Super nove preporuke za knjigoljupce

Rasplamsala se ljubav između mene i knjiga te pokušavam nadoknaditi što god mogu a da sam u međuvremenu propustila. Dvije knjige i jedan poklon su ono o čemu danas želim da pišem . Onlajn kupovina knjiga mi je potpuna novost – da mi je neko ranije rekao da ću obavljati šoping knjiga preko interneta, ne bih mu povjerovala na riječ! Bloganje mi je otvorilo vrata različitim prilikama i iskustvima ali je onlajn kupovina knjiga sa Mastercard beskontaktnim plaćanjem svakako jedno od originalnijih!

Knjiga.ba je bosanskohercegovačka onlajn knjižara sa preko 22 hiljade naslova. Vrše dostavu knjiga unutar države ali i izvan BiH. Ukoliko ste ljubitelj/ica knjiga (ili poznajete nekoga ko jeste), toplo preporučujem ovu stranicu. Sve informacije o knjigama su tu, od izdavača, godine objavljivanja, vrste uveza, da li je knjiga na stanju pa je čak tu i mini osvrt na radnju u knjizi. Sebi sam naručila Čarolija pospremanja koja će vam promijeniti život od Marie Kondo. Ovo je klasik među blogerskim krugovima! Pošto posljednje dvije godine i sama radim na umanjenju viškova u svom životu, naravno da me ova knjiga zanimala. Pogotovo jer nisam uspjela baš savršeno da savladam tu vještinu. Želim naučiti sve od Marie a već mi se čini da se neću odvajati od nje.

Hygge – Danski recept za sretan život od Meik Wikinga mi je također bila goruća želja – pogotovo sada kada sam se posvetila preuređenju našeg doma. Uspjela sam “pokupiti” neke trikove, male natuknice čime se voditi pri uređenju doma a da odgovara našim potrebama i karakteru. Iako se hygge pretvorio u pravi trend, vjerujem da je ključ njegovog uspjeha i popularnosti u činjenici da sve više ljudi čezne za kreiranjem mirne okoline. Upijam svaku riječ ove filozofije koja se tako dobro slaže i sa onom iz prethodne knjige!

Bludni sin od Čarlsa Bukovskog sam poklonila dragom jer sam primjetila kolike simpatije gaji prema ovom piscu. Oboje često prasnemo u smijeh nakon čitanja odlomaka iz njegovih djela pa sam pomislila, zašto mu ne uzeti i konkretan roman da u njemu uživa? Baš sinoć je čitao odlomak iz Bludnog sina na koji smo se toliko smijali da nas je zabolio stomak – već imamo favorita! Mislim da je ovo začetak fan kluba Čarlsa Bukovskog.

*u saradnji sa MastercardBiH

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *


Looking for Something?