Kako pripremam hranu za posao


Otkako sam promijenila način života u posljednje dvije godine (u smislu da sam fizički aktivna, hranim se mnogo bolje i kvalitetnije nego ranije), jedno od najčešćih pitanja je uvijek bilo kako doskočiti balansiranoj prehrani na poslu. Naravno da nije lako, nekada se ne uspijem ni ja pripremiti noć ranije ali većinu vremena stvari će riješiti redovni odlazak u market – balansirana prehrana nije nužno skupa ni dosadna. Mastercard karticu sam ovog puta uposlila baš u Bingo marketu jer do kraja mjeseca svaka transakcija koja se obavi Mastercard karticom tamo vam donosi šansu da prisustvujete Sarajevo Film Festivalu kao VIP gost na crvenom tepihu, što je priznaćete, neprocenjivo iskustvo!

Obično kao obrok za posao spremim pileći filet sa basmati rižom ali ovog puta sam željela da piletinu serviram na malo zanimljiviji način pa sam se odlučila za tortilju sa pilećim zalogajima. Izvagala sam koji crveni luk i tikvicu a kupila sam i konzervirani kukuruz, grah i surimi štapiće. Dodala sam im i pileće filete koje sam isjeckala na kocke, kao i malo mozzarella sira. Sve sam propržila u tavi i začinila solju, biberom i bosiljkom. Potom sam ugrijala tortilje, napunila ih ovom mješavinom i dodala po kašiku grčkog jogurta.

Pokušavam smanjiti unos šećera ali imala sam povod da kolege počastim pa sam kupila i malo pakovanje Milka pralina, kao i Monte. I sve je plaćeno beskontaktnim plaćanjem – gospođa na kasi je bila upućena u proceduru, što je odlično. S obzirom da je riječ o novom vidu plaćanja, nisam morala čak ni objašnjavati šta želim – račun od dvadesetak maraka je plaćen za čas posla i nisam se morala boriti sa gužvom na kasi. Uštedila sam na vremenu pa sam bez žurbe pripremala obrok i nisam kasnila. Potom me dragi povezao do aerodroma i spremna sam mogla da se uhvatim u koštac sa noćnom smjenom.

*u saradnji sa MastercardBiH

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *


Looking for Something?