L'Occitane Božur maske za lice

L'Occitane Božur maske za lice

Otkako su suhoća i osjetljivost problemi sa kojima se suočavam posljednjih mjeseci, maske za lice gotovo da izbjegavam. Pogotovo one na bazi gline koje su mi prije bile osnova njege mješovite kože. Neke hidratantne maske me peckaju (da li se to vama nekada desilo?) a opet, sa hranljivim maskama moram biti oprezna da ne budu preteške inače rizikujem začepljenje pora.

Došla sam i do novih saznanja vezano za osip na koži koji mi se pojavio oko očiju i oko usta, tako da vam pripremam apdejtovani post o njezi lica koja zahtijeva poseban tretman. Nije samo masna koža sa aknama ta koja zadaje glavobolje a iz nekog razloga, meni je suđeno da prođem kroz sve te faze od masne kože sa aknama pa do suhe sa osipom i osjetljivošću. Blogeri su zaista kao zamorci, sve što na sebi testiraju zapisuju i dijele sa drugima. Barem možemo iz nekog problema izvući nešto pozitivno  sa nadom i da će biti korisno.

U narednom periodu ću vjerovatno da se suzdržim od korištenja maski za lice bilo koje vrste (dok ne izliječim kožu) ali do sada sam koristila nove L'Occitane maske i stvarno su ostavile utisak na mene. Mislim da će vam se dopasti i super su praktične jer su malene a iz jedno pakovanja možete dobiti više korištenja, pogodne su za putovanja, povoljne su cijene i doista nježne a efektne. Pripadaju Božur njezi za kožu, o kojoj sam ranije pisala u 2016. ovdje pa ako vas dodatno bude zanimala, klik klik!


L'Occitane Raskošan Božur maske za lice su njega posebno kreirana za žene koje su stalno u pokretu. Kada to brend navede, automatski se misli na osobe koje žele u kratkom vremenskom roku da što brže poprave izgled kože. To bi bilo 100% nas, zar ne? Postoje tri varijante ovih jednokratnih maski koje itekako možete koristiti više od jedanput, jer je količina proizvoda u pakovanju izdašna.

Hidratantna maska za lice Raskošan božur (6ml | 10KM) mi je favorit, apsolutno me impresionirala a vidjeti ćete na svim L'Occitane web stranicama (od Hr do UK) da su ocjene za ovu masku vrhunske. U biti, veoma je jednostavna, brzoupijajuća, kremasta hidratantna maska. Odgovarati će svim tipovima kože, uključujući mješovitu i masnu zbog nemasne formulacije. Ova maska lijepo “ohladi” kožu, umiri je i vraća joj vlagu. Meni se baš dopalo što uklanja tragove umora na licu. Možete je ostaviti npr. 5-10 minuta prije šminkanja, obrišite višak ako ga ima pa ćete vidjeti kako se poslije šminka krasno nanosi. Nju ne trebate ispirati vodom.

Super je što iz jednog pakovanja možete bez problema izvući 3-4 korištenja tako da će se kupovina definitivno isplatiti. Noćna maska za lice Raskošan Božur (6ml | 10KM) je čak lakše formulacije, potpuno nemasna i možete u njoj bez problema prespavati. Nije mi izazvala začepljenje pora, nikakve iritacije a ujutro iako je koža hidratizirana – ono u čemu mi je odlična je ujednačena tekstura kože. Moje pore nisu izražene ali je tekstura bila posebno fina, zaglađena nakon ove maske. Isto je korištenje kao kod prethodne maske.

Pročišćavajuća maska za lice Raskošan Božur (6ml | 10KM) je najpogodnija masnoj i mješovitoj koži, dok je suhoj ne bih preporučila. Čini kožu mekanom ali je više fokusirana da pokupi višak masnoće tj. sebuma sa lica – i to čini uspješno, balansirajući ten. Ostavite da djeluje 3 minute te nakon toga isperite vodom.

Jedini faktor glede osjetljivosti kože bi bilo prisustvo parfema, doduše na samom dnu liste sastojaka. Pored moje osjetljivosti i osipa, nisam iskusila iritacije ali imajte ovo na umu ako vam je koža narčito osjetljiva. Inače sam prezadovoljna ovim maskicama a hidratantna maska (najtamnije roze boje) će ostati kod mene u upotrebi čim isprobam novu rutinu njege o čemu ću uskoro da pišem. Da li ste vi prošle kroz osjetljivost i iritacije kože? Ako da, kako ste izašle na kraj sa situacijom  imate li neke preporuke ili savjete.

L'Occitane Božur maske za lice

*PR uzorci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *


Looking for Something?