Pet stvari koje su obilježile protekli mjesec

Bečko iskustvo | Pošto sam dosta vezana za Sarajevo zbog svog “pravog” posla, rijetko putujem. Uvijek kažem sebi da ću to promijeniti ali kada god dobijem slobodne dane, sačeka me tona obaveza koje me dodatno iscrpe (a trebala bih se odmarati na svom odmoru) što u kombinaciji sa hroničnom neispavanošću tj. nesanicom zbog noćnih smjena može dovesti do katastrofe. Na kraju su slobodni dani serijal popodnevnih dremki, što je odlično i upravo ono što mi u tom trenu treba ali – čim dođe vrijeme da se vratim na posao, ne mogu a da ne osjetim blago žaljenje što nisam slobodne dane iskoristila za nešto uzbudljivije. Zato mi je put u Beč sa drogerie marktom BiH bio pravo osvježenje i malo me prodrmao – ovo moram raditi češće! Realistična sam pa za početak želim biti bolja u planiranju i sprovođenju manjih odmora izvan grada.

Fitness apdejt | Ne mogu se pohvaliti da sam uzoran primjer kako postići savršeni balans u životu (stvarno ga je teško postići) ali generalno gledajući, moglo bi se reći da sam pametno i vrijedno radila na izgradnji mišićne mase protekle jeseni i zime. Cilj mi je bio da nabacim koliko god je moguće mišića i, iako još sa sigurnošću ne mogu reći no čini mi se da sam u tome uspjela. Sada radim na nešto ozbiljnijem planu prehrane koji će biti čišći jer sam sebi stvarno dala oduška u zadnje vrijeme. Jedva čekam vidjeti kako zaista moje tijelo izgleda ispod *moje zimsko ruho je otišlo ali ostale su proljetne rolnice* situacije.

Mali knjigoljubac | Iako bi me moje Insta priče mogle kompromitovati, u zadnje vrijeme sam pročitala više knjiga nego inače i to je tako dobro! Čak sam kupila još novih knjiga i jedva čekam da vam pišem o dojmovima, recenzijama i preporukama. Knjige trebaju biti dio svačijeg života – magične su!

Mijenjati interijer. Donekle | Ovo je korak naprijed koji se za sada odigrao samo u mom umu ali nisam mogla ne podijeliti svoju odluku sa vama. Dugo vremena sam bila praktičar kada je uređenje doma u pitanju . Nikada nisam pomišljala da mijenjam raspored soba, kupovina novog namještaja me nije privlačila jer je i trenutni funkcionalan te u dobrom stanju a čak me niste mogli uhvatiti da mjerkam Pinterest u potrazi za lijepim dekoracijama. Ne znam u čemu je fazon, da li na moju percepciju nekih stvari utiče to što uskoro ulazim u treću životnu dekadu ili šta ali – u mislima su mi sofe, posteljine, tepisi, stolice i naprosto se jedva suzdržavam da sve ne isprevrćem čisto da vidim šta mogu da napravim od kuće. Čak sam na stranu ostavila manju sumu namijenjenu baš za par novih komada – da li bi vas zanimalo par postova o domu i uređenju?

Biti sebi broj 1 | Neki sigurno nisu primjetili, drugima je i preočigledno a i sama sam shvatila da sam pravi radoholičar. Čak i kada možda fizički ne radim – vjerujte, moj mozak uvijek radi. To je za posao dobro ali na duge staze je iscrpljujuće. Zato sam sebi ponovo uvela mini pamper rituale kojima “presječem” umor i opterećenje tokom sedmice. Svjež manikir, pedikir, promjena šminke na sedmičnoj bazi kao i nešto deatljniji tretman lica nakon čišćenja su sitnice ali itekako pomažu da se opustim. Često zanemarujemo važnost tih 30 minuta koje možemo odvojiti samo za sebe. Mirna noć, malo samougađanja, kvalitetna večera i dobra knjiga oporavljaju i najiscrpljeniji um. Misli *na pauzi*

12 Comments

 1. 31 Maja, 2017 / 5:31 am

  Vienna sounds great! I'll be visiting there for the first time this summer. 🙂 I hate fact that job is binding me at one place most year but this summer I'm lucky to have 4 vacation weeks from my job which mean traveling around Europe by a car. So exited!

  I've also tried to work to reveal my unfat self and turn it in fit. It's a tough project that takes a lot of commitment but I think we both have got some improvement during past months, yeah!

  xo Nora / https://dreamerachiever.com

  • 6 Juna, 2017 / 12:14 pm

   I'm sure you'll be enamoured with Vienna as much as I was!

   My job in aviation is quite restrictive as well so I had to go on this blogger trip while being officially on vacation but I don't mind as it was a wonderful experience.

   I wish you a glorious summer road trip Nora! 🙂

  • 6 Juna, 2017 / 12:15 pm

   Well, thank you! Outfits aren't my forte so it's refreshing to get a compliment in that regard.
   P.S.
   I'm a big fan of jackets and this is one of my faves!

 2. 31 Maja, 2017 / 8:34 pm

  Cute look! I'm working on revamping my home this month and can't wait to get started.

  • 6 Juna, 2017 / 12:17 pm

   Thanks! ♡
   Oooh, I'm envious as I'm really keen on revamping mine as well.
   Baby steps for me but I feel so excited for your home interiors adventure 😀

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *


Looking for Something?