30 Dana digitalnog detoksa

Jesen je moja ljubav. Tačno osjetim da se početkom septembra vratim u život nakon iscrpljujućeg ljeta. Još od školskih dana gajim simpatije prema ovom godišnjem dobu a te simpatije su podebljane otkako sam počela raditi u avijaciji – jesen označava nešto mirniji radni period nakon haotične ljetne sezone. Moj je posao nekonvencionalan – to mi je postalo jasno kada sam upala u rutinu vraćanja kući sa posla u osam ujutro, u ponedeljak. Tačno kada svima radna sedmica počinje. Kontra svijeta, što bi se reklo. Ista stvar mi se desila i kada sam skužila da redovno idem u noćnu smjenu petkom navečer u dukserici i sa upakovanom hranom u cekeru, dok ostatak naroda ide da se zabavi. Moje šanse da postanem divlja partijanerica su mi sasječene u korijenu (što i nije šteta, mislim da bi bila grozna u tome).

Sličan princip vrijedi i kada je ljeto u pitanju. Dok se svi odmaraju, posla je manje i uživa se u ljetovanju od juna do septembra, ja se ljeta užasavam. Tokom ljetne sezone imam strašno mnogo posla, strašno zgusnute smjene i gotovo nimalo vremena za odmor. Ova godina nije bila izuzetak i čak je bila ubjedljivo najteža, najnapornija od svih deset koje sam “nabrala” u svojoj profesiji. Povrh napornih smjena, uhvatila sam se u dosta živahnom rasporedu i mnogo uzbudljivih projekata vezano sa blogom. Sreća pa sam ih imala jer su mi razbili monotoniju i bili su poput mini bjega od obaveza. Ipak, u kombinaciji sa smjenskim radom, sve je skupa isisalo svu moju energiju tako da septembar dočekujem umorna ali i puna optimizma, a otkriti ću vam i zašto!

Septembar je poseban – napokon idem na odmor i sve što želim je upravo to, odmor. Tako sam uzbuđena i radujem se ostajanju do kasno u krevetu jutrima uzastopno, bezbrižnim danima bez obaveza, bez osjećaja da negdje kasnim. Također, u septembru slavimo 13 godina veze i sedam godina braka, tako da je i to divno. Radim na nekim stvarima koje ću otkriti kasnije tokom godine – ali pokušati ću da angažman na njima odložim za oktobar. Društvene mreže će također na pauzu. Mjesec septembar je moj mjesec digitalnog detoksa. Neće biti postova ni ovdje, na blogu. Možda nekada objavim nešto na Insta pričama ali bez obaveza. Držim fige da se uspijem kontrolisati da ne uhodim omiljene profile i ljude na Instagramu kako bi detoks bio pravi. Uživajte u septembru, želim vam divan početak jeseni i vidimo se u oktobru!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *


Looking for Something?