Rosal Perfect You balzami za usne

Bez obzira što u svojoj kozmetičkoj kolekciji imam ogroman broj ruževa za usne, uvijek se iznova vraćam balzamima. Možda me njima privlači praktičnost, lakoća upotrebe i konkretna njega usana. Nekada (priznajem) su slastan miris, aroma i simpatično pakovanje bonus poput šlaga na torti i jedan od mnogih razloga što mi nikada ne dosade njegujuće mazalice za usne. Rosal Macarons su zaslužili epitet meni najdražih balzama za 2017. godinu ali su i Rosal Perfect You balzami za usne (10ml | 5,60KM) itekako dostojna konkurencija.

Vanilla Cream balzam za usne najviše volim koristiti i stalno mi je u torbi. Pridobio me aromom peciva od vanilije i cimeta. Kada god ga koristim, kao da mogu okusiti prozračno pecivo umočeno u najdivniju vaniliju te posuto cimetom. Nježne je boje kože i sadrži veoma sitan šimer te djeluje potpuno prirodno na usnama. Strawberry Smoothie balzam za usne mi miriše po slatkoj piti od bobičastog voća a na usnama ostavlja nježno rozi trag uz mrvicu sitnog šimera. Roza boja će se vidjeti na blijedim usnama dok djeluje dosta prirodno na pigmentiranim usnama (poput mojih). Cherry Sorbet balzam za usne mi miriše po žvakaćoj gumi, nema uopšte šimer ni bilo kakve sjajne čestice – samo divnu crvenkasto-rozu boju te mnoštvo sjaja. On ima najupečatljiviju boju.

Sjajno je što su ovu balzami potpuno neljepljivi – ukoliko protrljate usne, nećete vidjeti da se balzam razvlači. Kosi aplikator je lako koristiti a tuba je mekana pa možete iskoristiti i posljednju kap. Formulacija je obogaćena karite buterom i uljem avokada tako da su i prava-pravcata njega za usne. Veoma su ugodni te su savršeni za svakodnevno korištenje jer imaju i malo boje, kao i sjaja (koji uopšte ne djeluje masno ni neprivlačno). Također usne čine punim i sočnim. Apsolutno su šarmantni i savršeni!

 *u saradnji sa Rosal

8 Comments

 1. 31 Augusta, 2017 / 12:12 pm

  These look so good! I'm always looking for a non-sticky lip gloss, I swear every one I try 'strings' together when I press my lips together, and I usually always want to wipe it off straight away!
  Much love, Caitylis x x
  http://www.caitylis.co.uk

 2. 31 Augusta, 2017 / 3:19 pm

  I don't like lipgloss for it's sticky consistency but these lipbalms sound and look amazing! I must try them out.

 3. 31 Augusta, 2017 / 5:36 pm

  Ah these are so adorable! I'm more into lipsticks, but these sound like a worth to try :-)

 4. 1 Septembra, 2017 / 3:32 am

  The colors look so pretty, and the scents/flavors sound yummy! I'll have to put these on my wishlist

 5. 1 Septembra, 2017 / 8:03 am

  I don't know this brand yet but the vanilla cream shade looks gorgeous, i would love to try this one.

 6. 1 Septembra, 2017 / 11:54 am

  They all look really sweet! I love them alternatives to lipstick – I often fancy something for my lips but am not keen on full blown colour – these look perfect. The cherry sorbet is my favourite!
  Katja xxx
  http://www.katnapped.com

 7. 2 Septembra, 2017 / 8:48 am

  The Strawberry smoothie is calling my name…I currently use another brand in that colour….love the flat lay

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *


Looking for Something?