Rosal Perfect You maslac-kreme za tijelo


Trudila sam se da potrošim proizvode za njegu kože u posljednje vrijeme pa sam nakon mjeseci bez šopinga odlučila da sam zaslužila počastiti se željenim novitetima. Dugo sam bila vjerna njegujućim uljima ali ljetni mjeseci su idealni za laganije mazalice. Pošto me Rosal oduševio svojim macarons balzamima za usne i kremama za ruke (koje su mi sačuvale ruke od hladnoće protekle zime), njihova ideja kombinacije kreme i buttera za tijelo mi je djelovala primamljivo.

Rosal Body Perfect You body butter cream (250ml |  6,50KM) je u suštini sve što volim u kremi za tijelo, iako se preference mogu razlikovati od osobe do osobe. Ukoliko volite jednostavne all-in-1 kreme koje su i praktične pošto tokom cijelog dana vlaže kožu ali je ne čine ljepljivom (čak ni na vrućinama) – onda su Rosal mazalice za tebe! Ja sam stalno u nekoj žurbi pa mi se dešava da zaboravim iznova mazati tijelo. Upravo zato uvijek tražim proizvode koje ću koristiti jednom dnevno i riješiti se briga – najbolje nakon jutarnjeg tuširanja.

Dok traju ove ljetne vrućine, pod tuš uskočim nekada dva ili tri puta dnevno – ako idem da vježbam, imam obaveze u gradu, moram pospremiti kuću ili pripremiti večeru. Sve ove aktivnosti čine da se nakon par sati više ne osjećam tako svježe. Zato je tuš moj najbolji prijatelj ali već nakon drugog tuširanja se vjerovatno neću sjetiti ponovo mazati kremama. I upravo tu su me Rosal maslac-kreme oduševile jer uz njih koža je meka i glatka cijeli dan, nakon višestrukog tuširanja a bez ponovnog mazanja!

Sviđa mi se što su ove maslac-kreme stvarno lagane i nemasne, koža ih veoma brzo upija i ne ostavljaju masni trag. Tekstura mi je krasna i jednostavna. Intenzivno njeguju kao maslac a lako se razmazuju kao krema. Uz njih su čak i tipično suhi dijelovi poput laktova, koljena i stopala nahranjeni. Ne sadrže mineralna ulja, parabene ni bojila. Jednostavni a efektni, dolaze u tri čarobna mirisa među kojim je nemoguće odabrati favorita.

Avocado body butter cream je super ako volite neutralne i prirodne mirise. Uz njega će miris čiste kože da dugo traje. Chocolate body butter cream je stvoren da zavede srce hedoniste! Sviđa mi se što ova čokolada nije preslatka i rekla bih da je riječ o mliječnoj čokoladi – predobar i “ukusan” miris. Strawberry body butter cream me podsjeća na puding ili panna cottu od jagode – tako je svjež i kremast! Veoma sličan mirisu Rosal macaronsa sa aromom jagode.

Crna ambalaža mi se pokazala praktičnom jer ih lako prepoznajem na policama pored mnoštva bijelih posudica. U svakoj se nalazi dostatnih 250ml proizvoda koji će vam trajati jako dugo – osim ako sestre i prijateljice ne skuže koliko su dobri. U tom slučaju se pripremite da ih dijelite!

*u saradnji sa Rosal

8 Comments

 1. 1 Augusta, 2017 / 12:31 pm

  Odlican post, draga! Chocolate Body Butter Cream je definitivno za mene.
  Moracu probati ove proizvode. 🙂

 2. 1 Augusta, 2017 / 12:54 pm

  I have never heard about this brand, but oh my god, it looks absolutely great! First of all, I really like their cover, and body butter? Who doesn´t love this thing, haha. Thank you for sharing this with us, maybe I will give them a try in the future 🙂

  Ally,
  http://www.inspo-book.blogspot.com

 3. 1 Augusta, 2017 / 3:42 pm

  Volela bih da isprobam ove kreme za telo! Imam prilično suvu kozu, tako da mleko za telo posle tuširanja je pod obavezno. Strawberry Body Butter cream me najviše privlači, prosto obožavam proizvode sa mirisom voća.
  BS, xx | https://queenbsdiary.com/

 4. 1 Augusta, 2017 / 4:18 pm

  I haven't heard about this brand before but their products sound so fab! And they come in pretty packaging as well 🙂 thanks for sharing with us!

 5. 2 Augusta, 2017 / 12:17 am

  Great post with beautiful product images, well done .

 6. 2 Augusta, 2017 / 8:36 pm

  I don't know this brand yet but creams look fantastic! Love your pictures by the way!

 7. 3 Augusta, 2017 / 4:30 am

  These look great, I absolutely love body butters and would love to try this product line.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *


Looking for Something?