Clinique Matte Pop ruževi za usne

BB krema ili tek tanak sloj tečnog pudera, uredne obrve, malo bronzera, hajlajtera, maskare i balzama na usnama – to bi bila kombinacija proizvoda kojima se šminkam već duže vrijeme i priznati ću da mi sjene za oči nisu jednako interesantne kao nekada već su ruževi za usne postali proizvodi na koje se oslanjam kada želim da “povežem” ostatak šminke u jednu malo kompletniju i prezentabilniju cjelinu.

Clinique Pop Matte Matte Lip Colour + Primer ruževi za usne (cca 40KM | Inoma Concept Store) su nastavak originalnih lip pop karmina, samo što ovog puta se radi o mat završnici – vjerovatno slijedeći trenutno veoma popularan trend mat usana. Kada ja biram ruževe, najčešće ću odabrati nježnije i prirodnije nijanse karmina sa satenskom završnicom dok karmine intenzivnijih boja preferiram u mat završnici. Jednostavno su mat karmini pouzdaniji u smislu da kad njih nosim, ne moram se zamarati mislima da li se karmin razmazao, da li ga je ostalo na zubima i da li se boja skinula sa usana.

Matte pops karmini su mi se jako dopali i mislim da su najnosiviji mat karmini od svih. Odlikuje ih odlična i intenzivna boja koja ne blijedi/ ne razmazuje se/ ne uvlači u borice, nanošenje je lagano, ugodni su na usnama a mat završnica ima odličnu trajnost bez isušivanja. Ako ste razmišljale da počnete nositi mat karmine ali je pomisao na suhe usne, izražene borice odbojna – ovi karmini su apsolutno za vas! Budete li ih isprobali vjerujem da nećete željeti istraživati druge linije ni brendove karmina – za tim jednostavno nema potrebe jer ovi su savršeni!

Ja imam dvije prekrasne nijanse. Ruby Pop je divna klasična narandžasto-crvena boja koja osvježi cijelo lice kada god je nosim. Rose Pop je bogata fuksijasta nijansa koja djeluje dosta mladalački i uvijek mi popravi raspoloženje. Booster za samopouzdanje! Sviđa mi se što ovi karmini nisu zahtjevni a u svojoj formulaciji imaju prajmer koji usne održava hidratiziranim tokom nošenja. Kompletni su i stvarno ih mogu preporučiti od srca.

*PR uzorak

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *


Looking for Something?