#lifeupdate

#lifeupdate

Pozdrav, drage čitateljice. Milo mi je što se ponovo srećemo na stranicama mog dragog bloga. Nadam se da sam vam nedostajala jer, iako mi je stvarno drago što moje odsustvo sa interneta na dvije sedmice nije učinilo da bilo ko paničari – ipak osjećam malu euforiju zbog velikog broja pozitivnih poruka koje su grijale moj inbox svo ovo vrijeme.

Lijepo je pročitati da mislite na mene, kada vas nešto podsjeti na mene, kada mi javite da ste pronašle super popust na neku stvar sa moje liste želja – pa i do jednostavnih poruka u kojima me pozdravljate i želite mi lijep dan.

Super je što smo skupa prevazišle faze brige koju je oduststvo sa interneta i društvenih mreža nekada znalo potaći. Voljela bih da vam mogu napisati da je neka dramatična životna promjena razlog što sam uzela malu pauzu, ali moj život nije naročito prožet dramom (na to ću dodati – i hvala Bogu na tome). Puno sam radila, sakupila mnogo radnih sati na poslu i nakon mnogo napornih mjeseci kao da se nazire malo laganiji period. Dodatni slobodni dan čini čuda i osjećam se super, da budem iskrena. Vježbala sam, odmarala, pokušavam ranije leći i ranije ustati jer tako je dan višestruko produktivniji. Uopšteno, pazim na svoje zdravlje i to je nešto što uvijek mogu preporučiti kako sebi, tako i drugima.


#lifeupdate

Ovog septembra smo dragi i ja proslavili 14 godina otkako smo skupa, što je stvarno velika stvar. Nismo skloni pompeznim proslavama, pa smo i ovaj put u intimnoj atmosferi proveli godišnjicu. Ono što je ove godine ipak drugačije je što nisam samo dodala jednu godinu više našoj priči, već sam malo razmislila o svemu što smo skupa prošli. O tome kako smo izgradili divan odnos koji imamo, prisjetila se prepreka koje smo zajedno prevazišli, lekcija koje smo pri tome naučili i bujice lijepih momenata koje smo podijelili. Pretpostavljam da sam bila i pomalo nostalgična, jer mlada ljubav je zaista posebna ljubav.

Godine koje prolaze je u našem slučaju nisu mnogo izmijenile, još uvijek sam zaljubljena u svog dragog i uprkos tome što inače ne dijelim privatnost sa svima – nekada je teško zadržati sve emocije i ushićenje zbog njih samo za sebe. Voljeti i biti zaljubljen nakon toliko godina me ispunjava ponosom. Nešto što inače dolazi spontano i prirodno inače ne bih nazvala postignućem jer ga ne doživljavam kao težak rad. Ipak, ovog puta mi je jasno u retrospektivi da, koliko god sudbina bila upletena, iza svega stoji i veoma mnogo truda i rada. I mogu reći, totalno ga je ljubav vrijedna. Barem ovom romantiku za tastarurom ♥

Septembar mi je sav nekakav emotivan, ali je također i mjesec tokom kojeg se dosta toga odvija iza kulisa. Ljeti inače imam dosta nekih zanimljivih saradnji, također imam puno smjena na poslu zbog godišnjih odmora pa mi dolazak septembra taman dođe da malo podvučem crtu i razmislim šta želim raditi do kraja godine. Mislim da sam napokon došla do zaključka da ne želim previše planirati sadržaj na blogu jer najkreativnije ideje sa kojima sam najponosnija mi dolaze spontano. Super je imati neki okvirni plan djelovanja ali spontani izleti poput nedavnog do vrha Trebevića su mi baš razbistrili misli. Biti u prirodi na mene ima takav efekat – tako da je to jedna od sitnih stvari koje želim češće ponavljati.

Raskinula sam neka poznanstva koja su bila za mene toksična, što je bilo poput skidanja velikog tereta sa leđa. Ja sam tip osobe koji voli direktnu i jasnu komunikaciju, tako da mi je neprijatno kada se nalazim u odnosu gdje ne osjećam da jasno komuniciram svoje misli i želje. Takvi odnosi vremenom počinju djelovati kao teret koji čovjeka guši, a to nikome ne treba jer remeti unutarnji mir. Donijela sam neke odluke koje su poboljšale kvalitetu mog života ali one ne podrazumijevaju samo prekidanje, već i izgradnju odnosa. Sada imam više vremena da se posvetim ljudima od kojih recipročno dobijam koliko i dajem. Vjerujem da je to osnova raznih međuljudskih odnosa : od prijateljstva, radnog odnosa, ljubavnog odnosa pa i poznanstva.

Također je činjenica da se moja koža više neće vratiti u prvobitno stanje napokon izgovorena na glas. Nakon perioralnog dermatitisa, neke stvari su se promijenile i više ne mogu koristiti dosta toga što sam prije koristila. Koža mi je trenutno u sjajnom stanju jer sam posložila njegu i preparativu koja mi odgovara. Ali to me dovodi do viška proizvoda. Ovih dana ću objaviti blog sale (treći po redu na blogu), tako da ako vas je nešto iz moje dekorativne kolekcije zanimalo – ova rasprodaja bi vam mogla biti interesantna. Većinom je u pitanju dekorativa, jer sam odavno preparativu promijenila.

I kada smo već kod toga, imam super podlogu za članke o novim proizvodima : očekujte članke o novoj njezi lica i njezi kose koje su naročito prilagođene osjetljivoj koži. Pisati ću i apdejtovanoj kolekciji Essie lakova, suplementima koje koristim, novim receptima, zdravlju, filmovima. Biti će riječi i o temama koje mi se u posljednje vrijeme vrzmaju po mislima, uključujući popularnu ekološku samosvjesnost.

Osim toga, čitam dosta knjiga, počela sam istraživati pojedine pisce i njihova djela – osjećam se kao da proživljavam neku srednjoškolsku lektira fazu. Manje gledam tv a više čitam knjige, pri čemu ne diskriminiram ni pdf izdanja (zašto ne iskoristiti tehnologiju koja zaista olakšava potragu za konkretnim djelima?). Volim istraživati interesantne ličnosti a imam ideju kako jedno takvo istraživanje učiniti zanimljivom uvertirom u putovanje koje uskoro planiram.

Tako da možete vidjeti kako imam dosta planova ali sve teče bez forsiranja a najljepše momente svakako namjeravam dokumentovati upravo ovdje. Nadam se da vam je drago što će stranice bloga biti ispisane novim temama!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *


Looking for Something?