NIKKIAS ekološki prihvatljive sunčane naočale

Moja priča sa sunčanim naočalama nije tipična i nisam im oduvijek bila sklona. Sunčane naočale su mi bile poput šešira : super su mi izgledali na drugima ali sebi nikako nisam mogla pronaći odgovarajući model. Faktor koji mi i dan-danas onemogućava da sa lakoćom izaberem naočale je činjenica da imam dosta sitnu i malu glavu, tako da 99% naočala koje su na tržištu jednostavno lebde oko mog lica. Doduše, pronašla sam jedne Furla sunčane naočale koje mi stoje kao salivene i minijaturne su tako da mi ne izgledaju glomazno na licu. To je bukvalno jedini par naočala koji sam imala godinama.

Dobro je što sam odmah skužila koji mi model najbolje odgovara – avijatičarke. Tako da, kada su mi Furla naočale dosadile, znala sam da se uvijek mogu namiriti nekim od Ray-Ban modela. Ipak, prošlog ljeta sam kupila jedne Pull&Bear naočale koje su me dobro služile do prije mjesec (kada su pukle). Nabavila sam kod njih još jedan par koji isto košta oko dvadesetak maraka, i skroz su mi praktične kada idem na trening i slično.

Ipak, NIKKIAS sunčane naočale imaju nešto što druge ne – napravljene su od obnovljivih materijala i ekološki su prihvatljive. To je koncept koji mi se jako, jako sviđa i sam uvod u ovaj brend mi je bio osvježenje – nemamo ništa slično na tržištu, tako da mislim da ih vrijedi podržati. Svi NIKKIAS modeli sunčanih naočara dolaze sa UV400 polarizovanim staklima. Kod kupovine imate pogodnost da nude besplatnu dostavu za cijelu Evropu – tako da ne brinete za shipping. Također, ako niste iz nekog razloga zadovoljni možete zamijeniti model ili vraćaju novac u roku od 30 dana. Lakše mi je prepoučiti uslugu i brend ako znam da ima dobru podršku kupcima. Cjenovno mi sjede tačno u sredini, između jeftinijih plastičnih naočala i brendiranih koje su skuplje.

Pošto je kod kupovine online veoma bitno imati informacije o dimenzijama, kada odete na NIKKIAS web stranicu, ispod svakog modela naočala navedene su dimenzije okvira – što je meni bilo od velike pomoći. Upravo vodeći se dimenzijama i nekim ličnim preferencama zvanim stil, odlučila sam se za model IRIS (15 x 14 x 4.2 cm) sa okvirom od ebanovine i polarizovanim staklima. Da, pravilno ste pročitali – okvir je od drveta i cjelokupna prezentacija ovih naočala mi je tako divna jer sam uvijek u dodiru sa prirodnim materijalom. Drvena kutija je originalna, naočale dolaze unutar nje, u svojoj zasebnoj futrolici od materijala a unutar nje je imala krpica za čišćenje.

Naočale odtavljaju dojam visokokvalitetne izrade i jako su posebne – na ulicama Sarajeva nisam vidjela mnogo modela i definitivno privlače pažnju. Drveni okvir mi je super jer ne ostavlja one crvene tragove na nosu, lagan je, ne žulja a stakla ne opterećuju oči. Oblik Iris naočala je malo drugačiji od onoga što bih inače odabrala ali mi je tako “legao” da ne znam kako bih se vratila klasičnim avijatičarkama.

Ljubazno je i moj suprug dobio svoj par NIKKIAS naočala – odlučio se za popularni model ZEUS (15 x 14.5 x 4.3 cm). Ovo su prave ljetne naočale kod kojih je postignut balans sa estetske strane jer je okvir klasično crne boje a morsko plava stakla kao da su izronila iz spota Summer Jam. Meni se još više dopada kutijica Zeus modela – veoma originalna prezentacija.

Iako imam sreću da mi je mnogo različitih modela naočala nuđeno kao pr uzorak, do sada su NIKKIAS jedine koje su mi se zaista dopale i za koje sam znala da ću nositi. Veliki plus ide i za izradu od obnovljivih materijala. Nadam se da ćete se odlučiti za nešto malo drugačije ovog ljeta, a budete li, sigurno nećete proći neopaženo!


Ako ste se zaljubili u NIKKIAS sunčane naočale,

prvih deset kupaca koji budu koristili SIMPLYSELMA kod

će dobiti popust od 15% pri kupovini preko nikkias.shop web stranice

*PR uzorak

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *


Looking for Something?