Šta koristiti u borbi sa nečistom kožom ramena i leđa

Šta koristiti u borbi sa nečistom kožom ramena i leđa

Ramena, leđa i prsa su po dolasku ljeta i ljetne odjeće u fokusu i, jednako kakva je situacija sa nogama, ako koža nije u najboljem stanju možemo osjećati nelagodi ili čak pad samopouzdanja. Nije najbolji osjećaj kada smo ograničeni u situaciji kada nam se nosi npr. majica bez rukava, a akne i mrlje koje poslije njih ostaju kožu ne čine najzdravijom niti je predstavljaju u punom sjaju.

Ono što sam bez sumnje primjetila da pomaže kod nečiste kože ramena, prsa i leđa je jednostavno – češće kupanje i tuširanje. Neko (pogotovo ako je u pitanju muška koža) je jednostavno sklon ka dodatnom lučenju sebuma na tim dijelovima a tokom ljeta se malo više znojimo, tako da je i to faktor koji doprinosi pojavi začepljenih pora i nečistoća na koži. Ako na to dodamo odjeću od sintetike, koja ne dopušta koži da diše pod visokim temperaturema – imamo problem.

Dnevno tuširanje neka postane obaveza ako već nije i iskreno, u većini slučajeva izbog gela za tuširanje nije presudan. Doduše, sada sam primjetila da je u dm stigla tuširalica sa aktivnim ugljenom pa bi to bila moja preporuka a da uljane tuširalice ostavimo za hladnije vrijeme.

Pomaže i redovno pilingovanje kože a to ne mora biti skupo pošto četke i spužve za tuširanje možemo nabaviti po povoljnim cijenama. Tu samo treba voditi računa da se redovno mijenjaju. Ako želite, uvijek možete zadovoljstvo pilingovanja kože učiniti prijatnijim uz neki lijep kupovni ili domaći piling.

Ako sve navedeno već činite a problem je i dalje prisutan, onda srdačno mogu preporučiti dva proizvoda koja meni lično (kao i suprugu) zaista pomažu. La Roche-Posay Effaclar Duo+ je proizvod koji je na mom blogu “zaradio” čak tri recenzije (prva iz 2012., druga iz 2013., treća iz 2014.). To je krema koju uvijek koristim, njoj najviše vjerujem kada su u pitanju bubuljice i akne, a to je slučaj i sa kožom ramena, leđa i prsa. Nju nanosim nakon što sam preko problematične kože naprskala La Roche-Posay Serozinc.

La Roche-Posay Serozinc je izmaglica koja ima pročišćujuće, umirujuće i čak matirajuće dejstvo na kožu tako da je idealna za masnu kožu sklonu bubuljicama, aknama i iritacijama. Može se koristiti na licu i tijelu. Sadrži cink sulfat, natrijev klorid i termalnu izvorsku vodu. Cink sulfate kontroliše višak ulja i matira kožu, dok je natrijev klorid prirodna so koja ima pročišćujući efekat a termalna voda umirujući.

Osim ova dva proizvoda, sve sa salicilnom kiselinom ima moj preporuku. Salicilna kiselina je moćan saveznik u borbi protiv akni i nalazi se u većini kozmetičkih proizvoda namijenjenih za liječenje akni. Ima antibakterijsko, antiseptičko i protuupalno dejstvo te pomaže usporiti stvaranje mitesera. Sada je sigurno jasnije zbog čega je super za tretiranje kože ramena i leđa.

Tako da, ako vas muče nečistoće na ovom dijelu kože, malo ažurniji pristup higijeni, odjeća, grudnjaci, topovi od pamuka uz piling i La Roche-Posay Serozinc te La Roche-Posay Effaclar Duo+ su recept koji lično slijedim i iskreno preporučujem.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *


Looking for Something?