Moja ljetna kupovina u LUSH-u

Šta se desi kada date novu Mastercard karticu u ruke bjuti blogerice? Otići će u šoping, naravno! I to ne bilo kakav šoping – Lush mi miriše na nostalgiju jer su prvi dani mog blogovanja vezani upravo za testiranje njihovih mirisnih sapunčića i mazalica. Ono što mi je bilo super kod ove kartice (osim činjenice da se osjećam slobodno bez novčanika, pretraživanja torbe za novcem i sl.) jeste što spominjanje beskontaktne kupovine ne isključuje i tradicionalno korištenje kartice. Znači da sam je “peglala” sa guštom na klasičan način – odabrala sam proizvode koje želim a na kasi platila sa unošenjem PIN-a na terminalu.

Samo zato što sam sebi dala oduška pa sam kupila Big šampon sa morskom soli (šta ću kada volim volumen), American Cream regenerator, par sapuna i svog starog favorita Dirty Springwash gel za tuširanje – prešla sam iznos od 25KM i zato je kartica bila ispeglana. Inače, da sam bila malo razumnija i kupila npr. samo Big šampon, račun bi iznosio 22KM (znači, manje od 25KM) i onda bih samo prislonila karticu na beskontaktni čitač. I to bi bilo to. Jednostavno da jednostavnije ne može, a uz to i potpuno sigurno! Ali samokontrola mi nije bila na pameti dok sam sva omamljena tumarala od police do police.

Nisam znala da sada postoji i Big kruti regenerator – njega ću idući put nabaviti, kao i limenu kutijicu koju mogu kasnije koristiti i za ostale krute šampone (isprobala sam ih sve, vjerujte da sam se tri puta vraćala Seanik šamponu koji je fenomenalan). U suštini, više vremena sam provela birajući šta ću sa sobom ponijeti kući nego što sam se zadržala na kasi. Ali ne smeta jer mi kupatilo fantastično miriše i  baš mi je drago što je Lush jedno od prodajnih mjesta koje je moderno i podržava cashless iskustvo. Sutra vas vodim na potpuno drugo mjesto i usput ću vam pokazati dio svoje svakodnevnice za koji me često pitate na Insta pričama. Čitamo se sutra!

*u saradnji sa MastercardBiH

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *


Looking for Something?