Essie Aruba Blue lak za nokte

Još od kraja prošle godine sam pod dojmom da je moj inače izražen interes za lakovima i manikirom jednostavno splasnuo. Iz nekog razloga uopšte nisam koristila svoju prilično veliku kolekciju lakova za nokte pa su kutije (cipela) u kojim lakove inače brižno čuvam počele skupljati prašinu. Jedini lak koji sam ponekada “nabacila” je bio Essie Sand Tropez ponajviše iz razloga što ide uz sve. Inače su većinu vremena nokti bili prirodni i samo njegovani uz koju kap isprobanog i voljenog  alverde ulja za nokte i zanoktice sa kajsijom. 

ebay je tu uskočio u priču kada sam se počastila nijansom koju tražim već duže vrijeme – prekrasni Essie After School Boy Blazer! Taj noćno plavi lak želim već godinama i baš sam se obradovala kada sam naišla na njega. Kada mi je stigao, bio je prekrasan kako sam i očekivala (uskoro ću ga fotkati) ali mi se nije dopala tanka četkica – ipak sam navikla da Essie ima dobru, deblju četkicu. Ipak, taj lak mi je ponovo probudio ljubav spram plavim lakovima pa sam se podsjetila starog favorita.

Essie Aruba Blue (18KM | drogerie markt) je “bogata” tamno plava nijansa koja nije za sramežljivice. Privući će pažnju i donijeti mnogo komplimenata. Neponovljiva je, dosta drugačija od bilo kojeg drugog laka iz moje kolekcije, kao okupana mjesečinom. Zbog nje lakše podnosim daljinu ljeta i kada god me uhvati zimska depresija, tračak nje mi popravi raspoloženje. Ako je ne nosim u vidu manikira onda je sigurno tu na noktima u svojstvu pedikira. Lijepo se i ravnomjerno nanosi, brzo suši, traje te je lijepog visokog sjaja. Safirno plava u kombinaciji sa sitnim shimmerom podsjeća na nebesko plavetnilo i Karibe te kao takva, nije ni čudo što je apsolutni favorit u Essie salonima kada je u pitanju konkretno pedikir.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *


Looking for Something?