Debby Mega Gloss sjajilo za usne u olovci

Jedno vrijeme sam preispitivala svoj odnos spram kozmetike jer, svaki put kada bih obratila pažnju na novitete ili čak pogled u vlastitu kolekciju me dovodio u dva ekstrema: osjećala sam da me sve skupa opterećuje a opet, osjećala sam i neku prazninu zbog toga. Došla sam u onu mitsku situaciju kada nemam šta nositi tj. koristiti a iza mene stoje kutije prepune  kozmetike. Kontradiktorna situacija stvarnog stanja i moje interpretacije tog stanja me inspirisala da ponovo napravim kozmetičku čistku i ovog puta sam bila brutalno stroga. Sebi sam ostavila par paleta sjena, od silnih maskara ostala je jedna (također pred kraj životnog vijeka stoga moram u kupovinu) a većinu moje sadašnje kozmetike sačinjavaju proizvodi za usne i lice. Karmini su ustvari postali mnogo bitni za moje šminkanje.

Potom sam sebi postavila pitanje kojeg sam karaktera kada su u pitanju usne? Došla sam do zaključka da nosim samo njegujući balzam ili neki konkretan karmin (sredine nema). Potom sam primjetila da se uveliko piše i govori kako su mat tečni karmini već prošlost ali ja ne namjeravam od njih odustati jer sam tek sada pronašla one koji mi savršeno odgovaraju (pisati ću o njima u nekom od narednih članaka). Činjenica je da ono što koristim svaki dan su balzami za usne. Jedna atipična varijanta balzama je ono o čemu pišem u nastavku.

Debby Mega Gloss olovke za usne (10,95 KM) nisu standardni balzami za usne, nisu sjajila i nisu karmini. Možda se nanose poput karmina ali ostavljaju “stain” tj. blažu boju na usnama koja se zadržava i nakon što se sjajna završnica izbriše. Po osjećaju na usnama i načinu na koji izgledaju kada koristim ove olovke, mislim da bi većina pomislila da su ovo balzami za usne u boji. Praktično je što se precizno i ravnomjerno nanose pošto su u obliku olovke. Pigmentacija usana može da utiče na finalni rezultat pošto ove olovke nemaju gust pigment već su poluprozirne. Srećom, sjajnija završnica ne znači da usne sa njima izgledaju nepoželjno “masno”.

Njihov sjaj je dosta blag i nestane u roku 30 minuta od nanošenja a “stain” se zadržava dodatnih sat vremena. Tekstura je nemasna i nije ljepljiva a ja nisam primjetila bilo kakav miris ili okus (iako im je brend podario miris nara). Imam nijanse 04 (ružičasta) i 08 (šljiva-bordo) i obje je jednako lako nositi na usnama. Što se mene tiče, one su nešto što se lako uklapa u dnevnu šminku. Iako većinu dana na usnama nosim balzam bez boje, često je moja dnevna šminka veoma jednostavna tako da je malo boje na usnama osvježavajuće lijepo vidjeti.

*PR uzorak

2 Comments

 1. tanja
  28 Decembra, 2017 / 8:23 am

  Mozete li mi reci kako izvlacite olovku kad potrosite vrh? Ja sam juce kupila ali se olovka uopste ne moze odvrnuti, a plasticna je pa ne izgleda kao da se ostri. Znam da cudno zvuci, al izgleda kao da je za jednokratnu upotrebu :(

  • selma
   Autor
   7 Januara, 2018 / 4:35 am

   Ne zvuči čudno Tanja – i ja sam bila jednako zbunjena. Izgleda da je za ne možda jednokratnu upotrebu ali pošto se ne može šiljiti, svakako da je trajanje ove olovke kraće. Iznenadili biste se da znate koliko je olovaka za usne i oči upravo ovog tipa, što je ipak nepraktično.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *


Looking for Something?