Ručno rađeni piling za tijelo sa morskom soli

Bez obzira što se nastojim brinuti o svom tijelu tako što ga opskrbljujem kvalitetnom i zdravom hranom te ga održavam redovnim vježbanjem – ideja toplog vremena i goluždravih nogu me uhvatila nespremnu! Moram priznati da nekada zaboravim voditi računa o koži tijela na način koliko brinem o koži lica. Dosta je neobična ta moja filozofija – iako sam nekim danima toliko iscrpljena, nisam spavala duže od 24h i šta sve ne ali uvijek, baš uvijek ću smoći zadnje atome snage da uklonim šminku i/ili da kožu lijepo očistim. Zato, kada se tuširam, sve pokušavam ugurati u što kraći vremenski period. Oslanjam se na dobru kremu/gel/pjenu za tuširanje koji pomažu i sa brijanjem i to je to. Samu sebe potapšem po ramenu ako se sjetim nečim namazati noge i ruke. Nekada davno sam jako voljela i često koristila pilinge za tijelo ali im se dugo nisam vraćala – rezultat? Veoma suha koža.

Zato su me ove šarene staklenke obradovale i nisam više imala izgovora – dodatni korak ispod tuša se jednostavno mora uvesti u rutinu, govorila sam sebi. I iako nije bilo lako sebi u glavi posložiti da se barem jednom sedmično tijelo mora pilingovati, sada ne mogu zamisliti da taj korak preskačem a i trud se već isplatio! Noge su mnogo mekše, boja kože više nije pepeljasta, ima neki zdravi sjaj, nema uraslih dlačica a dodatak hranljivih ulja u pilinzima vam oprašta čak i ako preskočite da se dodatno namažete izvan tuša (iako ja i to sada često radim).

Sadimo i Rastimo by Nela je domaći, bosanskohercegovački brend ručno rađene, organske njege o kojem sam u više navrata pisala ovdje na blogu. Ovo je brend koji volim i uvijek ću toplo preporučiti. Ovi pilinzi me veoma podsjećaju na pilinge poput kultnog Collistar Talasso pilinga – koji je divan ali precijenjen, pogotovo sada kada čovjek vidi da se čisti sastojci koje bez brige možete koristiti na koži mogu nabaviti za djelić cijene. Na bazi morske soli, Nela je napravila tri pilinga. Piling sa narandžom (210ml | 15KM): morska so za kupanje, ricinusovo ulje, vitamin E, korica naranče, eterično ulje gorke naranče. Ovo je moj favorit, iako izgleda najjednostavnije i bijel je, nema nekih listića i slićno – jako mi se dopada što je sitnijih čestica. Kožu čini nevjerovatno mekom! Piling sa mentom (210ml | 15KM): morska so za kupanje, bademovo ulje, vitamin E, listići mente, eterično ulje mente. On najviše djeluje razbuđujuće na čula. Piling sa lavandom (210ml | 15KM): morska so za kupanje, maslinovo ulje, vitamin E, sušeni listići lavande i ruzmarina, eterično ulje lavande i ruzmarina. Ovaj piling ima najljepši miris pa ako je aromaterapija ono što volite, njega preporučujem.

O noćima kada koristim Nelin piling volim misliti da su moji mini rituali, moje vrijeme za sebe – nisu ni izbliza kompleksni kako su prije bili ali su učinkoviti i djeluju opuštajuće. Ako sebe ili neku dragu osobu želite počastiti, preporučujem da kontaktirate Nelu koja je veoma susretljiva preko njene Facebook stranice (klik ovdje). A u međuvremenu ću da obradujem dvije drage čitateljice sa po jednim Nelinim pilingom – detalji su na Simply Selma Facebook stranici.

*PR uzorak

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *


Looking for Something?