Prezentacija: L'Occitane Terre de Lumiere

Otkriti ću vam internu blogersku informaciju – L'Occitane je domaćin jednim od najboljih okupljanja. Više stvari doprinosi tome da li će promocija/event biti uspješan. Od tematike, mjesta održavanja, enterijera, atmosfere – sve bi se trebalo međusobno posložiti i ispričati priču u kontinuitetu, od početka do kraja. A L'Occitane uistinu ispunjava sve to – pa često i premaše očekivanja.

Razlog konkretno ovog druženja o kojem vam pišem je veoma interesantan. Ako ste upoznati sa ovim brendom, znati ćete da pored proizvoda za njegu/preparativu te malo rijeđeg zalaska u dekorativu također u ponudi imaju i mirise. Kao što ćete primjetiti u svim parfumerijama, najčešće imamo mirise u Eau de Toilette varijanti dok je teže i rijeđe pronaći Eau de Parfum koncentraciju (sadrži veći udio ulja). Pristupanje kreaciji EDP-a je nešto novo za L'Occitane. I nakon što sam prisustvovala prezentaciji istog, mogu reći da sam pod utiskom kako se ne radi o generičnom parfemu. Dopada mi se i što postoji jako lijepa priča o njegovom nastanku.

L'Occitane Terre de Lumiere EDP je novi parfem za žene inspirisan svjetlošću Provanse, tačnije “Zlatnim satom” – poslednjim satom pred zalazak sunca ili pak prvim satom nakon izlaska sunca. Zar nije interesantan koncept, pretočiti vizuelni doživljaj u miris? Još od svog začetka, sredinom 1970.-tih, L'Occitane je postao specifičan po mirisima koji se oslanjaju na samo jedan sastojak (poput Verbena, Lavanda ili Ruža mirisa). Terre de Lumiere je zbog toga novi pristup L'Occitane mirisima jer sadrži više raskošnih sastojaka.

Još jedna specifičnost vezana za ovaj parfem je i činjenica da su ga kreirala tri ženska “nosa”: Calice Becker, Shyamala Maisondieu i Nadege Legarlantezec. Svaka od njih je u ovo parfemsko ostvarenje utkala mirisne note koje ih asociraju na drage uspomene. Tako se u ovoj elegantnoj  bočici koja je inspirisana oblutkom, nalazi gurmansko aromatična kompozicija sa notama meda od lavande, badema, ambrete – između ostalih.

Terre de Lumiere predstavlja novo L'Occitane poglavlje, posvećeno emocijama iz samog srca Provanse. Biti će moj posao i zadovoljstvo da vam tokom narednih dana prenesem svoje impresije. Pratite naredne članke na blogu!

4 Comments

 1. 16 Februara, 2017 / 7:05 pm

  L'Occitane je nesto najbolje sto mozete uciniti za sebe. Svaki proizvod je poseban, u svakom se osjeti jedna posebna prica, prica Provanse. Nisam jos probala ovaj njihov novitet, al zvuci obecavajuce 🙂

  • 16 Februara, 2017 / 7:49 pm

   Vidi se da ste upoznati sa kvalitetom L'Occitane proizvoda i vjerujem da će vas Terre de Lumiere oduševiti!
   Uskoro se javljam sa detaljnijom recenzijom ali pripremite se jer ovaj parfem je u potpunosti drugačiji od ostalih L'Occitane mirisa 🙂

 2. 16 Februara, 2017 / 10:28 pm

  Jedva cekam da stigne kod nas jer sam proverila jos uvek nije ali je prica fantasticna prvi je na spisku kod mene 😊😊

  • 18 Februara, 2017 / 2:45 pm

   Draga Jelena nadam se da će opravdati očekivanja i da ćeš imati pozitivnu reakciju na ovaj parfem, baš kakvu sam imala i ja. Javi dojmove kada ga isprobaš! 🙂

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *


Looking for Something?