L'Occitane Aqua Réotier

L'Occitane Aqua Reotier

Svoju njegu lica promatram kao garderober : baš kao što postoje outfiti za različite prilike, puderi sa različitim nivoom prekrivanja isto tako imam i kreme za različite potrebe kože. Moja suha i osjetljiva koža sa dermatitisom je postala manje reaktivna kako sam prorijedila nanošenje šminke i dopuštam joj da češće “diše”. Njegu sam pojednostavila u smislu da čišćenje i uklanjanje šminke vršim što jednostavnijim proizvodima – ali redovno, bez preskakanja i danima kada ne nosim šminku.

Ono gdje sam sebi dala malo oduška su kreme a smanjila sam korištenje AHA i BHA kiselina, što iznenađujuće, nije rezultiralo povećanjem ni učestalošću začepljenja pora. Periodi kada osjetim onu klasičnu suhoću i kada koži zaista nedostaju lipidi (masnoće) su se prorijedili pa većinu vremena mogu da se provučem sa hidratantnim kremama.

L'Occitane Aqua Reotier je nova kolekcija za njegu iz koje sam dobila dva proizvoda na probu i koncept je čak i u teoriji dosta jednostavan – što mi se dopalo. Nekada su proizvodi sa jednostavnim sastojcima konkretniji i daju dosta dobre rezultate. Od ranije sam vjerna njihovoj Božur kolekciji čiju nemasnu kremu za lice suprug i ja volimo koristiti tokom ljeta. Mislim da je taj naš favorit dobio ozbiljnu konkurenciju za koju vjerujem da zaslužuje i vašu pažnju. O čemu se radi saznajte u nastavku.


L'Occitane Aqua Reotier linija je fokusirana na potrebe dehidrirane kože te su ovi proizvodi prožeti vodom koja je bogata kalcijem a dolazi iz provansalskog izvora. Pojačana je hijaluronskom kiselinom za vitalnost i glicerinom koji dodaje vlažnost koži. I ovdje je bitno dodati da se stvarno radi o malo “jačim” proizvodima za hidrataciju. Iako su formulacije nemasne, taj “boost” hidratacije je bukvalno moguće osjetiti odmah po korištenju – što je super, jer volimo vidjeti i na početku da nešto djeluje iako se pravi efekat primjeti nakon nekih mjesec dana redovne upotrebe.

L'Occitane Aqua Reotier krema za žednu kožu lica (50ml | 55 KM) ostavlja divan osjećaj na koži, mekan i čist. Nježno plava boja i lagano kremasto svježi miris se super slaže uz svilenkastu teksturu koju koža naprosto upija. Veoma je lagana a izdašna, nemasna i osvježavajuća – ali nisu potrebni slojevi i slojevi da bi koža bila hidratizirana. Odmah je svježina vidljiva, ten dobije zdravu boju a i sjajna je podloga za make-up. Lice je super meko, njegovano a posebna pohvala ide i za pristupačnu cijenu.

L'Occitane Aqua Reotier esencija za hidrataciju lica (150ml | 43 KM) – ako je prvo pitanje koje vam se u glavi pojavi “šta je esencija”, evo kratkog objašnjenja. Esencija je dosta neodređen pojam i može varirati od laganijih koje su poput tonika i doslovno su vodenaste, pa do onih koje su poput laganijih seruma i zaista imaju bogate sastojke. One su neki međukorak u njezi koji će većini biti po logici stvari, nepotreban. Meni također sam tonik pa ni esencija nisu nešto što bih smatrala neophodnim već ih smatram proizvodom koji lijepo nadopunjuje rutinu.

Od ranije sam koristila njihovu Immortelle esenciju koja je dosta vodenasta i nakon čišćenja kože bih usula par kapi u dlanove i natapkala lice sa njom. Potom bih koristila dnevnu ili noćnu kremu. Zato što je tako vodenasta, brzo bi se upila i osim osvježenja ne bih primjećivala neke značajne efekte. I ovdje se Aqua Reotier pokazala kao bolja opcija jer ova esencija ima malo gušću teksturu – i jako podsjeća na neki lagano gelasti serum.

Dodala bih i kao da ima neku viskoznost pa po tapkanju po licu ostavlja na par sekundi blago ljepljiv sloj, na koji Aqua Reotier (ali i bilo koja druga) krema za lice “naliježe” perfektno i dobije se izuzetno ujednačena površina kože. Ipak, ono po čemu mi je ova esencija posebna jeste trenutačni “wow” efekat u vidu omekšavanja borica i linija od dehidratacije na čelu i oko usta. Veoma mala količina podari licu sjaj i punoću pa je poput mini facial tretmana!

Toliko je intenzivna da je nekada koristim samostalno kao serum, nekada preko nje odmah nanesem make-up a sve ovisno o tome koliko mi je koža dehidrirana ili isušena. Jako mala količina po korištenju nagovještava da će esencija dugo da traje te je smatram pravom zvijezdom Aqua Reotier linije! Ujedno je i moja top preporuka i “must have”. Ako ćete isprobati jedan proizvod iz ove linije, neka to bude esencija. Može vam čak zamijeniti po funkcionalnosti serum tokom ljetnih dana.

L'Occitane Aqua Reotier L'Occitane Aqua Reotier L'Occitane Aqua Reotier L'Occitane Aqua Reotier L'Occitane Aqua Reotier

*PR uzorak

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *


Looking for Something?