo čuvati samo za sebe, i ne dijeliti ih sa bilo kim drugim.

Opet, poenta bloga mi je oduvijek bila da bude poput dnevnika. Ta svrha je ispunjena davno, s tim da je posljednjih godina došlo do promjena. Blog je doživio metamorfozu i privukao je pažnju, a sa pažnjom dolazi ogroman broj očiju. Neke oči ne želimo da budu prisutne dok zapisujemo najdublje misli. Tako da je logično što je nekada sakriveni kutak, rezervisan za istomišljenike, na neki način obnažen. Introvert poput mene se počinje povlačiti u sebe i gubi se konekcija koju smo imali sa autorom bloga jer, očigledno da sve riječi nisu za svačije oči. Rečenice dobijaju filtere, nijanse se gube.

No, pokušati ću se osloniti na delikatnost pisanja –  neće me izdati, neće grubo izdati svaku tajnu ali će za osobu sličnog senzibiliteta na adekvatan način prenijeti poruku. Pa, koju poruku želim prenijeti? Da se bez obzira na vremena, godine, smjenu generacija  neke stvari nikada ne mijenjaju. Poredak vrijednosti je transcendentalan.


Yin & Yang

Ljubav je sastanak dvije duše, potpuno prihvatanje tame i svjetla jedne u drugoj. Biti prihvaćen u izvornom obliku, nije nešto što svako tokom života osjeti. Biti prihvaćen je olakšanje. A sila snage dolazi uz želju da učimo, budemo bolji, pametniji, da rastemo, da se razvijamo. Također, dvije međusobno isprepletene suprotnosti bez kojih istovremeno nema mira i napretka.

Yin i yang, muškarac i žena, snaga i slabost, čvrstoća i blagost, nebo i zemlja, svjetlo i tama, grmljavina i munja, hladnoća i toplota, dobro i zlo …

Preplitanje oprečnih prinicipa je ono od čega je univerzum satkan. Od čega smo mi satkani. Od čega je mojih posljednjih 14 godina satkano.

Dati šansu nekome kome niko šanse ne daje. Ogoliti strahove i sumnje. Hrabro odbraniti ono do čega nam je stalo. Istupiti u neizvjesnost. Crtati ciljeve i koračati prema njima. Popraviti slomljeno. Pružiti snagu dok smo slabi. Ukrotiti ego. Biti sam. Staviti nekoga ispred sebe. Biti dio cjeline. Sanjati. Stajati sa obje noge čvrsto na zemlji. Pričati o svemu. Zajedno uživati u tišini. Hraniti um, snažiti tijelo. Prihvatiti pomoć. Naučiti iz neuspjeha. Otkrivati sebe, istraživati svijet. Dati obećanje. Držati riječ. Osjetiti strah a potom ga otresti. Voljeti. Biti prijatelj. Boriti se demonima. Vjerovati. Znati šta je bitno. Prihvatati nesavršenost. Tragati za idealima. Biti drugačiji. Biti slab. Biti jak. Učiti. Biti učen. Voljeti. Snaga je biti krhak.

Svoje korijenje sam pustila da raste u mraku.

Tvoje lišće se kupa pod suncem.

Mi smo cjelina.

Mi smo jedno.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *


Looking for Something?