Tom Ford Black Orchid

Postoje parfemske note i kombinacije istih koje se transformišu na koži uslijed porasta žive u termometru, neke su potpuno neprimjetne na oštrom zimskom zraku a neke jednostavno ne idu uz pojedinu “hemiju” kože. Dok note cimeta i tamjana često bude sjećanja na “zimsku atmosferu” (Božićni i Novogodišnji praznici), citrusne i sapunaste note intuitivno više “vuku” na “ljetnu atmosferu” (odmor na plaži, more). Ipak, postoji način da iznesete svoj omiljeni parfem moćne aure i trajnosti – samo pripazite da korištenje i nanošenje budu ograničeni na 1-2 šprica dok lično smatram da su laganiji mirisi nedovoljno jaki da se izbore sa oštrinom hladnog zimskog zraka. Ostavimo moj mini vodič za korištenje parfema po strani (za sada),  danas je tema parfem koji bi mogao ispisati, izbrisati i razdrmati sva poznata pravila.

Tom Ford Black Orchid je miris koji izaziva bujicu osjećanja, podijeljena mišljenja – kontroverzan je, skandalozan. Da li je samo za žene – ili ga mogu nositi i muškarci? Da li je strogo zimski parfem? Koliko špriceva je previše? Prekrasna i ultimativno luksuzna bočica krije tekućinu koja uistinu nije za svakoga. Sa dominantnim notama meksičke čokolade, tartufa, orhideje, vanilije i tamjana – kombinacija je vrućih začinskih, zemljanih nota i kakaa. Veoma je jedinstven, veoma mračan, veoma intenzivan i veoma karakteran miris. Naizgled groteskna kombinacija nota je proizvela unikatnu tamnu ljepotu. Veoma je interesantan i smatram ga uniseks mirisom – iako ima primjese koje bi tradicionalno mogli smatrati ženstvenim. Skidam kapu svakom muškarcu koji ga sa samopouzdanjem nosi – kao i svakoj ženi koja se umije nositi sa muževnom stranom ovog parfema!

Meni se dopao iako ga nikako ne bih mogla nositi tokom ljeta – izuzetno je opojan, prava zvijer i mislim da bi tokom vrelog ljetnog dana bio zagušljiv. Eventualno bi mogla proći jedna kapljica u svježoj ljetnoj noći. Iako vjerujem da bi i tada izazvao oprečne reakcije. Multidimenzionalan je i elegantan. Nekada mi se čini kao da je zaseban organizam koji živi na mojoj koži. Žestok je do samog kraja – kod njega nema faze kada počinje da blijedi. Aura mi je ogromna, može se porediti sa onom Muglerovog Angela (čak je i jača). Uzvišen je. Obara sa nogu. Lični potpis. Noir. Nije za one slabog srca. Ako mislite da se vaše može sa njim izboriti, potražite ga u Inoma Concept Store u Alta Shopping centru.

*PR uzorak

9 Comments

 1. 5 Augusta, 2017 / 3:42 pm

  That sounds like a lovely scent! By the way, loving your pictures 🙂

 2. 5 Augusta, 2017 / 3:51 pm

  Oh this sound like a great scent to try. Great pictures.I want some chocolate now.

 3. 5 Augusta, 2017 / 8:02 pm

  Hm, mozda bih mogla da probam aa ovim parfemom.. zvuci mi interesantno. 🙂

 4. 5 Augusta, 2017 / 8:23 pm

  jako si me zainteresirala <3 moram ga pomirisati 😀 baš me zanima kako bi se ja nosila s njim 😀

 5. 5 Augusta, 2017 / 9:54 pm

  It's an amazing scent, just a little bit dark for my style. Great presentation and gorgeous photos!

 6. 5 Augusta, 2017 / 11:32 pm

  This smells so good…definitely not for the faint hearted…love the flat lay pictures

 7. 6 Augusta, 2017 / 11:20 am

  Tom Ford Black Orchid has such a nice bottle, it looks really luxury and I love the photos you took. I like the fact it's unisex, that's really modern of them. Also, I would probably wear this scent during the colder seasons too.
  BS, xx | http://www.queenbsdiary.com/

 8. 7 Augusta, 2017 / 2:15 pm

  That does sound like such a unique mixture of scents and smells. I am not sure whether a guy could wear it but I can understand why it would make a nice perfume. And it is a very beautiful bottle.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *


Looking for Something?