L’Occitane Terre de Lumiere

Mislim da ćete se složiti sa mnom kada kažem da sve vezano za L’Occitane Terre de Lumiere EDP (50 ml = 129 KM, 90 ml = 177 KM) naprosto odiše elegancijom i ljepotom. Bez i da pročitate riječ o nastanku ovog parfema  (ako vas ipak interesuje, klik ovdje na članak) topli kontrastni tonovi nježno zlatne i vatrene ambre djeluju prekrasno. Bočica oblikovana poput oblutka djeluje veoma prirodo bez da gubi na eleganciji. Mirisna kompozicija ovog parfema je također veoma lijepa no, nemojte da vas obmane jer unutar ove lijepe bočice se nalazi prava zvijer!

Terre de Lumiere se “otvara” notama bergamota, ambrete i ružičastog bibera. Samo srce parfema sačinjava med od lavande a baza je posebna jer miriše po mahunama tonke, gorkim bademima, acacia cvijetu i mošusu. Kada sam prvi put nanijela ovaj parfem na kožu, ostavio je tako jak dojam na mene i nije bilo sumnje da je dominantna nota meda od lavande. Interesantno je kako istovremeno možete razlikovati med i lavandu a opet se savršeno stapaju međusobno, baš kao da se prelijevaju jedno u drugo. Ova harmonična kombinacija se kasnije, tokom sati nošenja nježno miješa sa mirisom badema, žute acacije i tonke. Vjerujem da bi ova kombinacija mirisa zadovoljila potrebe najzahtjevnijih ljubitelja slatka a da nikada parfem ne postane komercijalno šećerna vodica. Ovog puta, slatkoća je sofisticirana. Što je najbolje, parfem je sve bolji i bolji što ga duže nosite!

Morate znati da ovo nije još jedan u nizu komercijalnih mirisa. Ovo je parfem sa velikim “P” i samo jedna kap doslovno isijava sa kože. Preporučujem da budete umjereni sa nanošenjem, pogotovo ako ćete vrijeme provesti u zatvorenom prostoru. Trajnost je apsolutno fantastična jer Terre de Lumiere na mojoj koži miriše i preko 24h a na odjeći se zadržava danima. Ovo jeste skup parfem koji itekako pripada u društvu odabranih jer svojim performansama impresionira. Jasno je da je u ovaj parfem uloženo mnogo truda.

Proizvodi koji prate parfem su vrijedni pažnje – pogotovo svjetlucavi gel za tuširanje! Uspio me dojmiti više i od prethodnog favorita (Joyeuses Fetes shower gel). Miris meda od lavande je veoma intenzivan, gotovo da opija. Definicija dekadentnog užitka je i luksuzno mlijeko za tijelo dok je balzam za ruke i tijelo rijetko praktičan a istovremeno luksuzan proizvod. Zaista ne mogu škrtariti na pohvalama kada je u pitanju Terre de Lumiere. L’Occitane je istinski razmazio svoje korisnice ovim novitetom. Srčano preporučujem da za posebne prilike poklonite Terre de Lumiere EDP – garantovano neće razočarati.

*PR uzorak

2 Comments

    • 20 Marta, 2017 / 7:36 am

      It's definitely one of those that will last and stand the test of time.
      I like that it's not yet another trendy gourmand as we're already on a brink of something new in perfumery and honey notes (when done right) definitely have that everlasting appeal

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *


Looking for Something?