Cashless Sunday branč

Kakva je ovo sedmica bila! Išli smo u kupovinu namirnica, pripremali se za posao, čitali smo i otkrili nove knjige, kupovali kućanske aparate, pripremali supe i smoothije, opremili kupaonu mirišljavim stvarčicama i išli u kino. I sve to bez novca! Barem ne onog šuškavog već modernog – naravno, riječ je o beskontaktnom plaćanju. Oduševljena sam, nisam mogla pretpostavtii koliko ću se ustvari “navući” na korištenje nove Mastercard kartice ali zaista je odlična.

Toliko je odlična da sam poželjela počastiti se kasnim doručkom izvan kuće, što nisam učinila već jako dugo vremena. Biti turist u vlastitom gradu nije loša ideja – dapače, počnete ga gledati drugim očima. A gdje otići na bolji doručak i slastice nego u poznati Metropolis? Ako je neko mjesto u Sarajevo stvoreno za savršene Insta fotke, to je Metropolis! Nisam se mogla odlučiti koji ugao želim zauzeti, da mi koji detalj ne promakne – i naravno, obavezno želim da moja kafa bude sa srcem u pjeni.

Od enterijera (znate da sada obraćam pažnju na detalje), do odličnog izbora jela, veoma ljubaznog osoblja pa do odlične atmosfere – bilo je to sjajno poslijepodne. Najtoplije ću vam preporučiti Metropolis doručak (njihov specijalitet) koji je tako fotogeničan a i teriyake piletina je fantastična! Metropolis kocka i Monte kocka su vrhunske slastice i dok vam ovo pišem, počinjem upadati u iskušenje da sve ponovim već sutra.

Nakon ovosedmičnog korištenja, uvjerila sam se da je plaćanje karticama sigurno i praktično, a beskontaktno plaćanje još i brže i modernije. Hvala Mastercardu što mi je priuštio ovo neprocjenjivo iskustvo. Ostajem vjerna beskontaktnom plaćanju koje mi je unijelo revoluciju u torbu izbacujući novčanik!

*u saradnji sa MastercardBiH

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *


Looking for Something?