Clinique Chubby stikovi za konturisanje i hajlajt

Clinique je brend koji mi je istinski drag ali nisam bila posebno privučena njihovim stikovima za konturisanje i hajlajt. Stik za konturisanje nije u klasičnoj, sivkastoj nijansi već je tzv. “brontour” koji može služiti u obje svrhe – i kao bronzer i kao proizvod za konturisanje.  S druge strane, stik za hajlajt mi je djelovao previše svijetao za moj ten i ružičastog podtona za koji nisam znala kako bi djelovao na mojoj koži (inače preferiram toplije hajlajtere). Ono što sam isprobala od Clinique-a mi je uvijek bilo odlično (kreme, njega lica, karmini, rumenila itd.) ali sam bila veoma skeptična po pitanju ovih stikova. Ko bi rekao da će mi se mišljenje promijeniti za 360°?

Clinique Chubby Stick Sculpting Contour (61KM | 6g) nijanse Curvy Contour je tako divne, lagane teksture koja sliči pomalo i gelu. Kao proizvod, veoma ga je lako koristiti – nemoguće je zeznuti sa njim jer se veoma lako blenda i djeluje jako prirodno na koži. Ne ostavlja sjaj ali nije ni puderasto mat završnice – toplina prstiju dok ga blendate proizvod dodatno omekša pa se potpuno stapa sa kožom. Ne ostavlja nikakve linije ni tragove nanošenja. Nemojte da vas toplina ni intenzitet boje preplaši – zbog tako zahvalne teksture se boja lako može “istanjiti” za što prirodniji efekat. Iznenađena sam kako je ovaj stik dobar i kao bronzer (ali bez narandžaste boje) a jednako dobro ističe jagodice i konturiše (iako nema sivi pigment). Što više blendate, djeluje prirodnije, formulacija je lagana i nikada mi nije izazvao probleme poput začepljenih pora.

Clinique Chubby Stick Sculpting Highlight (61KM | 6g) nijanse Hefty Highlight mi je napravio pomutnju u neseseru tako što je iz svakodnevne rotacije izbacio mog voljenog Kevyn Aucoin hajlajtera (a to je veoma kvalitetan, prekrasan proizvod). Ovaj stik je kremastiji od stika za konturisanje, također nemastan ali hidratantan pa i njegova tekstura daje lijep odsjaj na koži kada se nanese. Sviđa mi se lakoća korištenja (bukvalno pređem stikom preko jagodica i blendam prstima). Super mi je i što se lijepo nanosi preko pudera i korektora. Idealan je za svakodnevno korištenje. Ovo nije šljokičasti ni kičasti hajlajter koji neće biti u modi za par godina – ovo je mala crna haljina među hajlajterima i iluminatorima. Suptilan je a ipak primjetan na licu a ružičasti podton čak uopšte nije primjetan nakon blendanja (swatch u ovom slučaju ne treba da vam bude presudan kod odlučivanja). Prema mom mišljenju, ovaj hajlajter je nepravedno potcijenjen.

Clinique debeljuškasti stikovi su uopšteno pratkičnog pakovanja i nije ih problem nositi u torbi na posao ili putovati sa njima. Sve u svemu, veoma sam impresionirana. Ono što mi se ističe kod ovih stikova je što su nevjerovatno trajni na koži. Očekivala sam da će biti vidljivi nekih 4-5h na licu ali cijeli radni dan prođe a lice i dalje izgleda svježe.  Idelani su i za vas ako inače volite i koristite kremaste i tečne formulacije u šminkanju te ako vam koža nije previše masna. Otkrila sam vam sa čime najviše volim konturisati i osvijetliti lice pa me zanima – koji su vama omiljeni?

*PR uzorak

18 Comments

  • 6 Juna, 2017 / 8:16 pm

   Feel free to give them a go because they're truly amazing – much better than I would have thought based on all those reviews. It's just a type of product which performs better in real life than on photos.
   Oh, my pleasure Ivana – I'm really glad if my review and presentation were helpful.
   ♡ ♡ ♡

 1. 6 Juna, 2017 / 8:29 pm

  I've heard so many good things about these! Although, I'm more a fan of powdered ones 🙂 You look absolutely stunning!

  • 6 Juna, 2017 / 8:31 pm

   Powder formulas are usually better suited for oilier skin types but since mine is combination-dehydrated, I'm very happy with cream formulas as well (but not too slippy or greasy).
   And thank you, that's very sweet! :*

 2. 6 Juna, 2017 / 9:01 pm

  You look wonderful! i am not a contour girl but the highlighter looks fantastic!Great presentation!

  • 6 Juna, 2017 / 11:22 pm

   Wasn't expecting all these lovely compliments – thank you so much!
   And I must add, if you fancy highlighters as you say than this one is a must – a little black dress of highlighters, if you will 🙂

 3. 6 Juna, 2017 / 10:56 pm

  You look absolutely STUNNING! I've been wanting to try out the chubby sticks for so long and this
  has just convinced me to finally pick them up! They both look so creamy and natural – especially the contour stick!

  • 6 Juna, 2017 / 11:26 pm

   Wow, thank you Mollie – so very kind of you ♥
   Chubby sticks are amazing, it's not just a pr thing. They're actually really good.
   Clinique has made an especially great job with these two – natural, easily blendable and long-lasting. Give the contour stick a go and you won't be disappointed!

  • 7 Juna, 2017 / 9:19 pm

   I think they can pass but, honestly – I would rather go for the classic powder bronzer/ contour/ highlight if I had oily skin.

   Kevyn Aucoin The Sculpting powder in Medium – my recommendation for contouring powder.
   theBalm Bahama Mama – my recommendation for bronzer.
   theBalm Mary Lou Manizer – my recommendation for highlighter.

   I hope this helps!

  • 7 Juna, 2017 / 9:22 pm

   I'm surprised at how much Clinique skincare and makeup I've been using during the past year or so. I'm really pleased with them.
   And thank you, that's lovely ♥

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *


Looking for Something?