L'Oreal Extraordinary Clay linija za njegu kose

Za njegu kose se sve više interesujem iako mi u prošlosti nije često polazilo za rukom da pronađem baš onaj idealni proizvod ili uopšte da posložim rutinu njegovanja kojom bi bila zadovoljna. Nisam za sve ove godine uspjela pronaći ni frizerski salon kojem bih ostala vjerna a do prije par godina sam češće mijenjala šampone od maskara. Sada sam se pronašla u alverde prirodnim šamponima ali ostatak njege mi je još uvijek nedorečen. Sreća je što volim da se brinem o kosi i volim lijepu kosu pa imam motivacije da nastavim potragu i otkrivam neke nove stvari.

Upravo zato sam se obradovala testiranju nove L'Oreal Paris Hair Expert Extraordinary Clay linije za njegu kose koja je konceptualno drugačija od svega što sam ranije koristila. Ideja da se glinom borimo protiv viška masnoća na tjemenu i pri korijenu kose, jednako kao što to činimo za lice maskama na bazi gline (koje i sama koristim) mi je genijalna. Najviše me zanimala Extraordinary Clay Pre-Shampoo maska (cca 10KM) koja se ispostavila kao moj favorit iz ove linije. Iz početka se čini kao nepotreban korak i svakako da je neću koristiti više puta sedmično – realistično je jedno korištenje u deset dana. Sviđa mi se svježi miris gline ovih proizvoda i osjećaj u kosi nakon njihovog korištenja.

Koristim je navečer, prije nego operem kosu. Naravno da je neobično stavljati masku na suhu i pri tome prljavu kosu ali uprkos gustoći maske, nemam problem da je ravnomjerno nanesem na tjeme. Fokusiram se na vrh glave i dijelove uz lice (gdje se kosa najviše masti) a usput tjeme i blago izmasiram. Češljem širokih zubaca pročešljam kosu i skupim je u punđu gdje masku ostavim da djeluje narednih 10-15 minuta. Nakon tog vremena uskačem pod tuš i, glavom okrenutom ka dole ispirem mlakom vodom masku iz kose. Na taj način je isperem u potpunosti, ne ostane proizvoda i nema petljanja kose. Njegu nastavljam šamponom (bilo iz ove linije ili nekim drugim) i regeneratorom na krajevima kose. Korištenjem maske kosa mi dobije na volumenu, bude mekana, čista i ostaje takva naredna dva dana.

Pošto se u potpunosti uklapam u opis masnog tjemena i suhih krajeva kose plus, dopada mi se maska pred pranje – očekivala sam da će Extraordinary Clay šampon (cca 5KM) i Extraordinary Clay regenerator (cca 5KM) uspješno zaokružiti ovu priču. Šampon je zaista jako dobar i održava tjeme baš čistim i bez viška masnoća naredna dva do tri dana (trećeg dana se samo potpomognem suhim šamponom na par mjesta i kosa super izgleda). Ipak, često i kontinuirano korištenje ovog šampona mi je malo isušilo krajeve kose. Slično se desilo i sa regeneratorom koji mi je na početku odgovarao ali vremenom je postalo jasno da ne njeguje dovoljno krajeve kose. Pojavilo mi se malo naelektrisanja pa, iako sam imala volumen u kosi – nedostajali su mi mekoća i sjaj.

Ruku na srce, zaista jeste teško postići fini balans kojim će kosa biti potpuno čista a da ne dođe do isušivanja ni u najmanjoj mjeri. Extraordinary Clay linija je skoro pa uspjela u tom naumu, koncept je odličan ali kao da je nedorečena. Uz male popravke, mislim da bi bila sjajna. Šta vi mislite i da li ste isprobale glinu na svojoj kosi?

*PR uzorak

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *


Looking for Something?