dm blogger event

dm blogger event

Kada je moderatorica najavila  “dm blogger event: event godine” – nisam mogla ne složiti se sa njom. Moj put u Beč je potaknut fantastičnim drogerie markt eventom koji je održan 27.04. O svom iskustvu i impresijama o gradu sam pisala više u ovom članku no, pravi fokus jeste bio na ovih par sati koje sam provela u veličanstvenoj Schönburg palači. Prekrasan dekor oduzima dah – od stepenica, cvijetnih aranžmana, terase. Svaki ćošak na koji pogled padne je užitak.

Organizacija je bila vrhunska: u svojstvu blogerice sam prisustvovala velikom broju evenata tokom posljednjih pet godina ali ovaj je bio najbolji (bez lažne skromnosti). Tok druženja je tako lijepo osmišljen da niti jedna minuta nije bila ostala neiskorištena – od početka do kraja su nas domaćini, gotovo držeći za ruku, proveli kroz cjelokupan program i odlične prezentacije. I potpuno vam je jasno da ništa nije prepušteno slučaju kada su i najmanji detalji poput dmBio obroka i dezerta, pića, osvjetljenja pa čak i muzičkog nastupa uživo dovedeni do savršenstva.

#dmbloggerevent je lijepo osmišljen da svaki brend izlaže svoje novitete i proizvode kojima se posebno ponosi u svojim sobama. Svaka soba je načinom na koji je uređena oslikavala karakter svakog od brendova. Dame koje su nas upoznavale sa proizvodima su bile veoma ljubazne i spremne odgovoriti na naša pitanja i za čas posla je napravljeno bezbroj selfija. Svi su bili velikodušni i poslali su nas sa eventa ruku punih krasnih poklona – još uvijek ne znam odakle da počnem sa njima ali obećavam da ću sa vama podijeliti one koji mi se najbolje pokažu.

Mene je najviše zainteresovalo prisustvo novog drogerie markt brenda  trend IT UP – nekima će od ranije biti poznat naziv jer su u dm-u na policama njege kose bili suhi šamponi i još neke sitnice pod ovim imenom a sada se tako zove nova kozmetika.  alverde Naturkosmetik je meni veoma drag brend i baš su me oduševili svojom prezentacijom. Imajući na umu da je alverde star gotovo koliko i ja (osnovani su 1989. godine), impresivno je kako se trude ići u krak sa vremenom i trendovima – pogotovo za jedan prirodni brend.

Jedna od najboljih stvari koju sa sobom nosim sa ovog eventa je krasna mogućnost da se upoznam sa toliko inspirativnih blogerica diljem svijeta. U sjećanju su mi naročito ostale bečke blogericeNina (@berriesandpassion), Lena (@lifestylelena), Alina (@frankly.alina), Marcia (@marciaschnee) i Nina (@theladies_at). Toliko nas je bilo da je šteta što se ne mogu sjetiti svih imena i Insta profila – bez obzira, takvo je osvježenje razmijeniti mišljenje sa ovim divnim damama, popričati, družiti se i fotkati se (većina tih slika je mutna pa sam ih sačuvala u posebnom fajlu, nostalgije radi). No, moj najveći i najbolji kompanjon, vodič kroz Beč, odličan street style fotograf i uopšteno, pravi drug je moja krasna Erna! Uljepšajte sebi dan i ako već niste, zapratite je na Instagramu @divaisback (pogotovo obratite pažnju na genijalne Insta priče).

Cjelokupno  #dmbloggerevent iskustvo me obogatilo kao čovjeka, bilo je uzbudljivo ali i učinilo da još čvršće stojim sa obje noge na zemlji – moram se ponovo zahvaliti drogerie markt-u BiH i Austrije na podršci i tome što su bili sjajni domaćini ♡

2 Comments

 1. 10 Maja, 2017 / 10:13 am

  ovo je san svakog beauty bloggera <3
  volim Trend it up, doduše isprobala sam samo dva proizvoda, ali su me oduševili za tu cijenu 🙂
  preporučam lak za nokte – Trend it up, Uv powergel, nijansa 030, stalno ju nosim <3

  • 10 Maja, 2017 / 11:38 pm

   Ali bukvalno – san snova! ❤
   Vidjeti ćeš kako su nam lijepo upakovali proizvode i mislim da ima i lak, provjeriti ću.
   Baš se radujem isprobavanju jer u BiH nije još došao trend IT UP kao brend. Isto mi je kao mala ekskluziva 🙂

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *


Looking for Something?