Njega lica: šta je novo?

Njega lica: šta je novo?

Mnogo mi je drago što vam se dopao post o njezi suhe i osjetljive kože koji sam objavila u februaru. Kada je koža u nekom normalnom stanju i čovjek nema neke velike probleme, sve je mnogo lakše – ne obraća se pažnja toliko ni na prisustvo parfema u proizvodima, glikolna kiselina je možda čak i nepoznanica i većina korištene njege se bez problema rotira. Lijepo je kada koža nije problem, to je sigurno.

Ja svoju nisam mogla ignorisati još od tinejdžerkih godina (kada sam imala akne i pila Roaccutane) pa do sada, kada se situacija okrenula za 360° te imam problema sa suhoćom, dermatitisom, osjetljivosti kože i prvim borama. Imam opet sreću da niti jedan od tih problema nije naročito izražen pa, kada podvučem crtu, ipak imam dosta dana tokom kojih mi koža može podnijeti testiranje nekih novih proizvoda. Zato sam danas u jednom postu obuhvatila sve novitete kojima sam se zabavila, isprobavala i uz svaki vas očekuje mini recenzija – za neke u narednim postovima i zasebne, malo detaljnije recenzije.

Njega lica: šta je novo?


L'Oreal Fine Flowers krema za čišćenje mi je bila interesantna kada sam je uočila na polici u Muelleru (dok sam bila u posjeti Zagrebu). Iako inače nisam sklona kupovini L'Oreal preparative, poklopilo se da sam u vrijeme kupovine imala jako suhu kožu, neodgovarajuće proizvode u koferu a ova krema je namijenjena baš suhoj i osjetljivoj koži (kako odoljeti?!). Pakovanje me dosta asocira na maske za kosu – kao i tekstura ove kreme. Mirisom je prijatna a formulacijom je jako gusta, kremasta i masna. Zato je i odlična u skidanju šminke, pogotovo maskare. Pošto se dermatitis kod mene javlja uz trepavice, očne kapke i oko očiju veoma mi je bitno da ne trljam kožu kada skidam šminku. Zato su ulja i masniji balzami-kreme poput ove upravo ono što mi odgovara.

Čistim rukama uzmem lopticu kreme, protrljam dlanovima i umasiram u lice. Potom uzmem malo manju količinu, rasporedim između prstiju i nježnim masirajućim pokretima umasiram u oči (zatvorene, očigledno). Maskara se odmah rastopi ali na koži ostane masniji trag kreme sa uklonjenom šminkom. Taj trag sama voda ne može ukloniti pa pod toplu vodu prođem Balea kolagen spužvicom i sa njom uklonim sve tragove proizvoda. Istu funkciju može imati toplom vodom natopljen peškirić ili pamučna blaznica. Nakon toga obavim drugo čišćenje sa nekim nježnim čistačem, poput REN čistača. Interesantno je da u sastavu ima mineralno ulje visoko na spisku – ima smisla, zato sa lakoćom uklanja šminku. Ali, da li je ovo dobar proizvod na duge staze? Svakako da tražim nešto drugo u međuvremenu, dok ne potrošim ovo pakovanje.

L'Occitane Aqua Réotier je nova linija ovog, meni dragog brenda, obogaćena Réotier vodom i hijaluronskom kiselinom. Glavni fokus je hidratacija, osvježavajuće i lagane teksture. Ova nova linija se sačinjava od gel čistača, esencije, hidratantnog gela, hidratantne kreme i izmaglice za lice. Ja koristim Aqua Réotier esenciju i Aqua Réotier ultra hidratantnu kremu za lice. Pripremam detaljniju recenziju oba proizvoda za jedan od narednih postova ali vam sada već mogu reći da su L'Occitane esencije te koje su uspjele da sa razlogom postanu redovnim dijelom moje rutine – Immortelle ali i Aqua Réotier.

Clinique Moisture Surge 72-Hour Auto-Replenishing Hydrator je krema koja mi je poklonjena od prijateljice koja također ima suhu kožu, tako da uopšte nisam sumnjala da je preporuka na mjestu. Ova krema će također dobiti svoju zasebnu recenziju na blogu, kao i usporedbu sa klasičnom Moisure Surge kremom. Razlika u vrsti njege koju pruža je očigledna, ovo je krema zaista namijenjena suhoj a ne dehidriranoj koži i veoma se uspješno rješava perutanja i neravnina uslijed isušenosti. Samim tim je koža zahvalnija za šminkanje i pravi je pomagač pri sakrivanju ali i saniranju problema koji prate suhu kožu.

Dodatak mom arsenalu njege za suhu kožu dolazi i u vidu noviteteta iz Biotherm Aquasource linije. Biotherm je prije mnogo godina bio dio moje njege i nisam znala da imaju nove proizvode namijenjene konkretno suhoj koži – vjerovatno je u pitanju subjektivna percepcija, ranije sam ih redovno povezivala sa hidratantnim kremama. Ako ste bile u sličnoj zabuni, onda će vas naredna dva proizvoda uveliko iznenaditi!

Aquasource Regenerating Gel Moisturizer ima laganu teksturu gel-krema koja osvježava ali je sastav ove kreme nešto sasvim drugačije. U zasebnoj recenziji ću pisati malo više o sastavu, sastojcima koji daju nevjerovatno hranljiva svojstva ovom proizvodu – ali ja sam i dalje impresionirana kako nešto sa veoma laganom teksturom može imati nevjerovatno hranljivo dejstvo na kožu. I taj efekat nije kratkotrajan, već je moje lice nahranjeno tokom cijelog radnog dana (moj traje po 12h). Pa čak i kada dođem kući, koža ima divan sjaj. Oduševljena sam što, iako je dosta parfimirana, ova krema ne iritira moju osjetljivu kožu.

Aquasource Aura koncentrirani dvofazni serum za suhu kožu je tek unikatan proizvod. Inače sam se susretala sa proizvodima koji tvrde da se mogu koristiti na više načina, miješati sa kremama i puderima ili biti čak hajlajter – gotovo niti jedan mi nije imao onaj “wow” faktor, da sam toliko oduševljena pa poželim svoje otkriće što prije podijeliti sa prijateljicama. Ovaj serum je imao taj efekat na mene i nestrpljivo čekam da vam natipkam nešto više o njemu.

Da li ste vi u posljednje vrijeme otkrile neki proizvod koji vas toliko fascinira, da naprosto morate sa nekim podijeliti svoje utiske?

Njega lica: šta je novo? Njega lica: šta je novo? Njega lica: šta je novo? Njega lica: šta je novo?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *


Looking for Something?