Provedite 24h sa mnom (A day in my life)

Provedite 24h sa mnom (A day in my life)

Otkako sam počela da vodim blog (prije pet godina), postojali su određeni izazovi sa kojima sam se suočavala – prvenstveno vezani za održavanje kontinuiranog rada na blogu. Ti izazovi su tu prisutni s obzirom na to da imam stalni posao (sa specifičnim radnim vremenom) kao i porodicu. Vrlo često vas interesuje kako balansiram sve obaveze svakodnevnog života sa blogerskim obavezama pa sam pomislila kako ne bi bilo loše da pripremim jedan “A day in my life” post, koji bi sadržavao ugrubo popis aktivnosti tokom jednog prosječnog dana u mom rasporedu.

Moji dani se ne dijele na radne dane i vikende a ni praznici nemaju veliku ulogu jer, kada stoji da radim u smjeni određenog dana onda se sve ostale obaveze prilagođavaju smjenama. Nema nekog posebnog smisla da vam pišem o danima kada radim u dnevnoj smjeni (08h-20h) jer tada obaveze spram bloga “miruju”, osim povremenog mejla ili Instagram objave. Onda kada završavam sa radom u noćnoj smjeni (20h-08h), dan je prilično neproduktivan – provodim ga u suštini “oporavljajući” se od noćne smjene. Zato je možda najbolje uzeti za primjer dan kada počinje noćna smjena (od 20h) jer većinu dana imam za sebe i moje aktivnosti su tada slične kao i tokom mog cjelovito slobodnog dana.

Nakon kasnog buđenja (bioritam mi je potpuno pomjeren zbog smjena), većinom slijedi doručak i pregled svih novosti na društvenim mrežama. Ukoliko sam planirala da pripremam fotografije za neki članak, obavim mini photoshooting i pregledam aktivnosti na blogu (komentari, pregledi i sl.). Ako mi obaveze vezane za blog nisu oduzele više vremena, suprug i ja ćemo se spremiti i otići na kaficu – jer kakav je to dan bez kafice u Sarajevu? Usput obavimo šoping kako za kuću tako i za recepte ako planiramo nešto novo. Ovih dana smo radili na onome što zovem “mini kuharica” a to je otprilike desetak zdravih recepata – upravo na zahtjev vas, čitateljica.

Nakon povratka kući, slijedi mala pauza a potom pripremanje hrane za noćnu smjenu. Obično je to nešto sa dobrim omjerom proteina, ugljikohidrata, vlakana i masti. Onda navečer imam svoje obaveze spram posla koje, ukratko, podrazumijevaju praćenje, kodiranje, zavođenje i slanje u međunarodnu razmjenu svih meteoroloških parametara koji su od važnosti za civilnu avijaciju. Osim što nastojim da jedem zdravo, pazim i na hidrataciju jer nedostatak sna i vruć zrak uslijed grijanja dosta isušuju grlo, kožu i kosu. Naposlijetku, dehidracija utiče i na rad mozga, čini ga tromijim što mi nikako ne odgovara jer tokom smjene moram biti potpuno fokusirana. Zato je voda od ključne važnosti.

Koliko mi obaveze dopuštaju, pogledam ima li šta novo kod meni dragih osoba na društvenim mrežama, pogledam neki You Tube video i tako prekratim vrijeme. Iznenađujuće je kako dvanaest sati brzo prođe i uz izlazak sunca se već radujem povratku kući. Blog mi je ustvari relaksacija od svih “stvarnih” životnih obaveza i sa njim nema nikakve težine, što je vjerovatno i najbitniji faktor njegove dugovječnosti. Nadam se da ćete se osjećati inspirisano da i same započnete svoj blog ako ste o tome razmišljale a ako niste, svakako da znate da iza svakog bloga koji volite stoji mnogo truda i ljubavi (i on je svega toga vrijedan).

Provedite 24h sa mnom (A day in my life)Provedite 24h sa mnom (A day in my life)Provedite 24h sa mnom (A day in my life)Provedite 24h sa mnom (A day in my life)Provedite 24h sa mnom (A day in my life)Provedite 24h sa mnom (A day in my life)Provedite 24h sa mnom (A day in my life)Provedite 24h sa mnom (A day in my life)

*u saradnji sa voda Olimpija

6 Comments

 1. Majda
  3 Decembra, 2017 / 2:25 pm

  Svaka cast na organizaciji! Ja ne znam da bih mogla organizovati svoje vrijeme kad bih imala ovakav raspored! :) Bravo, bravo!

  • selma
   Autor
   7 Decembra, 2017 / 10:47 pm

   Morala sam, jednostavno sam morala da se organizujem jer mi se nije odustajalo ni od posla a ni od bloga. Nađe se nekako način a tebi Majdo hvala na srčanoj podršci koja mi mnooogo, mnogo znači!
   ❤ ❤ ❤

 2. Daniela
  3 Decembra, 2017 / 8:25 pm

  Super blog , svaka cast! Slucajno sam naisla na tvoj profil na Instagramu i tako dosla do tvog bloga. Sto bi rekli amerikanci “ Keep it up”
  ✌🏻💕💕

  • selma
   Autor
   7 Decembra, 2017 / 10:48 pm

   Što bi se reklo – padobranac, dobro mi došla! :D ❤
   Nadam se i da ću te uspjeti zadržati u svom kutku interneta – slobodno navrati, ostavi komentar i daj sugestiju. Hvala na lijepim riječima Daniela :*

 3. Dženana
  7 Decembra, 2017 / 10:38 pm

  Pratim redovito kako si vrijedna na storiju i stvarno kapa dole za sve! Moja girl crush :)

  • selma
   Autor
   7 Decembra, 2017 / 10:49 pm

   Ma daj?! Uvijek sam željela da nekome budem #girlcrush i baš mi je drago što sam pročitala ovaj komentar. Dženana, srce si! ❤

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *


Looking for Something?