Boss Ma Vie L’Eau Hugo Boss za žene

Boss Ma Vie L'Eau

Ovo prekrasno vrijeme automatski je učinilo da pospremim ormare, složim zimsku odjeću a pregledam šta mi nedostaje od ljetne – bonus je planiranje kupovine novih komada. Isto tako sam vodeći Marie Kondo metodom pristupila njezi lica i kozmetici, te sam zadržala samo one proizvode koje koristim i čije me korištenje čini sretnom. Kada su parfemi u pitanju, priča je u mom slučaju malo komplikovanija…

Obično sam mnogo više naklona zimskim parfemima koji imaju sve što mi je važno; intenzivne note koje dugo traju, mazni su i “topli”, obmotaju vas u dekicu umirujućeg mirisnog oblačića i čine da se osjećate prekrasno. Parfemi za toplije vrijeme su potpuno drugačiji jer tokom toplijih mjeseci zaista imam problem sa malo “jačim” mirisima koji više nisu prijatni, već guše.

Proljeće i ljeto zahtijevaju mnogo laganije, prozračnije mirisne note koje na zagrijanoj koži neće gubiti na svježini. Isto tako, bitno je misliti i na okolinu jer, iako volim Muglerov Angel, itekako mi je jasno da nošen na temperaturi iznad nule ima efekat štipanja i peckanja grla na ljude oko mene. Neki dan je gospođa nosila Tom Ford Black Orchid, i dovela me do preispitivanja osjećanja spram tog parfema – a inače strašno volim Black Orchid (zimi).

Potom mi se javlja dilema; da li se odlučiti za neki citrusni miris ili pokušati pronaći i neki nježniji cvijetni. Citrusne mirise sam mnogo voljela kao mlađa, potom je nastupio duži period apstinencije – i sada sam ponovo osjetila interesovanje. Dok ne pronađem neki koji mi odgovara, oslanjala sam se na parfimirane dezodoranse a odabranih par malo intenzivnijih mirisa sam rezervisala za prohladne noći.

Ipak, u ruke mi je došao Boss Ma Vie L’Eau Hugo Boss za žene – i dao mi je upravo ono za čime sam tragala (a nije citrus!).


Iako me originalni Ma Vie nije toliko dojmio, ova verzija mi je krasna!

cvijet kaktusa
magnolija, božur, ružičasta ruža
mošus, kedar

Ovdje se lijepo osjeti karakteristična nota cvijeta kaktusa, koja daje blago voćkastu notu na tako blag i nenametljiv način. Veoma je prijatna. Božur daje malo oštre svježine, čineći ovaj miris idealnim za sezonu proljeće-ljeto.

Ovu divnu svježinu balansira kremasta magnolija, pa je dojam nešto “mekši” i ženstveniji nego da je božur samostalno prodoran. Slatkaste mirise inače ne nosim baš zbog dojma da su “ljepljivi” i ta karakteristika im indirektno daje “težinu” koju barem ja ne volim u parfemima tokom vrućina.

Za mene postoji samo jedan uski prostor za određenu, veoma blagu slatku notu koju tolerišem a Boss Ma Vie L’Eau Hugo Boss je taj koncept nenametljive, prozračne slatkoće i cvijetnih nota sa daškom svježine doveo do savršenstva!

Ovaj miris je tako lijep, veoma nosiv i ženstven na jedan lepršav način. Da li vam ovaj opis ima smisla? Mirisi su inače jako teški za opisati pa se uvijek trudim, pored mirisne piramide, da pokušam dočarati svoje viđenje nekog parfema.

Iako ovo nije neki šokantno kompleksan miris koji pomjera granice, mislim da je lijepo imati i jednostavnu bočicu sa notama koje nam dan u trenu čine svjetlijim, optimističnijim i ljepšim. Za mene to čini Ma Vie L’Eau i voljela bih da ga isprobate, sigurno će vam dan učiniti veselijim.

Boss Ma Vie L'Eau Boss Ma Vie L'Eau Boss Ma Vie L'Eau Boss Ma Vie L'Eau

*PR uzorak

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *


Looking for Something?