Clinique Peach Pop rumenilo


Imajući na umu koliko sam količinski rumenila imala nekada, trenutna situacija je prilično blaga – ali moram reći da ono što imam i koristim sada zaista volim. Od MAC Springsheen, Hourglass Diffused Heat pa do poznatih Clinique rumenila u obliku cvjetića, sve i jedno imaju moju preporuku. Kada bi me sada pitale da li želim kolekciju nečim da nadopunim, ne bih znala čime. Jedino mi padaju na pamet druge nijanse iz ovih linija. I kada pogledate moju Clinique kozmetiku na ovoj flatlay slici, vjerujem da je jasno kako volim ovaj brend. A njihova rumenila su jedni od najboljih kozmetičkih komada koje bih kupila i/ili preporučila svojim prijateljicama.

Već neko vrijeme imam i koristim Clinique Ginger Pop rumenilo. Iznenađujuće, ne izgleda loše unatoč intenzivnom korištenju – a znam da su se neke od vas brinule da li će se nakon nekog vremena pretvoriti u ružno pače. Ipak, kada su Cheek Pop rumenila nova – tada su najljepša, to priznajem. Iako su u kompaktu, ova rumenila imaju jedinstvenu formulaciju zahvaljujući kojoj nikada nisu previše praškasta. Intenzitet boje je lako prilagoditi na koži i nikada ne djeluju neprirodno. Završnica je satin sa veoma lijepim odsjajem (tekstura je veoma fina, sjaj ne dolazi od šljokica). Zaista je teško putem fotografija prenijeti taj efekat na koži, zato je možda najbolje da ih isprobate u parfumeriji.

Baš kao što je slučaj sa nijansom Ginger Pop, Clinique Cheek Pop rumenilo nijanse Peach Pop  (3.5g | cca 45KM) je dosta bogate boje i također spada u “porodicu” koraljnih rumenila. Dok je Ginger Pop pomalo zagasito i idealno za hladnije vrijeme, Peach Pop je breskva/koraljna nijansa uz malo roze koja djeluje veselije, življe na koži. Istakla bih da su ova rumenila bez parfema u sastavu i neće iziritirati kožu. Trajnost je sjajna, nema neravnomjernog nanošenja niti blijeđenja sa lica. Jednostavno su savršena! Nijanse koje bih dodala svojoj kolekciji su još Heather Pop i Fig Pop ali za sada, više sam nego zadovoljna sa ove dvije ljepotice. Imaju moju toplu preporuku!

*PR uzorak

 

2 Comments

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *


Looking for Something?