Prada Amber je sapunasti mirisni oblak iz snova

Prada Amber

Parfemi su tokom godina dobili dostojno mjesto na blogu, ponajviše zato što zaista uživam u lijepim mirisima te i sama volim da lijepo mirišem. Ima nešto krasno u tome kada uđete u prostoriju ili prođete pored nekoga a potom ostavite odmjeren mirisni trag. I vjerujem da mnogo ljudi jednako uživa u parfemima, zato ste vjerovatno i vi na ovoj stranici, čitajući ovaj tekst.

Ono što je možda manje često bi bila sklonost žene ka muškim parfemima. Iako, striktno govoreći, ne postoje “muške” i “ženske” mirisne note, svakako da neke od njih sa sobom nose izrazitiju ženstvenu ili muževnu energiju. Ili barem ono što mi tako tumačimo – zbog toga je zaista teško povući crtu. Ja svakako nisam za podjele ali intrigantno jeste da pored toliko krasnih ženskih parfema, lično se uhvatim kako gravitiram prema muškom odjeljku.

Možda je u pitanju šarm poput onog koji vežemo za mušku košulju, duks ili bokserice koje volimo da nosimo od nama dragih muškaraca. Istu neku draž mi nose pojedini parfemi sa njegove parfemske komode. Postoje parfemi koje neizmjerno volim istim žarom kao i kada sam ih pomirisala sa njegovog vrata prije nekih trinaest-četrnaest godina. A postoje i oni koje gramzivo koristim na svojoj koži. I nosim izvan kuće. Što znači da ne želim potajno da ih guštam već ih ponosno nosim kao dio svog identiteta.

Prada Amber Pour Homme je jedan od tih parfema.


Prvi parfem ove kuće (nakon ženske varijante), Prada Amber je oličenje njihovog duha i karaktera: klasičan, bogat i blago nekonvencionalan. Bočica je elegancija zaleđena u staklu! Prekrasno minimalna uz maksimalan efekat. Raspršivač perfektan a nježno plava boja aludira na čistoću. Prada Amber jeste čist i sapunast parfem – neandertalskim jezikom bih ga opisala kao skupocjeni sapun. No, priča sa njim je mnogo kompleksnija od toga a emocije koje izaziva su utjelovljenje luksuza i sofisticiranosti.

mandarina, neroli, bergamot, kardamom

cvijet narandže, mošus, vetiver, geranium, miro

labdanum, koža, sandalovina, mahune tonke, pačuli, vanilija, šafran

Za ovaj bi parfem bih mogla reći da predstavlja klasiku današnjice. Svježina koju posjeduje ne vrišti, pitoma je i prijatna – ali ima taj neki aristokratski prizvuk. Poslije nekih sat vremena parfem se pretvara u toplo, mekano i prijatno remek djelo. Idealan uniseks kojeg se može nositi tokom svih godišnjih doba (ljeti osvježava a zimi je mazan), kao i u svim prigodama. Nema ništa iritantno niti agresivno ali ostaje upamćen.

Trajnost je izvrsna pa se nemojte iznenaditi ukoliko ga osjetite na koži i narednog dana. Decentno upečatljiv – poseban.

Prada Amber Prada Amber Prada Amber Prada Amber

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *


Looking for Something?