Stilizovanje bijele komode | 3 načina

Iako je i ranije bilo naznaka, pokazalo se da je u mom slučaju 2017. – godina promjene interijera. Nakon što je postalo jasno da provodim više vremena na Pinterestu tražeći inspiraciju glede uređenja doma nego što to radim kada je šminka u pitanju, bila sam spremna da se napokon posvetim zahtjevnom ali i izuzetno zanimljivom projektu promjene i prilagodbe svog postojećeg životnog prostora interijeru iz snova. Prvi koraci su bili razbijanje monotonije bijelih zidova sa pastelnim tonovima. Potom sam komade namještaja u boji drveta zamijenila sa bijelim komadima. Spavaća soba je početna tačka ovog projekta a pošto u njoj preovladavaju topli tonovi, nježna pastelna nijansa breskve je obojila jedan zid i učinila ga platnom za naredne korake.

Kontrast okolnih bijelih zidova spram pastelnog nam je ukazao da kombinacija breskve i bijele boje odlično funkcioniše. Postalo je očigledno da bi zid u boji upotpunio bijeli komad namještaja – i zaista, fenomenalna Landwood komoda se uklopila u našu viziju savršeno! Pomislili bi da je stilizovanje komode lagan posao, što i jeste ako se stvarno srcem unesete, ali nije za potcijeniti efekat koji dobro stilizovan lijep komad namještaja može da ima na cjelokupni izgled prostorije. Ako vam nedostaje inspiracije, potrudila sam se da prezentujem meni najdraža 3 stila kojima sam vjerna kada je stilizovanje komoda i polica u pitanju.

Moderna tematika – pronašla sam divan par printova koji su se krasno uklopili u tanke crne okvire. Okačili smo ih tako da nisu u ravnoj liniji – mislim da smo na taj način razbili iluziju savršenih linija i dali sebi krila za dalje eksperimentiranje. Knjige su sjajne za stilizovanje površina jer na njih uvijek možete poredati vama drage sitnice i poigrati se sa dimenzijama. Ako želite ići korak dalje, odaberite knjige sa koricama koje će se uklopiti u koloritnu šemu koju preferirate. Ubacila sam i malo roze boje uz pomoć ruža (u kutiji, svježe ubrane ili izložene u praznim bočicama parfema – odabir je na vama).

Ljetna tematika – printove školjki na plaži imamo već godinama ali nisam uspjevala da ih adekvatno uklopim sa interijerom. Dobile su smisao tek kada je zid postao pastelno breskvast a oni okačeni iznad čisto bijele Landwood komode. Pri stilizovanju namještaja, moram priznati da se često oslanjam na lijepe parfemske bočice. Par školjki razbacanih oko odabranih parfema, pješčani sat i stolna lampa neutralnih boja koja podsjeća na oblutke su upotpunjeni svježim cvijećem.

Tradicionalna tematika – ovo je opcija za vas ako u posjedu već imate neke starine, možda umjetnička djela domaćih autora, autentične slike i rukotovorine. Nama su poslužile dvije slike koje su bile poklon od roditelja a posebno sam zadovoljna kako su se starine poput ibrika i demirlija tako vješto uklopile sa namještajem. Pošto su bakarne starine same po sebi atraktivne, komplimentirala sam njihovu snažnu ljepotu sa lanenim prekrivačem boje pijeska, sitnim bijelim cvijećem, par tanjih knjiga i bijelom mirisnom svijećom.

Recite mi, da li i vi volite uređenje doma i koliko se tome posvećujete?

*u saradnji sa Sinkro namještajem | Landwood komoda 15 (499KM)

www.sinkro.com

www.facebook.com/SinkroSarajevo/

www.instagram.com/sinkrofurniture/

18 Comments

 1. 29 Juna, 2017 / 12:03 pm

  Hey great job! I love your style! My house is very Scandi-looking, as the half Norwegian in me won over my other half Portuguese side. But one day I'd love to change it up to a more beach-y vibe… probably when I move out of London and to somewhere warmer! Scandi-minimalism works quite well in rainy London 😉 XO Miss Portmanteau
  http://missportmanteau.com

  • 10 Jula, 2017 / 2:31 pm

   Yup, I understand what you're saying – beachy theme can work as long as the weather backs it up! In Sarajevo, it really is only summer-appropriate.
   Here's to secretly wishing to relocate somewhere permanently warmer, eh? 😀

 2. 29 Juna, 2017 / 7:42 pm

  Ooh everything looks gorgeous! I love that fluffy chair 🙂 well done!

  • 10 Jula, 2017 / 2:33 pm

   Oh, so pleased to read this Jade!
   The difference a couple of prints do, right? And you can't go wrong with white cabinets – they are literally fail-safe!

 3. 29 Juna, 2017 / 8:13 pm

  I cannot decide between modern and traditional style, I like both of them the same. The idea of pink roses in a bottle of perfume is very interesting, I think I'm going to use it in my home. Very very beautiful photos!

  • 10 Jula, 2017 / 2:34 pm

   If you do use that perfume bottle as a vase thing idea – let me know! Send some pics!
   Thanks so, so much ❤

 4. 29 Juna, 2017 / 8:49 pm

  Beautiful styling, I like them all! The peachy tone on the walls in gorgeous and I love the armchair!

  • 10 Jula, 2017 / 2:35 pm

   I'm actually overwhelmed with the positive vibes! ❤ Thank you!
   I am so glad we went for a custom-made peach hue for the walls, they seem to garner so much attention!

 5. 30 Juna, 2017 / 12:06 am

  The end result turned out nice…love what you did with the space….and that fluffy cover on the side stool looks so comfy…

  • 10 Jula, 2017 / 2:37 pm

   The difference paying with textures does is amazing – so in love with the cosy, fluffy details. And so happy they have your compliments as well ❤

  • 10 Jula, 2017 / 2:37 pm

   Oh, good luck with redecorating Ivana! Hopefully you can pick up some ideas – I'm sure you'll do a great job! 🙂

 6. 2 Jula, 2017 / 8:42 pm

  OMG how lovely! Can you please come to my place and redecorate everything? 🙂
  nellyslife.com

 7. 3 Jula, 2017 / 10:13 am

  I don't know if it was intentional but these pictures have a lot of hygge going on. So calm and chic. You're welcome to come and decorate my house whenever you like 😉
  Katja xxx
  http://www.katnapped.com

  • 10 Jula, 2017 / 2:40 pm

   I have picked up the hygge vibe from inspo online (Pinterest,IG etc.) but I wasn't too informed about it – it is, however, awesome if those details rubbed off because that is a style I'd love to learn more about.
   In fact, I've picked up a book to learn more about hygge 😀
   Will do if you will have me over! 😉

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *


Looking for Something?