Debby Eye Chubby vodootporne sjene za oči

Svaki brend ima proizvode vrijedne preporuke a ja naročito volim istraživati drogerijske brendove jer sam na njihovim policama otkrila mnogo dobrih i korisnih stvari koje me nisu mnogo koštale. Italijanski brend Debby me oduševio svojim maskarama, prajmerom tj. bazom za šminku ali ponajviše svojom paletom za konturisanje i hajlajt (iz #selfie Perfect kolekcije). Tu paletu i danas koristim a imam još jedno otkriće koje ne napušta moj neseser ni svakodnevnu make-up rotaciju. Pokazati ću vam sjenu za oči pored koje vam druge neće trebati i hit je ovog ljeta jer je stvarno vodootporna (čitaj: znojenje joj ne može ništa!).

Debby Eye Chubby vodootporna sjena za oči u stiku (12, 75 KM) je savršeni detoks od lavine paleta sjena za oči koje su me počele umarati predvidivim konceptima. Možda ću po dolasku jeseni i zime baciti pogled na nešto osim svojih UD Basics paleta ali ljeto je stvoreno za minimalan make-up u zlatnoj, boji bronze i hladnim taupe tonovima. Sjene sa kojima mogu ušminkati oči samostalno su mi totalno u điru još otkako sam se zaljubila u famoznu KIKO Water sjenu u nijansi Light Taupe. Iz kolekcije novih Debby sjena u stiku, najviše mi se dopada zlatna ali sam radi prenošenja iskustva vama, malo eksperimentisala sa ostalim bojama i usput pronašla još kojeg favorita.

U formi olovke na odvrtanje, ove sjene je lako koristiti i neće biti potrebno šiljiti ih jer ih svakako nanosite direktno na očne kapke a potom razmažete prstima. Savršeno se blendaju, na izbor imate relativno nosive nijanse različitih završnica i traju jako dugo bez razmazivanja. Mene je dojmilo što ispunjavaju obećanje da ih voda neće lako skinuti – doduše, imam naviku da ispod njih stavim malo Catrice baze za sjene ali ne iz potrebe već iz navike. Uprkos pregrijavanju topline ljenih dana, jedino kada primjetim minimalno nakupljanje u pregibu oka je nakon 8 sati nošenja – a imajte na umu da imam i blago spuštene kapke.

Najviše mi se sviđa i najčešće nosim zlanu nijansu (broj 7 – zašto im nisu dali nazive?), taupe (broj 6), čokoladno smeđu (broj 8) i čak smaragdno zelenu (broj 5). Lijepo su pigmentirane, što se vidi na swatchevima ali ih ja volim ublažiti sa malo više blendanja. Teksturom su kremaste ali neljepljive pa malo podsjećaju i na gel završnicu. Nakon što sam zaboravila skinuti zlatnu sjenu prije odlaska u teretanu, shvatila sam da je i poslije 60 minuta kardia zlatna boja i dalje tu – tako da, vjerujte mi da su sjene prošle ultimativni test vodootpornosti!

*PR uzorak

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *


Looking for Something?