Limitirani Estee Lauder Heat Wave hajlajter

Sjećam se da sam 2013. bila potpuno zaljubljena u Estee Lauder gelee kozmetičku liniju, od hajlajtera, rumenila pa do sjena (imala sam jednu sjenu u kolekciji). Tada su imali površinu u obliku puno malih piramidica. I kada su svi upali u vorteks histerije za Doublewear puderom, ja sam i dalje bila opčinjena jedinstvenom gelee teksturom koja je pogotovo u to vrijeme bila unikatna. Upravo zbog ovih nostalgičnih sjećanja mi je dragocjen ovaj komad kozmetike. Bio je ludo iščekivan i voljen od strane mnogih te 2013. godine kada ga je Estee Lauder tek predstavio svijetu, a sada su nas ponovo počastili njihovim prisustvom. Estee Lauder Heat Wave Illuminating Powder Gelee (Inoma Concept Store) je posebni dodatak ovogodišnje ljetne kolekcije ovog brenda. Iako ga predstavljaju kao super luksuzni bronzer, složiti ću se da je oličenje luksuza ali bronzer nije, već hajlajter.

Oduzeo mi je dah čim sam ga ugledala. Luksuzno pakovanje u bijeloj i rose gold boji je jednako praktično koliko je lijepo – po njemu ne ostaju otisci prstiju, ima veliko ogledalo a magnetno zatvaranje je pouzdano. Po pitanju sadržaja ovog krasnog kompakt pakovanja, radi se o istinski zlatnom hajlajteru. I on nije suptilan već privlači pažnju, tako da nije idealan ukoliko tražite hajlajter za svakodnevno korištenje. Fine je teksture koja je čvrsto presovana i radi se o puderu u kompaktu koji je tako čvrsto upakovan da na dodir djeluje glatko, mekano i gotovo kremasto. Ovaj moćni hajlajter ostavlja šimerasti zlatni sjaj na koži koji je pomalo frosty i dosta metalik. No, tako je lijepo napravljen da se po nanošenju gotovo stapa sa kožom.

Drago mi je reći kako se i krasno blenda tako da, iako je intenzivan, neće ostaviti oštru liniju preko jagodica. Ne naglašava teksturu kože, nesavršenstva i ne ističe suhe dijelove lica. Iako je u današnje vrijeme na tržištu mnogo sličnih hajlajtera koje možete sa lakoćom pronaći po dosta povoljnijoj cijeni, meni je ovaj ljepotan prirastao srcu. Mislim da sam uvijek bila slaba na njega i čuvati ću ga kao kolekcionarski komad kozmetike koji je ujedno savršen hajlajter za večernju šminku. Poseban je i rado sa njim zatvaram ljetnu sezonu na blogu pošto ću ovo ljeto, između ostalog, pamtiti i po njemu.

*PR uzorak

1 Comment

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *


Looking for Something?