Hugo Boss Iced

Hugo Boss parfemi me nisu iz prve privukli jer su mi djelovali klasično, nedostajala im je neka avanturistička nota – to su bile misli jedne tinejdžerke. Tokom prvih godina dok smo se suprug i ja zabavljali, došla sam u situaciju da sam mu poželjela kupiti poklon za rođendan. Prvi parfemski poklon nije bio Hugo Boss već Dolce&Gabbana D&G deo sprej kojeg sam kupila u nekadašnjem Sam Shopu kod Vječne vatre (ako se ko sjeća te parfumerije). Željela sam pokloniti pravi parfem ali moj tada tinejdžerski džeparac mi je dopuštao samo kupovinu mirisnog deo spreja i sjećam se da sam morala skupljati par sedmica novac za taj poklon. Trud se itekako isplatio kada sam vidjela koliko sam dragog obradovala.

Tokom vremena sam primjetila da on inače mnogo voli parfeme pa je moja naredna kupovina bila Hugo Hugo Boss za muškarce – privukao me oblikom pljoske a mirisom mi je odgovarao senzibilitetu mladića. To je bilo prije više od decenije i jako me zanimalo šta jedan flanker (nova verzija originalnog parfema) ima za ponuditi u smislu promjena i da li je osnova parfemske kompozicije i dalje prisutna? Hugo Iced Hugo Boss za muškarce (75 ml | 111,5 KM, 125 ml | 154,5 KM) i dalje ima isti oblik pljoske-čuturice koja je ovog puta potpuno metalik i vanjštinom nagovještava da se unutar nje nalazi muževan i svjež miris (svojstveno za Hugo Boss).

Miris započinje notama čaja i mente, u samom srcu se nalaze ljuta-gorka narandža i kleka (slatka, drveno-balzamična aroma) a baza se u potpunosti oslanja na klasični vetiver. Čista i jednostavna mirisna piramida vam daje do znanja kako ovo zaista jeste muževan i svjež miris. Ova verzija originalnog parfema (još poznata i pod nazivom flanker) doista ima mentolast početak ali već u roku sat vremena menta jenjava a miris poprima notu koja mene asocira na slatku pitu od limuna i limete. Nakon kretnji, u zraku se pojave i note ljute narandže i čaja koje su veoma prijatne i lijepo zaokruže miris koji se jako lijepo stapa sa prirodnim mirisom muške kože.

Ovo je odličan miris i za bilo koju vrstu fizičke aktivnosti jer nije prenapadan i nije previše citrusan. Na muževoj koži ga intenzivno osjetim 4-5 sati (u nekom krugu od metar, metar i po od kože) nakon čega postaje blaži i osjeti se uz kožu. Kao “skin scent” traje i nakon 12 sati nošenja.

Ovo je jedan prilično casual miris idealan za poslovnu sredinu, dnevne aktivnosti, opuštena druženja, odlazak u teretanu i uopšteno za toplije mjesece. Želim se dragom zahvaliti na predivnim fotkama koje je napravio za blog. Mislila sam kako je ipak korisnije i prikladnije da ovaj miris predstavi muškarac na način kako ga je on doživio. Mislim da je napravio sjajan posao, zar ne?

*PR uzorak

2 Comments

 1. 24 Februara, 2017 / 7:27 am

  odmah bi ga kupila koliko su lijepe fotografije 🙂
  baš si me zainteresirala za parfem, pošnjofkat ću ga

  • 25 Februara, 2017 / 9:38 am

   Da znaš da mi dragi blista već dva dana od silnih komplimenata za fotke – bojim se da će se uobraziti haha 😀
   Neće, šalim se, on je super momak ali da mu je drago, zaista jeste!
   Miris je super, svjež i neopterećujući – baš će se uklopiti sa (nadam se uskoro) nadolazećim proljećem 🙂

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *


Looking for Something?