L'Oreal Colorista boje za kosu


Kada je kosa u pitanju, volim svoju rutinu iako nisam uvijek “igrala na sigurno”. Prije dosta godina sam isprobala sve frizure od kratke pixie, boba, loba, šiški u svim mogućim varijacijama, farbala sam kosu u boju meda, kestenjastu i sve nijanse smeđe (jednom sam bila gotovo pa crna). Vjerovatno bih upropastila kvalitet kose da sam nastavila sa eksperimentisanjem ali mi je drago što sam prošla sve te faze. “Izbacila sam iz sistema” sve lude želje i željice pa sam se tokom posljednjih sedam godina (možda i duže) pridržavala jednostavne, duge i ravne kose. Praktična je pa nije ni čudo što sam joj vjerna tolike godine.

Ipak, počela sam misliti da bi mi možda i prijala mala promjena. Upravo je u vrijeme pojave tih misli i pristigao veoma interesantan paket sa čijim sam se sadržajem zaigrala kao dijete. Nisam bila pretjerano zagrijana za ideju kućne varijante ombre-a, niti namjeravam ponovo farbati kosu sama (nisam baš najbolja u tome). Na kraju sam se  najviše pronašla u ideji privremene, jednodnevne boje za kosu.

L'Oreal Paris Colorista sprejevi (cca 15KM) su jednostavni za korištenje – doslovno ih protresete i usmjerite boju na dijelove kose na kojima je želite. Naravno, prije nego prionete na posao preporučila bih da slijedite uputstva te svoj vrat, ramena i odjeću zaštitite peškirom. Budite bez brige, peškir neće biti žrtvovan – boja se u potpunosti ispire nakon pranja. Tirkizna i Hot Pink boja su se baš lijepo pokazale na mojoj tamno smeđoj kosi dok Pastelno plava gotovo da nije ostavila traga pa bih je preporučila samo svijetloj kosi. Tirkizna je ispala tamnija, zagasitija (nije bilo zelenih primjesa) dok je pink ispala ljubičasta – rezultat stvarno nije loš.

Ono što mi se nije dopalo je osjećaj suhoće u kosi koja postaje i veoma zapetljana. Češljanje nakon što se sprej osuši je pomalo i bolno. Najbliži opis koji vam mogu dati je da zamislite kako bi bilo istresti dvije boce suhog šampona na tjeme i kosu istovremeno – sprej je osjetan posvuda, pa čak i na prstima koji također budu obojeni. Pomirite se i da će vam nakon korištenja biti potrebna nova četka za kosu jer je boju gotovo pa nemoguće u potpunosti oprati sa nje.

Kosa se “ukruti” pod silnim sprejem iako nisam potrošila možda po jednu trećinu dvije bočice a boja se i rasipa po čelu kada sam pokušala da zavežem kosu u rep. Ne mogu reći da su praktični ali su ovi sprejevi definitivno najmanje štetan i najmanje obavezujući način da se poigrate sa bojom. Boja se potpuno ispire nakon šamponiranja a dobar regenerator će nadoknaditi isušenost. Zaista je jasno kako je ovo proizvod za kratkotrajnu upotrebu i kao takav idealan za festivale i mlađu populaciju. Bez obzira, meni su bili izuzetno zabavni!

Poigravala sam se i sa idejom da isprobam L'Oreal Paris Colorista Washout Red Hair – pink bi vjerovatno bila jedva vidljiva na mojoj kosi, poput pastelno plavog spreja. Bila bi super prilika da proživim trend crvenih krajeva iz 90-tih bez nekog većeg oštećenja kose. Ne znam zašto ali čim sam dobila priliku, želja za crvenom kosom mi je naglo opala – možda mi se uopšte i ne dopada? Mi žene smo nekada zaista prekomplikovana bića! Sada razmišljam da li je ustvari neko konkretno šišanje ono što mi je potrebno?

*PR uzorak

2 Comments

 1. Amila
  30 Novembra, 2017 / 1:46 pm

  Boje su uzas, i nakon dva mjeseca mi je ostala zelena kosa, uopste se ne ispiru kao obecano, kako sam mogla procitati na forumima vecina djevojaka je zavrsila sa nezeljenom bojom kose .. LP

  • selma
   Autor
   30 Novembra, 2017 / 8:31 pm

   Nemam pojma, meni su se sprejevi isprali odmah – na insta pričama sam snimila nanošenje i skidanje. A prave farbe ne koristim. Možda ima razlike ako se nanose na prirodnu u odnosu na farbanu kosu?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *


Looking for Something?