Tom Ford Neroli Portofino

Kako u jednoj rečenici opisati pojam niche parfema? Ukratko, niche parfimerija je sušta suprotnost masovnoj proizvodnji parfema u svijetu. Niche parfemi se proizvode za odabranu klijentelu a samim time imaju i ograničenu količinu. Ukoliko je bit kompanije da proizvede posebne parfeme i vodi se isključivo ljubavlju ka parfemima, onda su niche.

Šta čini niche parfeme tako posebnim? Pa, pošto im nije poenta da ugodne svačijem nosu ni ukusu, ne streme da postanu bestselleri, njihovi perfumeri imaju veću slobodu da kreiraju ono što žele s obzirom da su ciljna grupa osobe koje su istinski zaljubljene u umjetnost parfema i nije im jedina želja da samo “mirišu dobro”. Tom Ford parfemi su ekskluzivni i luksuzni, ne samo glede prezentacije već su visoke kvalitete i veoma su posebni.

Tom Ford Neroli Portofino (Inoma Concept Store) je savršeno utjelovio duh i srce italijanske rivijere. Lično smatram mirisnu notu nerolija (cvijeta narandže) jednom od najlepših ljetnih mirisa a za mene, Neroli Portofino dominira ovom olfaktornom kategorijom. Oblačak Neroli Portofina me nosi u srce ljetne idile, što zamišljam kao krstarenje niz italijansku rivijeru sve do Portofina, na Siciliji. I tokom tog magičnog putovanja dopuštam sebi da upijem svaku sliku i mirisnu notu, od sicilijanskog limuna i bergamota, svježe cijeđene mandarine, proljetnih pupoljaka cvijeta narandže, kremaste sapunaste pjene, mirisa čiste kože, listića ruzmarina pa do morske soli u ljetnom povjetarcu.

Ovaj parfem je zaista krasan kako i zvuči. Kada ga nosim, svaka kapljica se utisne u moju kožu, kosu i tkaninu te traje satima. Opojni miris me iznova šarmira nakon što se pramen kose spusti niz rame i otpusti oblačić citrusa, bijelog cvijeća i sapunaste svježine. Način na koji se osjećam dok ga nosim je divan. Ovo je miris sreće. I vjerujem da je ultimativna namjera, kao i najveće ispunjenje koje parfem može postići da izazove kompleksna osjećanja, stvori i evocira sjećanja. Gospodin Ford je genije!

*PR uzorak

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *


Looking for Something?