GlamGlow Youth Cleanse pilingujući gel za umivanje

Iduće sedmice je na rasporedu detaljan članak o mojoj njezi kože lica ali sam prije toga željela i zasebno da spomenem neke proizvode. Kao što nerijetko kažem, njegu kože volim i u nju ulažem truda i vremena koliko god mogu. Možda u rutini nemam uvijek posljednje novitete i ne koristim uvijek skupocjene proizvode ali se svaki put potrudim da izvučem najbolje od onoga što imam. Također se pokazalo da cijena ne garantuje kvalitet ali isto tako nije neobično da smo privržene nekim brendovima sa kojima imamo pozitivna iskustva.

Pravilo koje se kod mene ne mijenja jeste da nikada ne žurim i nisam polovična po pitanju skidanja šminke i čišćenja kože. Postoje čistači kože koje volim, koristim i preporučujem a da su veoma ugodnih cijena (poput alverde Clear Waschcreme).  Također sam pronašla uljane skidače šminke koji su izvrsni a ne koštaju puno (Theca Face Tonic). Imajte na umu da koristim i testiram brojne proizvode s ciljem sakupljanja informacija i iskustava a neki od njih su i skupi. Onaj o kojem pišem u nastavku je specifičan ali bi mogao opravdati cijenu bude li odgovarao vašem tipu kože.

GlamGlow YouthCleanse Daily Exfoliating Cleanser (150g | 66KM u Inoma Concept Store, ALTA) je ukratkio, čistač na bazi gline. Ključni sastojci su kaolin (otčepljuje pore), piling od mikroalgi i fitinska kiselina (nalazi se u žitaricama, mahunarkama, orašastim plodovima i sjemenkama) koja pilinguje kožu. Pakovanje mi se mnogo sviđa iako je kabasto pa ga držim kod kuće ali je funkcionalno i lako je dozirati količinu. Iz pumpice izlazi u obliku kremaste paste khaki/svijetlo maslinaste boje. Odmah biva jasno da sadrži glinu i sitne, meke perlice koje nježno pilinguju kožu. Ćim joj dodate vodu pretvara se u nježnu pjenu koja nije bogata ali radi svoj posao. Ima miris koji bih opisala kao zelen/voćan/svjež.

Ovaj čistač je kao stvoren za masnu kožu, mješovitu kožu i kožu sklonu začepljenjima. Bukvalno je perfektan ako inače volite maske na bazi gline ali vam se ne da čekati 20 minuta da se maska osuši pa da je još kasnije čistite iz obrva, kose itd. Jedna pumpa daje dovoljno proizvoda za temeljito čišćenje cijelog lica i vrata. Možete je koristiti odmah preko suhe kože i potom dodati vodu. Ja prvo volim samo malo rukom proći ispod česme i tapkajućim pokretima navlažiti lice dlanovima a potom umasirati GlamGlow čistač. Ono što radi bez sumnje je da čini ten bar za nijansu svjetlijim, pore su čiste i blago sužene a koža znatno zaglađena.

Iako se ovaj čistač prodaje u funkciji dnevnog umivanja mislim da bilo ko sa osjetljivom ili suhom kožom ne bi trebalo da ga koristi više od 2-3 puta sedmično jer koža poslije korištenja ostaje brutalno čista. Kod mene je u funkciji drugog čistača navečer i jutarnjeg barem 4x sedmično i pomaže mi da držim bubuljice pod kontrolom. Poslije nje je super koristiti Glamglow Thirstymud masku jer zajedno tako fino balansiraju kožu.

*PR uzorak

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *


Looking for Something?