Escada Fiesta Carioca

Morska so u povjetarcu, suncem zagrijana koža, tropska muzika u pozadini, kokteli, prozračne tkanine jarkih boja, hlad pod palmama i slatke voćne poslastice – ljeto mi je okupiralo misli, srce mi tačno želi iskočiti iz prsa kada god vidim prizor ljetovanja i plaža a ko najbolje upakuje esenciju ljeta u parfemsku bočicu? Escada, bez sumnje – Escada.

Od Rockin’ Rio, Ocean Lounge, Taj Sunset pa do Turquoise Summer edicija – svaki Escadin ljetni koktelčić je idealan predstavnik tropske voćne kategorije a da nikada ne miriše preslatko niti preteško za sunce i ljetnu vrevu. Ukoliko vas pomalo hvata nostalgija za ljetom a vjerovatno ste nekada koristile Escadu po kojoj možda pamtite ljeto 2001., onda je Escada Fiesta Carioca (30ml = 78,25KM; 50ml = 111,50 KM; 100ml = 142,80 KM)  suđena da postane dijelom vaše mirisne garderobe ovog ljeta. Ova tropska fantazija je slatka, nenapadna vizija ljetom okupane noći. Passionfruit i maline se savršeno maze i stapaju jedna u drugu dok je cvijet ljubičice ušetao u priču poput svježeg povjetarca koji miluje obale pješčane plaže. Ova voćna eksplozija je najbolja ljetna Escada koju sam pomirisala u posljednjih par godina. Tropska je ljepotica, lagana, osvježava, nije previše zašećerena, voćkasta je i vrckasta! Na početku ima nešto što me podsjeća na tek otvorenu bočicu mineralne – nešto poput gaziranog voćnog soka.

No, pravi razlog zbog kojeg mi se ova ljetna escada istakla je način na koji miriše nakon otvaranja – kada se umiri na koži. Jedina stvar prema kojoj se ljetni mirisni koktelčići razlikuju međusobno (bez obzira koliko sličili na samom početku) jeste drydown. Ovo je u biti jedan topao i seksi miris, uprkos vrckavom početku. Kao da je neko poželio da esenciju ljetne romanse zatvori u bočicu. Mislim da je Escada napravila pravu stvar što je upravo sa ovim mirisom odlučila proslaviti 25 godina postojanja Escada ljetnih mirisa.


list ljubičice, malina, passionfruit
jasmin, cvijet narandže, Hristovo cvijeće
benzoin, kedar, mošus

*PR uzorak

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *


Looking for Something?