Kako sam zavoljela Daniel Wellington satove

Daniel Wellington

Primjetiti ćete šablon kada su u pitanju stvari koje nosim – prilično se vežem za njih, i zbog toga ih rijetko mijenjam a trendovi zbog toga nisu baš zastupljeni među mojom garderobom. U prošlom postu sam vam pisala o sunčanim naočalama, koje sam u prošlosti nosila, zbog čega ne mogu da nosim bilo koje naočale a koji model mi se sada istakao kao poseban. Konzumerizam nije blag spram prirode pa ako vam je stalo do ekološke osviještenosti, možda vam se posebno dopadne moja preporuka.

Sada sam poželjela pisati o satovima. Sada, neko ima mišljenje da su satovi zastarjeli i nisu potrebni da bi čovjek pratio vrijeme – ipak, imamo mobitele. Ali ako znate da sam osoba koja pored silne tehnologije (a jako je volim) ipak preferiram zapisivati zabilješke u svoj notes, onda vas neće iznenaditi što nisam odustala od sata kao primarnog orjentira.

Početak vežem za Swatch sat – tamno plavi Swatch sa rozim ružicama. Njega sam nosila kao tinejdžerka. Mislim da je bilo još par satova koje sam imala ali ovaj mi je ostao u sjećanju. Poseban mi je i jedan Fossil sat – njega mi je poklonio momak koji mi je bio simpatija još iz osnovne škole. Sviđale su mi se njegove plave oči, osmijeh i način na koji je mirisao. Taj momak je postao moj muž a Fossil sat još uvijek imam i nosim. Neke stvari jednostavno imaju preveliku sentimentalnu vrijednost.

Do sada su mi se pružile super prilike da isprobam razne satove ali, iako su bili prekrasni i veoma elegantni – jednostavno nisu bili moj stil. Znam da ih ne bih nosila i mislim da je pravednije da ih nose osobe koje će ih maksimalno koristiti. Tako je bilo godinama, a potom mi je došla prilika da se upoznam sa Daniel Wellington satovima. Zašto sam “pala” na njihov šarm? Zato što su mnogo jednostavnog dizajna – dosta jednostavniji od ostalih koji su sada popularni. A kada mi je stigla DW pošiljka u ruke, iznenadila sam se kako su i izvrsnog kvaliteta – mnogo bolje izrade nego sam očekivala!

Ja sam odabrala Classic Black Cornwall sat sa zlatnim detaljima i većim promjerom od 40mm. Tako je elegantan ali zbog materijala narukvice istovremeno djeluje i ležerno. Narukvica je u stilu nazvanom “NATO strap” koji je blago rebrast i dolazi u još par boja ali crna je uistinu bezvremenska. Lagan je na ruci, ne žulja, ne stišće, lako se podešava – prekrasan je. Stvarno me dojmio! Upao je u moju svakodnevnicu zato što se lako uklapa u kombinacije kariranih košulja i farmerica koje stalno nosim, ali poprimi elegantnu notu uz lepršavu košulja-haljinu i espadrile.

Uz te malo elegantnije kombinacije se savršeno slaže i Classic Cuff Rose Gold narukvica. Idealan je par uz moj crni sat a i samostalno izgleda sjajno. Pogotovo je šarmantna uz brončanu put i kap Nuxe ulja na koži. Jednako je divna i Classic Cuff Silver narukvica.

A ako ste bacale oko na muške satove – što me ne bi začudilo jer DW satovi su popularan poklon – najtoplije mogu preporučiti njihov Classic Canterbury sat sa sivim detaljima (također 40mm). Narukvica je inspirisana klasičnim bojama (crvenom, bijelom i plavom). Jednako ugodan za nositi i lagan na ruci, primjetila sam da je jednako lagan za nositi kao moj crni ljubimac. Muž ga voli nositi uz rokerske majice, dukserice ali i košulje – i u svakoj kombinaciji izgleda odlično.

Ono što vas sigurno još zanima jeste kvalitet a mogu reći da se ovi satovi ne grebu lako – ja nisam baš najpažljivija ali nisam uočila ogrebotine do sada. DW satovi su otporni na kišu i mogu im se mijenjati narukvice. U kutiji svakog sata dolazi mini uputstvi, garancija i iglica koja pomaže pri zamjeni narukvice.


Ako vas moje iskustvo inspiriše da isprobate Daniel Wellington satove,

uz korištenje koda simply.selma iskoristite popust

od 15% na @danielwellington.com

Daniel WellingtonDaniel WellingtonDaniel WellingtonDaniel WelingtonDaniel WellingtonKako sam zavoljela Daniel Wellington satoveKako sam zavoljela Daniel Wellington satove

*PR uzorak

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *


Looking for Something?