Prirodna kozmetika Puella | #madeinBiH

Prirodna kozmetika Puella

Jedno simpatično i meni veoma drago otkriće još jedne pozitivne #madeinBiH priče je Prirodna kozmetika Puella. Moja podrška kvalitetnim domaćim proizvodima i vrijednim mladim ljudima iz BiH je uvijek iskrena jer znam da mnoge od mojih čitateljica osjećaju isto – uvijek me raduje kada proces preporuke obiđe cijeli krug pa mi se javite sa pozitivnim utiscima ili se nekada čak povežete sa ljudima koje preporučim. I takve lijepe priče itekako vrijedi promovisati.

Arijana je dipl.ing. hemije i svoje znanje je usmjerila na stvaranje nečega zaista kreativnog – pokrenula je proizvodnju prirodne kozmetike. Inspiraciju crpi iz prirode kojoj se mnogi od nas vraćaju ili barem ne lutaju mnogo od nje. U mojoj rutini se nalazi mnogo proizvoda od sastojaka koji su visokokvalitetni i prirodnog su porijekla, pa im se lako može ući u trag. Kada god mogu, okrećem se prirodnoj kozmetici koja napreduje u performansama iz dana u dan.

Prirodna kozmetika Puella mi je privukla pažnju fascinantnim kristalnim sapunima. Oni se mogu koristiti kao i svaki sapun ali meni su previše lijepi i interesantni da bi ih potrošila pa u njihovoj ljepoti i opojnim mirisima uživam u svojstvu dekoracija. Jedan manji zlatasti sapun koji miriše po korpi limuna mi stoji u uglu ladičara a drugi, pomalo akvatičan plavi kristalni sapun mi ukrašava komodu u spavaćoj sobi i miriše po ružama. Oba su od prirodnih sastojaka, tako da su i njihove mirisne note prirodne. Cijene variraju : manji kristalni sapuni koštaju 3KM, veći 10KM a oni najposebniji koji su pod staklenim zvonom 35KM.

Još jedna Puella stvarčica koja me šarmirala je balzam za usne u ukrasnoj kutijici koja privlači pažnju kada god njim želim njegovati usne. Poput relikvije je iz priče o Aladinu i čarobnoj svjetiljci. Nježni miris narandže je veoma organski, prirodan i nenapadan a njegujuća ulja lijepo omekšaju usne.

Prirodna kozmetika Puella u ponudi ima i kreme za sve tipove kože, hidratantne kreme za lice i kreme s faktorom, pilinge, kreme i ulja za sunčanje, maslace za tijelo, sapune za lice. Uz izradu prirodnih preparata u ponudi ima i više vrsta prirodnih, organskih čajeva. Svi preparati se izrađuju od nerafinisanih ulja i maslaca, organskih eteričnih ulja, prirodnih boja i mirisa te domaćeg mlijeka i sušenih ljekovitih biljaka sa lokalnih planina koje Arijana lično bere.

“Mjesta na kojima beremo i sušimo ljekovite biljke, kao i nabavka domaćeg mlijeka su striktno s okolice Lukomira (UNESCO zaštićena zona), bez blizine puteva, saobraćaja i upotrebe sintetskih đubriva” – kaže Arijana.

Ukoliko želite podržati prirodnu kozmetiku Puella, to možete preko Puella Facebook stranice ili Puella Instagram stranice.

*PR uzorak

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *


Looking for Something?