Estee Lauder balzam za skidanje šminke

Znate kako se kaže da su kvalitetna kožna jakna/ torba/ čizme dobra investicija? Također se može reći i da su farmerice savršenog kroja, kaput ili idealna svilena bijela bluza isto tako dobre investicije u smislu da će se njihova kupovina vratiti višestruko. Na taj način sam počela razmišljati o njezi kože ali i kozmetici te sam poduzela korake upravo u tom smjeru.

Kada je šminkanje u pitanju već sam zaključila šta volim a šta ne, koje proizvode koristim a koje zapostavljam. Tako sam počela ulagati novac u stvaranje kozmetičke kolekcije na koju se mogu osloniti u svakom momentu i prilici. To sam isto uradila i sa njegom kože koja se dosta promjenila. Jedino što je ostalo kao konstanta je princip dvostrukog čišćenja lica. L'Occitane Immortelle ulje za čišćenje lica kod mene ima HG status a nakon što sam potrošila treću bočicu po redu, zamijenila sam ga sa nečim veoma sličnim po efektu – samo je put do savršenih rezultata malo drugačiji.

Estee Lauder Advanced Night Micro balzam za skidanje šminke (70ml | cca 90KM) jednako dobro i brzo skida šminku poput meni dragog ulja od smilja – jedina razlika je što balzam malo više njeguje i nahrani kožu. I upravo zato je balzam savršen za korištenje tokom hladnijih mjeseci dok je dehidriranom i suhom tipu kože, kakav je moj, on odgovarajući tokom cijele godine.

Unutar elegantne ambalaže se nalazi čvrsti balzam koji se ne topi lako pri toplijem vremenu ali nije toliko čvrst da bi za korištenje bila potrebna špatulica. Ima blag miris po kamilici i lavandi koji doprinosi da se osoba opusti i lakše kasnije utone u san. Zbog toga ovaj balzam najviše volim koristiti pri čišćenju lica navečer (iako ga ponekada koristim i ujutro).

Dosta je bogat i kremast no pri masiranju lica se pretvara u svilenkasto ulje. U kontaktu sa vodom postaje mliječna emulzija koja se potom potpuno ispire i ne ostavlja trag na koži. Lice je potpuno čisto i mekano. Na početku sam željela pronaći Clinique Take The Day Off balzam za čišćenje ali pošto ga je nemoguće nabaviti u BiH, preporučen mi je ovaj Estee Lauder balzam jer mu je izuzetno sličan (čisto poređenje radi).

Bez problema ga koristim i na području očiju jer je balzam veoma nježan. Uz samo blago masiranje trepavica maskara bude odstranjena a koža meka i osvježena. Moram priznati da me Advanced Night Repair proizvodi oduševljavaju i polako sam se zaljubila u njih pa je u mom slučaju i svaki ANR proizvod svojevrsna investicija za dugoročnu njegu kože.

*PR uzorak

2 Comments

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *


Looking for Something?