Zašto je bitno odvojiti vrijeme za sebe

Dok je spomen ljeta i ljetne sezone sinonim za opuštanje i ljetovanje, u mojoj profesiji je sisnonim za rad maksimalnog intenziteta. Doslovno je aerodrom moja druga kuća od juna do septembra. Upravo zbog toga sam razvila posebnu zahvalnost na rijetkim momentima koje imam samo za sebe. Redovni pratitelji mojih insta priča (@simply.selma) znaju da sam po prirodi osoba koja najviše voli biti kod kuće te mi najveću radost predstavlja ostati navečer u udobnosti svog doma, bez obzira da li je radni dan ili vikend. Volim svoj dom, volim ga “utopliti”, učiniti ugodnim i uživati u njemu.

Meni najdraži dio dana su uvijek večeri, jer nisam jutarnji tip osobe. Čim sunce počne da zalazi, osjećam se spokojno jer znam da sam obavila posao za taj dan, kućne poslove sam podijelila sa suprugom a ništa me ne opušta kao kada vidim usisane tepihe i oprano suđe. Još ako se veš pere u mašini samo mi još dodajte čašu vina i ja sam u raju! U kasno poslije podne vjerovatno ćete me vidjeti u nekom marketu ili manjem dućanu kako obavljam šoping za pripremu večere. Po povratku kući se neću odmah raspremiti već ću još malo da odolijevam pidžami. Najviše volim posljednje sunčeve zrake provesti ušuškana u kutku koji sam namjestila baš po želji – moja plava Sofia fotelja je mekana poput oblačića!

Ovisno o tome koliko sam umorna i kako sam raspoložena, možda ću se odlučiti da pročitam dobru knjigu, vjerovatno ću provjeriti šta se dešava na internetu i obavezno pretražiti imdb stranicu kako bih se odlučila koji film pogledati – filmske večeri su obavezne u našem domu. Ono što mi predstavlja posebno sladak vid opuštanja jeste kada uklanjanje šminke i korištenje krema pretvorim u mini opuštajući ritual. Nekada se uopšte ne žurim i na tenane koristim svoje mlijeko za skidanje šminke, mirisne mazalice i omiljene lakove za nokte. Pošto se umijem zanijeti i izgubiti pojam o vremenu, na svom Bergen stoliću volim držati mali sat – čisto da se znam orjentisati. Po pitanju njege sam vjerna Clinique preparativi posljednjih par godina a moje vjerne čitateljice će prepoznati L'Occitane badem mliječni koncentrat. Essie Fiji mi je favorit tokom ljetnih mjeseci pa ga stalno nosim na noktima.

Vjerujem da mirisna svijeća umiruje dušu kao i tijelo a šolja toplog čaja (čak i na vrućinama) lijepo zaokruži priču. Tačno dok završim sa svim ovim samougađanjem, pidžama počinje da me doziva tako da mi ne preostaje ništa drugo već da se prepustim njenim čarima. Poznavajući sebe, već imam spremnu listu filmova za gledanje a ako imam sreće, moja jača polovica će pripremiti kokice i donijeti ih u krevet. Istina je kada kažu da u malim stvarima zaista leži sreća.

*u saradnji sa Sinkro namještajem | Sofia fotelja (429KM), Bergen stolić (149KM)

www.sinkro.com

www.facebook.com/SinkroSarajevo/

www.instagram.com/sinkrofurniture/

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *


Looking for Something?