Filmska noć!


Ovo mislim da nikoga neće iznenaditi, zar ne? Ako ste ikada provirili u moje Insta priče onda znate koliki sam filmofil. Pregledala sam desetine i desetine filmova i ako nekako mogu upetljati prste u tok večeri, svaka noć će biti filmska noć! Od klasika, trilera, drama, horora do akcija – volim ih sve. Ono što je promjena u mom filmskom doživljaju jeste što sam ga prebacila sa kauča u Cinema City. Mnogi filmovi ostavljaju drugačiji dojam kada ih gledate na velikom platnu i zato je doživljaj poseban kada se spremimo, odemo u kino i nakon gledanja analiziramo radnju te razmjenjujemo mišljenja sa prijateljima.

Priznati ću da je neobično plaćati karte, kokice i kolu bez dodirivanja novčanica i sitniša. Ta neka rasterećenost mi odgovara i napokon ne prosipam kokice posvuda jer su mi ruke pretrpane. Imala sam sreću da dođem i tokom akcije kada se kupi jedna karta a druga dobije gratis tako da su me karte, velike kokice i piće koštali oko 15KM što je stvari dodatno pojednostavilo da sam prislonila Mastercard karticu na POS terminal i sve je bilo plaćeno u par sekundi. Mastercard kartica je spremljena u džep a ja sam se uputila do sale da gledam film.

#Rough Night je klasični chick flick kod kojeg mi se dopala i glumačka postava. Scarlett Johansson je učinila nešto drugačije u ovoj ulozi. Obično glumi u dramama ili akciji ali moram priznati i da ima žicu za komediju. Također već neko vrijeme pratim uspon glumačke karijere Zoë Kravitz (još od Divergent, X-Men: First Class, Mad Max: Fury Road pa do serije Big Little Lies). Priča je jednostavna: stvari se zakomplikuju kada prijateljice unajme muškog stripera za djevojačku u Majamiju. Prva trećina filma prije nego dođe do smrti je najmanje zanimljiva. Poslije toga se stvari izmiču kontroli i stvarno se ima šta gledati a da drži pažnju.

Ovo je film stvoren da ga pogledate sa svojim prijateljicama. Rough Night je lagano i zabavno štivo za gledanje. U kino sam došla relativno neraspoložena jer mi je dan bio težak ali sam nakon gledanja izašla vesela 🙂

*u saradnji sa MastercardBiH

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *


Looking for Something?